ultrasound-810x500.jpg

Skupina za život odsudzuje mestský predpis Alberty, ktorý obmedzuje šírenie obrázkov nenarodených detí

14
Kultúra života

Organizácia na ochranu života v Alberte odsúdila rozhodnutie mestskej rady obmedziť distribúciu obrázkov všetkých nenarodených cicavcov.

Skupina na ochranu života Wilberforce Project (TWP) nedávno odsúdila nariadenie, ktoré 26. júla prijalo mesto Strathmore v Alberte a ktoré nariaďuje, že všetky obrázky nenarodených cicavcov musia byť vložené do obálky s varovným štítkom. 

“Tento podzákonný predpis, ktorý sa zaoberá dôležitými ústavnými otázkami, bol prijatý s nezodpovedným náhlením a bez akejkoľvek zmysluplnej verejnej konzultácie, tak prečo sa čudujeme, že výsledok je takýto šialený?” Výkonná riaditeľka TWP Stephanie Fennellyová povedala pre Western Standard.      

“Mestské zastupiteľstvo prijalo tento predpis bez toho, aby vykonalo právne preskúmanie navrhovaného predpisu,” dodala.  

Podľa nového zákona, “všetky materiály, ktoré obsahujú vyobrazenie plodu, musia byť vložené do nepriehľadnej obálky s varovným označením a spiatočnou adresou odosielateľa. Porušovateľom budú hroziť pokuty až do výšky 1 000,00 USD.” 

TWP vysvetlila, že hoci cieľom podzákonného predpisu bolo zabrániť pro-life skupinám v distribúcii obrázkov zobrazujúcich ľudskosť nenarodených detí, podzákonný predpis ďalej obmedzuje obrázky akéhokoľvek nenarodeného cicavca. 

“Inými slovami, v snahe cenzurovať zástancov života mestská rada mesta Strathmore funkčne zakázala distribúciu letákov s ultrazvukovými obrázkami sloních mláďat od dverí k dverám,” TWP povedal v petícii proti tomuto predpisu.  

Fennelly vyjadril obavy, že tento predpis odhaľuje, že mestská rada Strathmore “sa domnieva, že môže regulovať, aké názory môžu mať občania Strathmore.” 

“Mestská rada Strathmore’by mala venovať viac času tomu, aby sa naučila, ako vypracovať predpis, a menej času regulovaniu názorov svojich občanov,” vyhlásila.  

Predpis rovnako odsúdila aj miestna obyvateľka Jen Chiassonová, ktorá povedala Strathmore Now že sa obáva, že podzákon “narúša náš oddiel 2 Charty práv a slobôd, ktorý zahŕňa slobodu tlače a iných komunikačných médií, a dôvod, prečo si myslím, že je to preto, lebo prekračuje hranice toho, čo samotná Kanadská pošta, ktorá je federálne regulovaná, definovala ako poštové zásielky v rámci Kanady.” 

Vyjadrila tiež znepokojenie nad tým, že mesto definuje obrázky plodu ako “grafické,” a povedala: “Grafické už len to, že je to plod, dokonca nie zmutovaný alebo rozštvrtený plod, ale už len to, že je to plod, je pre mňa v rodinnej komunite naozaj znepokojujúce.”  

Strathmore nie je jediné mesto v Alberte, ktoré obmedzuje obhajobu života. V máji bol v Calgary prijatý podzákonný predpis nastavený, že letáky s grafickými obrázkami potratených detí alebo “plodov”, ako sa v ňom píše, “musia byť pri doručovaní do domácností ukryté v nepriehľadnej obálke s upozornením na grafický obsah a musia obsahovať meno a adresu odosielateľa.” 

V nadväznosti na to skupina na podporu života Kanadské centrum pre bioetickú reformu (CCBR) povedalaLifeSiteNews, že plánuje právne napadnúť nový predpis.  

Podľa CCRB predpis nielenže cenzuruje fotografie obetí potratov, ale zakazuje “ultrazvukové snímky prirodzene sa vyvíjajúcich nenarodených detí, čím skrýva pred Kalgarčanmi aj krásnu realitu nenarodeného života.” 

V reakcii na predpis TWP spustila petíciu, ktorou vyzýva mesto Strathmore, aby zákon zrušilo “pretože tento podzákonný predpis je príliš široko formulovaný a čo je ešte znepokojujúcejšie, jeho deklarovaný účel uráža slobodu prejavu.” 

Ak chcete pridať svoj hlas na obranu zobrazovania ľudskosti a krásy nenarodených detí, kliknite na tu