lauren-handy-810x500.jpg

Záchrancovia "Garland 9" sa zúčastnili na prvom predbežnom súdnom pojednávaní vo Washingtone, DC

18
Kultúra smrti

(LifeSite League) - V utorok 8. augusta sa vo Washingtone DC v budove súdu Spojených štátov na Constitution Avenue 333 konalo posledné predsúdne vypočutie piatich z deviatich pro-life záchrancov a ich advokátov pred sudkyňou Kollar-Kotellyovou.

Lauren Handyová, John Hinshaw, Heather Idoniová, H. Geraghty a Will Goodman boli dnes v súdnej sieni.

Skôr sudkyňa rozdelila skupinu “Garland 9” (prezývka podľa generálneho prokurátora Merricka Garlanda) na dve rôzne skupiny obžalovaných, ktoré budú mať dva samostatné procesy.

Súdny proces s prvou skupinou’sa začne v stredu 9. augusta.

Súdny proces s druhou skupinou’so záchranármi Joan Bellovou, Paulette Harlowovou, Jean Marshallovou a Jonathanom Darnelom sa začne v septembri.

Na utorkovom pojednávaní Kollar-Kotellyová v podstate odovzdala celý proces prokuratúre USA’na striebornom podnose.

Potvrdila svoj rozsudok proti prakticky všetkým najdôležitejším návrhom zástancov života’:

Nie — na návrh na obhajobu z nutnosti. (Teda žiadni znalci v tejto veci.)

Nie — na návrh na obranu osoby alebo osôb. (Teda žiadni znalci ani dôkazy o ľudskosti predčasne narodených detí).

Nie — na úvahy o pomstychtivosti alebo predpojatosti federálneho trestného stíhania.

Nie — na akékoľvek úvahy alebo obhajoby podľa 1. dodatku.

Nie — na pripustenie akýchkoľvek svedkov, ktorí by vypovedali o obžalovaných ’ dobrých príkladoch alebo dobrom správaní.

Nie — na akúkoľvek zmienku o potratoch zo strany obhajcu anonymnej svedkyne, ktorá tvrdí, že bola pacientkou v interrupčnom centre, ani na akékoľvek otázky o jej “voľbe starostlivosti o reprodukčné zdravie”.

Nie — na zrušenie rozhodnutia poroty (ktoré umožňuje porote uznať obžalovaných za “nevinných”, aj keď dôkazy dokazujú, že porušili zákon).

V jednom bode pojednávania sa prokurátor John Crabb sťažoval sudcovi, že Will Goodman má na sebe tričko, ktoré je “urážlivé.

Kollar-Kotellyová požiadala Goodmana, aby vstal a ukázal jej to tričko.

Goodman vstal a ukázal súdu svoje jasne modré tričko za život. Mala tri veľké obdĺžnikové polia   dve s fotografiami postupne väčších detí v maternici a jedno, ktoré bolo čierne. Pod dvoma krásnymi fotografiami boli slová: “Rastie… Rastie…” A pod prázdnym čiernym políčkom stálo: ” Odišiel.”

Potom bolo nad vrchom týchto troch políčok obrovskými bielymi písmenami napísané slovo  ABORTION

Sudca povedal, že toto tričko alebo akékoľvek podobné sa bude považovať za “reklamu” a nebude dovolené ho nosiť na súdnom pojednávaní.

Takýto postup je príznačný pre to, že federálny súd trvá na tom, aby akékoľvek dôkazy o živote nenarodených detí’spláchol priamo zo súdnej siene.

“V tomto prípade by malo ísť o ústavnú obhajobu rovnosti ochrany, procesných práv a právnej subjektivity pre celú triedu osôb, ktoré trpia smrteľným útlakom,” povedal Goodman, “ale sudca chce, aby to bol len sanitárny, prázdny proces o nejasnom výklade ‘obštrukcie’ a ‘zásahu’ do ‘práv’ veľkých ľudí zabíjať malých ľudí.”

Tento súdny proces je výsledkom pokojnej záchrannej akcie, ktorá sa uskutočnila 22. októbra 2020 v známej továrni na neskoré potraty, ktorú vedie mäsiar Cézar Santangelo.

Záchranári, ktorí sa prihovárali tehotným matkám a zamestnancom interrupčného centra a zúčastnili sa na nenásilnej priamej akcii v sede, sa viac ako hodinu venovali svojej demonštrácii vo vnútri vražedného zariadenia.

Polícia v hlavnom meste Washington reagovala na miesto masovej vraždy, ale v podstate sedela a čakala, kým sa objaví FBI a začne monitorovať záchranárov, a až potom začala s nespravodlivým zatýkaním.

Viac ako o rok neskôr došlo k federálnemu obvineniu zo strany úradu generálneho prokurátora Garlanda’v District of Columbia, ktoré viedlo k bezprecedentnému záťahu 7 štátov a sérii razií FBI voči týmto pokojným protestujúcim, z ktorých viacerí sú starí rodičia.

A všetky státisíce dolárov vynaložené na túto absurdnú snahu idú na účet daňových poplatníkov.

Tento prípad stíha odbor občianskych práv ministerstva spravodlivosti.

Tí musia byť určite veľmi spokojní s touto federálnou sudkyňou a jej utorkovými rozhodnutiami proti návrhom obžalovaných.

V predchádzajúcich spisoch mimo tohto prípadu Kollar-Kotellyová naznačila, že po Dobbsovom rozhodnutí, ktorým sa zrušil rozsudok Roe v. Wade, by sa “ústavné právo na interrupciu” mohlo nachádzať ešte v ďalších dodatkoch. Navrhla, “ako napríklad v 13. dodatku.” Čože?! To bol dodatok na zrušenie otroctva!

Zdá sa, že si myslí, že základná ľudská biológia a prirodzená ľudská reprodukcia je pre ženy “otroctvom”, a preto majú “právo” vraždiť svoje deti, ak si to želajú.

V prevrátenom svete kultúry smrti by súčasné “oddelenie občianskych práv” takmer určite považovalo takúto vražednú logiku za veľmi uspokojivú.

Na internetovej stránke ministerstva spravodlivosti je toto oddelenie opísané takto:

“Oddelenie občianskych práv ministerstva spravodlivosti, ktoré vzniklo v roku 1957 prijatím zákona o občianskych právach z roku 1957, pracuje na ochrane občianskych a ústavných práv všetkých osôb v Spojených štátoch, najmä niektorých najzraniteľnejších členov našej spoločnosti.”

Záchranárka Lauren Handyová sa vyjadrila: “Je smutné, že táto zložka vlády pod vedením súčasnej administratívy sa používa ako zbraň proti ‘najzraniteľnejším členom našej spoločnosti’ — predčasne narodeným deťom. Okrem toho práve toto oddelenie neúnavne pracuje na oslabovaní a popieraní všetkých ústavných práv týchto najbezbrannejších ľudských osôb.”

Je zrejmé, že federálny sudca pracuje v bezproblémovej súčinnosti s ministerstvom spravodlivosti.

Odporná obžaloba obsahuje obvinenia z trestného činu FACE (slobodný prístup ku vchodom do kliník) a úplne nový odvolávaný trestný zákon “sprisahanie s cieľom brániť právam”, ktorý sám o sebe prináša možnosť uloženia 10 rokov federálneho väzenia!

“Takýto bezprecedentný útok federálnej vlády na záchranárov, vrátane terorizujúcich razií a potenciálne drakonických trestov odňatia slobody, sme v tejto krajine nezažili od presadenia nemorálneho zákona o utekajúcich otrokoch,” uviedol veterán záchrany John Hinshaw.

Hinshaw dodal: “S pokojnými zástancami života, ktorí sa zaviazali k nenásilnej priamej akcii v súlade s americkou tradíciou občianskej neposlušnosti, sa zaobchádza ako s ‘nepriateľmi štátu’ a odmieta sa im akákoľvek legálna možnosť obhajovať ústavné občianske práva nenarodených ľudí v maternici.”

Lauren Handyová povedala, “Nie sme prekvapení, že s nami záchranármi zaobchádza ministerstvo spravodlivosti a federálne súdy nespravodlivo, keď našim bratom a sestrám v maternici je naďalej úplne odopieraná akákoľvek spravodlivosť a dôstojnosť. Moc kolaborantskej federálnej vlády im pripisuje hrozný trest smrti. Krv je na ich rukách.

Keďže každý obžalovaný má svojho vlastného advokáta, pán Martin Canon z právnickej spoločnosti Thomas More, ktorý zastupuje Handyho, je hlavným právnym zástupcom celej skupiny.

Stredu’súdne pojednávanie sa začína o 9:00.

Prosím, modlite sa, aby bola spravodlivosť pre deti, ktoré sú v našej krajine zabíjané po tisícoch každý deň.