joebiden_hunterbiden-810x500.jpg

Republikáni v Snemovni reprezentantov zverejnili nové memorandum, ktoré ukazuje, že Bidens zobral milióny dolárov od zahraničných firiem

27
Kultúra smrti

Memorandum podrobne opisuje platby vo výške viac ako 20 miliónov dolárov od osôb z Ruska, Kazachstanu a Ukrajiny, ktoré Joe Biden, členovia jeho rodiny a obchodní partneri dostali v čase, keď bol Biden viceprezidentom za vlády Baracka Obamu; milióny dolárov, ktoré problémový prezidentov syn Hunter Biden a jeho obchodný partner Devon Archer dostali zo zahraničných zdrojov, pričom sa snažili utajiť ich pôvod a výšku; milióny, ktoré Hunter dostal od ukrajinskej energetickej spoločnosti Burisma Holdings (v ktorej správnej rade Hunter pôsobil napriek tomu, že nemal skúsenosti v energetickom priemysle), ruskej miliardárky Jeleny Baturiny a Kenesa Rakiševa (spolupracovníka kazašského premiéra Karima Massimova), s ktorým v rokoch 2014 a 2015 večeral samotný vtedajší viceprezident Biden.

Zápisnica tiež podrobne opisuje viaceré transakcie medzi Bidenovcami a zahraničnými záujmami, vrátane platby 3,5 milióna dolárov od Baturiny pre spoločnosť Rosemont Seneca Thornton, schránkovú firmu spojenú s Hunterom a Archerom; a Rakiševa, ktorý previedol 142 300 dolárov na účet Rosemont Seneca Bohai, založený predchádzajúcou platbou od Baturiny, ktorá zasa zaplatila presne takú sumu za športové auto pre Huntera.

“Počas viceprezidentovania Joea Bidena’Hunter Bidena predával ako ‘značku’ na získavanie miliónov od oligarchov v Kazachstane, Rusku a na Ukrajine,” uviedol Comer. “Zdá sa, že neboli poskytnuté žiadne skutočné služby okrem prístupu k sieti Bidenovcov vrátane samotného Joea Bidena. A zdá sa, že Hunter Biden ich dodal. Jasne to dokazujú jedlá v kaviarni Café Milano, kde vtedajší viceprezident Joe Biden obedoval s oligarchami z celého sveta, ktorí jeho synovi poslali peniaze. Je’jasné, že Joe Biden vedel o obchodných transakciách svojho syna’a dovolil, aby bol‘značkou’ predávanou na obohatenie rodiny Bidenovcov, keď bol viceprezidentom Spojených štátov.”

“Výbor pre dohľad Snemovne reprezentantov bude naďalej sledovať stopy peňazí a získavať svedecké výpovede, aby zistil, či sa zahraniční aktéri zamerali na Bidenovcov, prezident Biden je kompromitovaný alebo skorumpovaný a naša národná bezpečnosť je ohrozená,” vyhlásil.

Bidena už roky prenasledujú obvinenia z osobnej korupcie a obchodovania s vplyvom. Počas Obamových rokov sa neslávne chválil, že umožnil prepustenie ukrajinského generálneho prokurátora Viktora Šokina, ktorý vyšetroval Barmu, tým, že sa vyhrážal zadržaním miliardovej pôžičky USA Ukrajine. Obhajcovia tvrdia, že dôvodom tohto kroku bolo Šokinovo nedostatočne agresívne stíhanie korupcie, kritici však naznačujú, že išlo o Šokinovo potenciálne prílišné zblíženie sa s Burisou, a tým aj s Hunterom. “Šokin bol považovaný za hrozbu pre podnikanie,” Archer nedávno potvrdil v rozhovore s komentátorom Tuckerom Carlsonom.

V mesiacoch pred prezidentskými voľbami v roku 2020 denník New York Post zverejnil sériu bombastických správ o notebooku patriacom Hunterovi, ktorý bol doručený a opustený v opravovni počítačov v Delaware. Notebook obsahoval desiatky e-mailov a textov s podrobnými informáciami o medzinárodných obchodných aktivitách Bidenovej rodiny’

Bidenov tábor výslovne nepoprel pravosť materiálu, ale jeho spojenci v tradičných a sociálnych médiách neúnavne pracovali na ignore, potlačiť, alebo discreditovať príbeh, z veľkej časti propagovaním nepodložených tvrdení, že notebook bol súčasťou “dezinformačnej” operácie cudzej mocnosti, podporenej vyhlásením v tomto zmysle podpísaným 51 “osobami, ktoré zasvätili významnú časť [svojho] života národnej bezpečnosti” a spravodajským službám, z ktorých aspoň jedna priznalv tomto roku, že vždy veril, že ich obsah je skutočný.

V júni členovia Kongresu preskúmali spis informátora FBI, v ktorom sa tvrdí, že v júni 2020 budúci prezident prijal úplatok vo výške 5 miliónov dolárov od istého manažéra z Mjanmarska, a ktorý údajne potvrdzuje, že starší Biden bol skutočne “veľký chlapík”, o ktorom sa opakovane zmieňujú obchodné korešpondencie nájdené v Hunterovom’notebooku.

Po tesnom opätovnom získaní Snemovne reprezentantov v minuloročných’priebežných voľbách republikáni označilivyšetrovanie Bidenovej rodiny za jednu zo svojich priorít. Kritici obviňujú americké ministerstvo spravodlivosti z politicky motivovaného dvojakého metra, pretože nestíha údajné zločiny Bidenovej rodiny, zatiaľ čo obviňuje bývalého prezidenta Donalda Trumpa, ktorý sa v súčasnosti usiluje o republikánsku nomináciu a chce vyzvať Bidena na súboj o prezidentský úrad, z obvinení, že vyšetrovateľom prekáža v súvislosti s uchovávaním tajných dokumentov po skončení prezidentského mandátu.