pro-lifers-810x500.jpg

"Bitka patrí Bohu": Obhajcom života hrozí až 11 rokov väzenia za pokus o záchranu detí

85
Kultúra života

Zástancovia nenarodených detí vyjadrili nádej, dôveru a neľutovali svoje činy, ktoré podnikli na záchranu nenarodených detí, keď sa rozprávali s LifeSiteNews pred budovou okresného súdu vo Washingtone, kde prebieha súdny proces, ktorý ich môže dostať do väzenia na viac ako desať rokov.

“Nie je hanba vášnivo a zraniteľne milovať svojich blížnych ako seba samých,” povedala v stredu pred budovou súdu 28-ročná riaditeľka organizácie Progressive Anti-Abortion Uprising (PAAU) Lauren Handyová vedúcemu korešpondentovi LifeSite Jimovi Halovi.

“Predčasne narodení sú naši blížni. A my máme morálnu a etickú povinnosť milovať ich skutkami a slovami,” povedala.

[UPOZORNENIE: VIDEO OBSAHUJE EXTRÉMIČNE GRAFICKÉ FOTOGRAFIE ZOMRELÝCH POČAS DETÍ]

Pro-life aktivistka Will Goodman pre LifeSite uviedol, že sa cíti “dôveryhodný v Pána”, keďže on a ďalších deväť obžalovaných čelia federálnym obvineniam za to, že sa v októbri 2020 zúčastnili na “tradičnej záchrane” v Washington-Surgi Clinic v centre Washingtonu, D.C.

Kliniku, ktorú vedie notorický potratár Cesare Santangelo, je to isté miesto, na ktorom obhajcovia života údajne objavili minulý rok pozostatky približne 100 potratených detí, vrátane päť extrémne neskoro narodených detí. Mnohí lekári naznačili, že aspoň niektoré z detí mohli byť zabité po tom, ako sa narodili živé. Santangelo predtým povedal v roku 2013 na tajnom videu, že by nezachránil dieťa narodené zaživa.

Aborcia je vo Washingtone legálna vo všetkých štádiách tehotenstva vrátane celého tretieho trimestra. Zákon nevyžaduje, aby boli rodičia informovaní predtým, ako ich maloletá dcéra môže podstúpiť interrupciu.

“Som smutný nie preto, že nás“prenasleduje federálna vláda, ale preto, že federálna vláda prenasleduje nenarodené deti,” povedal Goodman v stredu pre LifeSite. “A som smutný, pretože dnes pokračuje násilie v District of Columbia a na mnohých miestach v našej krajine a na celom svete.”

“Boj patrí Bohu,”povedal. “A tak ho zverujeme do jeho rúk.”

Ako LifeSiteNews už informoval, federálna veľká porota minulý rok podala dvojnásobnú obžalobu na deväť odporcov potratov za údajnú účasť na “na sprisahaní s cieľom vytvoriť blokádu na klinike reprodukčného zdravia, aby zabránili klinike poskytovať a pacientom prijímať služby reprodukčného zdravia” pre blocking access to Washington-Surgi Clinic.

Handy; Jonathan Darnel, 40 rokov; Jay Smith, 32 rokov; Paulette Harlow, 73; Jean Marshall, 72; John Hinshaw, 67, Heather Idoni, 61; Goodman; a pro-life hrdinka Joan Bell, 74, boli za toto úsilie obvinení zo sprisahania proti právam a porušenia zákona o slobodnom prístupe na kliniky (FACE). 

Herb Geraghty, 25-ročná žena, ktorá sa identifikuje ako muž, ale je rozhodne proti potratom, bola obvinená samostatne za jej za účasť na tej istej “záchrannej akcii.”

Podľa tlačovej správy ministerstva spravodlivosti sa pro-life aktivisti zúčastnili na “sprisahaní” s cieľom zablokovať prístup do Washingtonskej chirurgickej kliniky.

“Handy, Smith, Harlow, Marshall, Hinshaw, Idoni, Goodman a Bell násilne vstúpili na kliniku a pustili sa do blokovania dvoch dverí kliniky pomocou svojich tiel, nábytku, reťazí a lán,” uvádza sa v tlačovej správe. “Po vytvorení blokády Darnel naživo vysielal zábery z činnosti svojich spoluobžalovaných”.”

Obžalovaní údajne porušili zákon FACE, keď použili “fyzickú obštrukciu s cieľom zraniť, zastrašiť a zasahovať do činnosti zamestnancov kliniky’a pacientky, pretože poskytovali alebo získavali služby reprodukčného zdravia.”

Zákon FACE (18 U.S.C. § 248(a)(3)) zakazuje “násilné, vyhrážajúce, poškodzujúce a obštrukčné správanie, ktorého cieľom je poškodiť, zastrašiť alebo zasahovať do práva na vyhľadávanie, získanie alebo poskytovanie služieb reprodukčného zdravia.” 

Hinshaw v stredu pre LifeSite povedal, že sa zúčastnil na záchrannej akcii, pretože chcel “zabrániť federálnemu zločinu.” 

“Je’federálnym zločinom robiť potraty pri čiastočnom pôrode. [Santangelo] robí veľa neskorých potratov. Viete, že niektoré z nich sú čiastočné pôrody. V dôsledku toho som zabránil federálnemu zločinu a teraz som’obvinený z federálneho zločinu,” povedal Hinshaw.

“Santangelo je sériový vrah,” riaditeľ organizácie Občania za spoločnosť za život Monica Miller (ktorá nie je jednou z obžalovaných v tomto prípade) tvrdila vo svojom komentári pre LifeSite. “Zabíja nenarodené deti aj v treťom trimestri.”

“Teraz vidíme tieto fotografie tých piatich obetí, ktoré boli získané. V žiadnom prípade to nie je vražda,”povedala."“Absolútna vražda, mučenie iných ľudských bytostí. Mal by byť súdený. Keby bol svet obrátený hore nohami, nastala by spravodlivosť.”

Terissa Bukovinac, zakladateľka PAAU, povedala, že “význam tohto momentu je hmatateľný.” 

“Práve zákon FACE rozdrvil záchranné hnutie v 90. rokoch,” povedal. “A pre naše hnutie je veľmi dôležité prejaviť v tejto chvíli solidaritu a statočnosť. Môžeme dosiahnuť spravodlivosť pre nenarodené deti, ale v tejto chvíli sa nesmieme zľaknúť.”

“Neprestaneme bojovať,” povedal Geraghty davu priaznivcov pro-life. “Neprestaneme zachraňovať a neprestaneme pracovať pre spravodlivosť.”

V stredu sa začal výber poroty pre prvý z dvoch samostatných procesov pre zástancov života. V prípade usvedčenia môže každému z nich hroziť 11 rokov väzenia plus tri roky prepustenia pod dohľadom a pokuta až do výšky 350 000 dolárov.