Windows-810x500.png

Člen Antify, ktorý zneužil novinára Andyho Nga, bol oslobodený po tom, ako právnik zastrašil porotu

41
Kultúra smrti

Podľa správy Katie Daviscourtovej z denníka The Post Millennial obhajkyňa Michelle Burrowsová počas svojej záverečnej reči vyhlásila: "Som Antifa" a zdalo sa, že sa členom poroty vyhráža, keď im povedala, že si zapamätá každú ich tvár.”

Pred záverečnou rečou sudca informoval súd, že porotcovia tvrdili, že sa ich ľudia pokúšali identifikovať a že členovia poroty vyjadrili obavy, že by sa ich osobné údaje mohli zverejniť.

Krátko po skončení súdneho pojednávania bolo auto Daviscourtovej’rozbité a z jej vozidla zmizli osobné doklady. Členovia Antify pred súdnou sieňou údajne Daviscourtovej počas reportáže z jej podujatia vyhrážali.

V občianskoprávnom konaní Ngo obvinil dvoch členov Antify, Johna Colina Hackera a Elizabeth Renee Richterovú, z ublíženia na zdraví, napadnutia a “úmyselného spôsobenia citovej ujmy” v súvislosti s fyzickými útokmi na Nga, ktoré boli zachytené na kameru.

Podľa žaloby Hacker 7. mája 2019 uvidel Nga v miestnej telocvični, postriekal ho neznámou tekutinou a zobral novinárovi’telefón. Zamestnanci posilňovne údajne museli zasiahnuť, telefón Ngovi vrátili a neskôr Hackerovi’zrušili členstvo v posilňovni. Hacker podľa Daviscourtovej správy na súde priznal, že obvinenia sú pravdivé.

Ngo ďalej obvinil Hackera z konania, ktoré viedlo k napadnutiu novinára davom Antify 28. mája 2021.

Keď Ngo v ten deň informoval o útokoch Antify v Portlande, Hacker k nemu údajne pristúpil predtým, ako dav Antify začal novinára biť. Hacker vypovedal, že k Ngovi skutočne pristúpil a že o identite Nga’povedal inému novinárovi.

Incident bol zachytený bezpečnostnou kamerou a zverejnený na účte The Post Millennial’s na sociálnych sieťach.

Ngo dokázal utiecť a vošiel do hotela na ulici 525 SW Morrison St. Richter, druhý obvinený v tomto prípade, sa pokúsil nasledovať Nga do hotela, ale zamestnanci hotela ho požiadali, aby odišiel.

Richter údajne naživo vysielal video Nga vo vnútri hotela, opisoval jeho miesta a nabádal k ďalším útokom na novinára. Videodôkazy týkajúce sa týchto obvinení boli poskytnuté počas súdneho procesu.

Daviscourt napísal, že Burrows “nevyužil čas na poskytnutie dôkazov, prečo by mali byť obaja obžalovaní oslobodení od obvinení, ale skôr využil čas na obhajobu antifašizmu a útok na dôveryhodnosť Ngo’ako novinára.”

Burrowsová obvinila Ngoa, že je “klamár” a povedala, že šíri “polopravdy” bez toho, aby poskytla dôkazy pre svoje tvrdenia.

Ngo’vova právna zástupkyňa Dorothy Yamamoto tvrdila, že obžalovaní podnietili útok na novinára tým, že ho identifikovali a povzbudzovali ostatných, aby na Nga zaútočili.

Populárny podcaster Tim Pool sa k prípadu vyjadril slovami: “Fakty prípadu: Andy Ngo je ako ‘Tu je video, na ktorom som bol viac ako raz nemilosrdne zbitý na ulici. Tu je chlap, ktorý sa priznal, že ma napadol v telocvični. Potrebujem pomoc.’Potom sa obhajca pozrie na [porotcov] a povie: ‘Zapamätám si všetky vaše tváre.’”

“Porotcovia sledujú, ako títo ľudia nemilosrdne bijú nevinných ľudí, a to’nie je sporné; sledujeme ich, ako to robia na kameru, a potom sa porotcom povie: ‘Nikdy nezabudneme, čo dnes robíte.’”

“Porotcovia si v podstate myslia: ‘Nechcem s tým mať nič spoločné,’ ale sú to zbabelci. To je asi tak všetko. Zbabelosť,”povedal Pool.

Štyria ďalší členovia Antify zahrnutí v žalobe Ngo’boli uznaní za vinných z dôvodu, že sa nedostavili na súd, a sudca rozhodne o ich odškodnení, informoval denník The Post Millennial.