GettyImages-1541555107-e1691578990991-810x500.jpg

Bližší pohľad na Zelenského zvláštny nástup k moci ako prezidenta Ukrajiny

111
Kultúra smrti

Bývalý spravodajský dôstojník a zbrojný inšpektor osobitnej komisie OSN Scott Ritter v dvojdielnom videorozhovore skúma zvláštny prípad agenta Volodymyra Zelenského - bývalého komika a herca, ktorého mimoriadny vzostup k moci zrejme nebol náhodou osudu.

Ritter tvrdí, že Spojené štáty sa podieľali na formovaní národnej identity, politiky, diplomacie a vojenskej stratégie jednej z najzkorumpovanejších krajín sveta’- s cieľom vyprovokovať vojnu, aby sa zrútilo a vydrancovalo Rusko.

Jeho dokumenty prichádzajú uprostred neúspešnej ukrajinskej ofenzívy, ktorú západné médiá s nevôľou priznávajú.

S správami, že ukrajinská armáda je “psychologicky zdrvená,”nedostatok ľudí a materiálu, a Ukrajina národ len podľa mena, sa Ritter snaží odhaliť skryté sily, ktoré podľa neho vytvorili vojnu, ktorú už nemôžu dúfať kontrolovať.

Služobník ľudu?"

Ritter pripomína divákom, že Zelensky hral v televíznom seriáli o mužovi bez politických skúseností, ktorý sa stal prezidentom. Posledná séria – v ktorej je postava Zelenského’zvolená za prezidenta Ukrajiny – bola vysielaná počas skutočnej prezidentskej kampane.

Po tom, čo Ritter nazval “najlepšou predvolebnou kampaňou v dejinách ľudstva,” Zelenskyj zvíťazil a získal viac ako 70 percent hlasov. Jeho strana sa volala Sluha ľudu. Ako sa volal televízny program, ktorý formoval jeho víťazstvo? Sluha ľudu.

Najzkorumpovanejší národ v Európe

Zelenskij kandidoval na protikorupčnej a protivojnovej platforme. To bol populárny postoj na Ukrajine, ktorá bola v roku 2015 vyhlásená za najskorumpovanejší národ v Európe.

Po zverejnení Pandora Papers v októbri 2021 bol tento titul aj po šiestich rokoch stále istý. Tím 300 novinárov z celého sveta zverejnil takmer 12 miliónov finančných dokumentov, ktoré podrobne opisujú “tajné obchody a skrytý majetok viac ako 330 politikov a vysokých verejných činiteľov vo viac ako 90 krajinách a územiach, vrátane vedúcich predstaviteľov 35 krajín.”

Dokumenty, ktoré sú výsledkom vyšetrovania Medzinárodného konzorcia investigatívnych novinárov (ICIJ), odhaľujú tajné offshorové majetky miliardárov a ruských oligarchov, ako aj “bankárov, veľkých politických darcov, obchodníkov so zbraňami, medzinárodných zločincov, popových hviezd, šéfov špionáže a športových gigantov.”

Zpráva MSSR o Pandorských dokumentoch, ktorá podrobne opisuje Zelenského, jeho okolie a jeho niekdajšieho patróna Kolomojského.

Zelenksý bol uvedený vo vyšetrovaní, ktorého škandalózne odhalenia prekonáva len náhle mediálne ticho ohľadom ukrajinskej korupcie – po prijatí Zelenského za šampióna globalistického Západu.

Ako sa to stalo? Konzorcium stoviek novinárov, ktorí zostavovali správy, označilo za svojich dôveryhodných mediálnych partnerov niektorých z najoddanejších partnerov ukrajinského režimu.

BBC, The Washington Post, The Guardian a PBS Frontline sú niektoré z mien, ktoré o škandále krátko informovali – predtým, ako ruská vojna takéto fakty predefinovala ako “ruskú propagandu.”

Užitočný agent

Ritter tvrdí, že “agent Zelenskyj” sa stal prezidentom vďaka svojej užitočnosti pre iných – na Ukrajine aj mimo nej.

V jeho najbližšom okolí bol prínosom pre najmocnejšieho ukrajinského ”oligarchu – Igora Kolomojského. Zelenskyj profitoval z Kolomojského’nevôle voči prezidentskému rivalovi Petrovi Porošenkovi, ktorý znárodnil spoločnosti, vďaka ktorým bol oligarcha taký mocný.

S Kolomojským’a podporou jeho mediálnej spoločnosti Zelenskyj kandidoval na protikorupčnej platforme – ktorej iróniu umocňovali jeho sľuby o zabezpečení trvalého mieru s Ruskom.

“Našou prvoradou úlohou je prímerie v Donbase” – povedal Zelenskyj vo svojom inauguračnom prejave v parlamente v máji 2019.

V decembri 2019 by sa smial, ako ruský prezident Vladimir Putin argumentoval implementáciou Minskej dohody z roku 2014 o ukončení konfliktu v Donbase. Už sa nezaviazal k mieru – ale k plánu, ktorý by ho sformoval do podoby vojnovej figúrky.

Zelenskij sa smeje, keď Putin argumentuje za dodržiavanie Minskej dohody z roku 2014 na stretnutí “normandského formátu” 2019 – za účasti bývalej nemeckej kancelárky Angely Merkelovej a francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona.

Keď Rusi vtrhli do krajiny, tri roky po ich ponížení na rozhovoroch na obrázku vyššie, Zelenskyj bol napriek tomu pripravený rokovať o mieri v priebehu niekoľkých týždňov.

Ale Ritter argumentuje, že to bol zásah vtedajšieho britského premiéra Borisa Johnsona’ktorý sabotoval sľubné mierové rokovania s Ruskom.

Agent Zelenskyj bol svojimi manipulátormi dosadený do funkcie, tvrdí Ritter, aby podporil snahu uvaliť na Rusko sankcie a “vykrvácať” ho na bojiskách– Ukrajiny.

Ritter’tvrdí, že Zelenského’mimoriadny vzostup k moci je výsledkom desaťročia trvajúceho plánu vytvoriť na Ukrajine protiruský, nacionalistický štát, ktorého cieľom je zmena režimu v Rusku.

Ritter sa pokúša vysvetliť, ako bolo toto obscénne plytvanie životmi a zdrojmi výsledkom tajnej akcie v kombinácii s korupciou, ktorá siaha ďaleko za hranice Ukrajiny.

Kritici budú jeho prácu považovať za príliš sympatickú ruskému štátu, ktorý väzní marxistických aj vlasteneckých kritikov, ako sú Kagarlickij a Igor Girkin. Napriek tomu nejde o to, kto má pravdu. Otázka znie, ak sa tento klamlivý a špinavý biznis nezastaví – kto zostane?"

“Agent Zelenksy: Prvá časť” bola z YouTube odstránená. Môžete si ho pozrieť na stránke Rumble zde.