shutterstock_493430062-scaled-e1691676636757-810x500.jpg

Súbory Facebooku naďalej vrhajú svetlo na cenzúrno-priemyselný komplex Bidenovej administratívy

0
Kultúra smrti

Pokračujúce zverejňovanie súborov Facebooku odhaľuje cieľ tajnej dohody Bieleho domu s veľkými technologickými spoločnosťami: vy. Cenzúra nie je cieleným útokom na hovorcov; cieľom je odoprieť vám, občanom, právo na prístup k informáciám.

Žurnalisti vrátane Michaela Shellenbergera odhalili to, čo nazvali “Cenzúrny priemyselný komplex,” spletitá sieť najmocnejších vládnych agentúr, mimovládnych organizácií a súkromných korporácií na svete, ktoré spolupracujú na potláčaní neschválených naratívov.

Posluhovačom, ktorí tento systém realizujú, sa dostáva len málo publicity. Máloktorý Američan študuje Alberta Burlesona, generálneho poštmajstra Woodrowa Wilsona ktorý zachytával poštu, ktorú Biely dom považoval za podvratnú. Meno Franka Wisnera’chýba v učebniciach dejepisu napriek tomu, že dohliadal na operáciu Mockingbird, program CIA na infiltráciu, ovplyvňovanie a kontrolu amerických médií.

Takisto dnešná’verejnosť vo všeobecnosti nepozná svojich informačných cárov, vládnych úradníkov poverených vykonávaním útokov na prvý dodatok. Podobne ako vojaci v Sopranovcoch sa dožadujú dodržiavania predpisov pod hrozbou trestu od svojho šéfa.

Mocní zavádzajú cenzúru pre svoje vlastné záujmy, pričom tvrdia, že je to pre dobro verejnosti. Používajú abstraktné vyvolávanie strachu, aby sa vyhli zodpovednosti.

V prípade Juliana Assangea vyvrátili jeho právo na slobodnú tlač pod zámienkou národnej bezpečnosti; tým zaútočili na vaše právo dozvedieť sa pravdu o americkej’vojne proti terorizmu.

V Bidenovej administratíve použili’mantry “verejného zdravia” na to, aby vás v ére COVID zbavili vašich práv vyplývajúcich z prvého dodatku. Vďaka spisom Facebook a prípadu Missouri v. Biden teraz lepšie chápeme osoby, ktoré stoja za režimom cenzúry. Rob Flaherty je príkladom arogancie, ktorá je vlastná útoku na prvý dodatok.

Americká’myšlienková polícia:

Po pôsobení v neúspešných prezidentských kampaniach Hillary Clintonovej a Beto O’Rourkea nastúpil Flaherty v januári 2021 do Bidenovho Bieleho domu ako riaditeľ digitálnej stratégie.

V tejto funkcii opakovane spolupracoval s veľkými technologickými spoločnosťami na potláčaní prejavov politických oponentov’. “To myslíte vážne? ” Flaherty pýtal sa Facebooku po tom, čo spoločnosť necenzurovala kritikov vakcíny COVID. “Chcem odpoveď na to, čo sa tu stalo, a chcem ju dnes.”

Inokedy bol Flaherty priamejší. “Prosím, okamžite odstráňte tento účet,” on povedal Twitteru o parodickom účte Bidenovej rodiny. Spoločnosť ho do hodiny zostavila.

Flaherty dal jasne najavo, že mu ide o politickú moc, nie o pravdivosť alebo dezinformácie. Požadoval, aby Facebook potlačil “často pravdivý obsah”, ktorý by mohol byť považovaný za “senzačný.” Požiadal vedenie spoločnosti, či môže zasahovať do súkromných správ obsahujúcich “dezinformácie” na WhatsApp.

Flaherty neskôr žiadal vedieť, ako bude Facebook riešiť “veci, ktoré sú pochybné, ale nie sú preukázateľne nepravdivé.” Vo februári 2021 sa obvinil spoločnosť z podnecovania “politického násilia” tým, že na svojej platforme umožňuje “očkovať skeptický” obsah.

Jeho snaha kontrolovať Američanov” prístup k informáciám znamenala elimináciu kritických mediálnych zdrojov. Požadoval, aby Facebook obmedzil šírenie správy Tuckera Carlsona”o prepojení vakcíny Johnson & Johnson”s krvnými zrazeninami. 40 000 zdieľaní videa. Kto ho vidí teraz? Koľko?" ”Podobne ako Burlesonova ’cenzúra pošty, ani Flahertyho ’útok na prvý dodatok nebol namierený proti rečníkovi ”cieľom bolo chrániť politickú moc tým, že sa občanom odoprie právo na prístup k informáciám.

“Som zvedavý ”NY Post chrlí každý deň články o tom, že ľudia umierajú,” napísal na Facebook. “Dostane ten článok redukciu, nálepky?”Navrhol, aby Facebook “zmenil algoritmus tak, aby ľudia radšej videli NYT, WSJ… než Daily Wire, Tomiho Lahrena, polarizujúcich ľudí.”Flaherty nebol vo svojom cieli jemný. “Intelektuálne je mojou predpojatosťou vykopnúť ľudí,”povedal výkonnému riaditeľovi spoločnosti.

V apríli 2021 sa Flaherty snažil silou-mocou prinútiť Google, aby posilnil svoje cenzúrne operácie. Vedúcim pracovníkom povedal, že jeho obavy boli “zdieľané na najvyšších (a myslím tým najvyšších) úrovniach WH.” Je tu “ešte veľa práce, ktorú treba urobiť,” poučil ich. V tom istom mesiaci mal rovnaké rozhovory s vedením Facebooku, keď im povedal, že bude musieť vysvetliť prezidentovi Bidenovi a šéfovi štábu Ronovi Klainovi “prečo sú na internete nesprávne informácie.”

Takmer v každom prípade spoločnosti prevádzkujúce sociálne médiá ustúpili tlaku Bieleho domu.

Jenin Younes, právny poradca v New Civil Liberties Alliance, písal v denníku Wall Street Journal: “Tieto e-maily vytvárajú jasný vzorec: Pán Flaherty, zastupujúci Biely dom, vyjadruje hnev nad tým, že spoločnosti’ necenzurovali obsah súvisiaci s COVID k jeho spokojnosti. Spoločnosti menia svoju politiku, aby reagovali na jeho požiadavky. Výsledkom bolo, že tisíce Američanov boli umlčané za spochybňovanie vládou schválených naratívov COVID.“

Ochrana vládou poskytovaných naratívov COVID bola Flahertyho’hlavným cieľom. “Sme vážne znepokojení tým, že vaša služba je jedným z hlavných faktorov váhania s očkovaním – a bodka,” napísal riaditeľovi spoločnosti Facebook . “Chceme vedieť, že sa’snažíte, chceme vedieť, ako vám môžeme pomôcť, a chceme vedieť, že’nehráte hru na škrupiny… Toto všetko by bolo oveľa jednoduchšie, keby ste k nám boli úprimní.”

Flaherty’s cenzúrou napodobňuje taktiku vypočúvania mafiánov’  “Môžeme to urobiť po dobrom alebo po zlom – všetko by bolo oveľa jednoduchšie, keby ste k nám boli úprimní. Máte tu peknú spoločnosť – bola by škoda, keby sa s ňou niečo stalo.”

‘Kľúčové časti našej stratégie COVID’

Samozrejme, že prístup La Cosa Nostra  k slobode prejavu porušuje prvý dodatok.

Flaherty sa snažil kontrolovať, kto môže mať účet na Facebooku, určovať, čo môže zverejňovať, a ovplyvňovať, čo vidí. Nevlastnil’spoločnosť ani nepracoval pre Marka Zuckerberga – na zavedenie cenzúry použil hrozbu vládnej odplaty.

Je “axiomatické” podľa amerického práva že štát nemôže “navádzať, podporovať alebo propagovať” súkromné spoločnosti, aby sledovali protiústavné ciele. “Podľa prvého dodatku neexistuje nič také ako falošná myšlienka,” Najvyšší súd rozhodol v prípade Gertz v. Welch. “Nech sa názor zdá akokoľvek škodlivý, jeho náprava nezávisí od svedomia sudcov a porotcov, ale od súťaže iných myšlienok.”

Neexistuje žiadna dezinformačná výnimka z prvého dodatku alebo pandemická výnimka z ústavného práva. Napriek tomu Flaherty stál na čele&nbspútoku Bidenovej administratívy na slobodu prejavu a teraz sa zdá, že svoju úlohu v&nbspcenzúrnom aparáte neľutuje.

V marci 2023 sa Flaherty zúčastnil na hodinovej diskusii na Georgetownskej univerzite o tom, ako vlády využívajú sociálne médiá na komunikáciu s verejnosťou.”

Člen publika sa Flahertyho opýtal na jeho e-maily, v ktorých nabádal Facebook, aby cenzuroval súkromné správy v aplikácii WhatsApp. “Ako zdôvodníte, že legálne hovoríte súkromnej aplikácii na posielanie správ, čo môže a čo nemôže posielať?"”

Flaherty odmietol odpovedať. “Nemôžem’sa vyjadriť ku konkrétnostiam. Myslím si, že prezident dal tak trochu jasne najavo, že jednou z kľúčových častí našej stratégie COVID je zabezpečiť, aby mali Američania prístup k spoľahlivým informáciám čo najskôr, ako by ich mohli získať, a, ehm, viete, to’všetko k tomu neoddeliteľne patrí, ale, bohužiaľ, nemôžem’ísť príliš ďaleko do súdnych sporov.”

O tri mesiace neskôr Flaherty odstúpil zo svojej funkcie v Bielom dome. Biden poznamenal, “Spôsob, akým Američania získavajú informácie, sa mení a Rob nám od prvého dňa pomáha stretávať sa s ľuďmi tam, kde sú.”

Biden mal pravdu – Američania’ prístup k informáciám sa zmenil. Internet sľuboval oslobodzujúcu slobodnú výmenu názorov, ale byrokrati ako Flaherty pracovali na zavedení informačnej tyranie. Podľa Flahertyho’slov to všetko bolo “neoddeliteľnou” súčasťou stratégie Bieleho domu. V mene administratívy požadoval od spoločností, aby odstránili pravdivý obsah; vyzýval skupiny sociálnych médií, aby odstránili účty novinárov’ navrhoval cenzúru súkromných správ občanov’ inštitucionalizoval zneužívanie prvého dodatku.

Ak ešte existovali nejaké pochybnosti o cenzorských aktivitách federálnej vlády’, tieto nové dôkazy by mali vyriešiť všetky otázky. Počas rokov vlády COVID vláda účinne znárodnila všetky hlavné portály sociálnych médií a premenila ich na propagandistické nástroje pre byrokratov, pričom degradovala alebo úplne zablokovala opačné názory. Jednoducho neexistuje spôsob, ako by táto prax mohla prežiť serióznu právnu kontrolu.

Pretlačené so súhlasom Brownstone Institute.