Untitled-7-810x500.png

Elon Musk žaluje organizáciu na ochranu "nenávistných prejavov" za "nepravdivé" dezinformačné tvrdenia o X

34
Kultúra smrti

Poznámka od spoluzakladateľa LifeSiteNews Steva Jalsevaca: Jalevseal: Ďalšie zásadné správy o informačnej vojne, ktorá vážne ohrozuje slobodu. Je nevyhnutné čítať takéto články, aby sme lepšie pochopili, kto sú nepriatelia života, rodiny, viery a slobody a čo robia, aby nám ublížili a zotročili nás. Bez tohto poznania sa nemôžeme účinne postaviť na odpor ich plánom.

HISTÓRIA NA ZRÝCHLENIE

Jedným z najvplyvnejších nástrojov používaných na potláčanie práva na slobodu prejavu podľa prvého dodatku ústavy v USA bola správa “Tucet dezinformácií”Centra pre boj proti digitálnej nenávisti”(CCDH), zverejnená 24. marca 2021.

CCDH bolo malé, nikdy predtým nepočuté britskézaložená skupina, ktorej financovanie zostáva dodnes z veľkej časti utajené. Členovia jej správnej rady však majú jednoznačné väzby na vojensko-spravodajsko-priemyselný komplex, čo je samo o sebe výpovedné.

Sponzorom správy bola skupina AntiVaxWatch.org, ktorá je ešte neprehľadnejšia ako CCDH. Nie je to nič viac ako obyčajný agregátor správ. Nie je zaregistrovaná ani nijakým spôsobom zaregistrovaná, neuvádza žiadnych zamestnancov ani zdroje financovania.

Každý seriózny novinár alebo politik by to okamžite považoval za červenú vlajku, ale nikto sa nepýtal, ako alebo prečo by sa agregátor správ mohol považovať za seriózny zdroj. Veľká časť jeho “správ” pochádza z CCDH, takže’je to v podstate uzavretý kruh.

CCDH: ‘astroturfová fronta’ financovaná z temných peňazí

Môj IT tím bol nakoniec schopný vystopovať webovú stránku AntiVaxWatch až k jej tvorcovi Brandonovi Hillovi, a to tak, že prehľadal jej XML stránku. Hill je spoluzakladateľom mediálnej spoločnosti a samozvanej “spravodajskej agentúry” s názvom Be the Change Revolutions, spolu s Amandou Hiteovou, ktorá je zasa prepojená s Ericom Kesslerom zo spoločnosti Arabella Advisors, veľkej a známej siete tmavých peňazí, ktorá podporuje progresívne ciele pomocou nevysledovateľné fondy.

Zhodou okolností má Kessler aj “priamy prístup k predstaviteľom Bidenovho kabinetu a zohráva dôležitú úlohu pri formovaní programu tejto administratívy”” podľa výkonnej riaditeľky organizácie Americans for Public Trust (APT) Caitlin Sutherlandovej.

Vzhľadom na to, že Anti-Vax Watch nemá žiadne oficiálne zdroje financovania, odkiaľ vzala prostriedky na sponzorovanie správy CCDH’ “Dezinformačný tucet”? Prišli peniaze prostredníctvom spoločnosti Arabella, ktorá je tiež prepojená s predsedom predstavenstva CCDH’Simonom Clarkom, ktorý má zhodou okolností tiež “kontakt” s globálnou tlačovou agentúrou Reuters? (Clark pôsobil ako prvý riaditeľ webových služieb agentúry Reuters.)

Ak ide o CCDH, okrem financovania zo strany Arabelly (prostredníctvom fondu The Hopewell Fund) sa v správe z júla 2023 exposé od Sayera Jiho, zakladateľa portálu GreenMedInfo.com, uvádza aj spojenie CCDH s najmenej ôsmimi ďalšími dark money sources, z ktorých viaceré majú otvorené liberálne/progresívne sklony.

“Zdá sa, že CCDH môže byť astroturfovou krycou operáciou pre mimovládne organizácie [nongovernmental organizations] aj vládu Spojeného kráľovstva, ktorá priamo zasahuje do ústavných práv občanov USA a zameriava sa na ne,” Ji povedal The Defender.

Zpráva o dezinformačnom tucte bola citovaná desaťtisíckrát

Facebook neskôr označil “Správu o dezinformačnom tucte” za výmysel, ktorý sa nezakladá na skutočnosti, ale až po tom, čo bola citovaná desaťtisíckrát – hlavnými médiami, členmi Kongresu, generálnymi prokurátormi štátov, predstaviteľmi verejného zdravotníctva, Bielym domom a dokonca aj samotným prezidentom.

Podľa tejto vykonštruovanej správy bolo 12 “antivaxerov,” počnúc vami, “zodpovedných za takmer dve tretiny obsahu proti očkovaniu, ktorý koloval na platformách sociálnych médií,” a boli teda “zodpovední za prílivovú vlnu dezinformácií.” Odpoveďou podľa CCDH bolo cenzurovať a deplatformovať nás, a to všade. A cenzurovaní a deplatformovaní sme boli.

Súbory Twitter teraz dokazujú, že americká vláda použila správu “Tucet dezinformácií” ako ospravedlnenie nátlaku na spoločnosti sociálnych médií a technologické platformy, aby umlčali všetkých, ktorí sú na tomto zozname.

Tento zoznam zahŕňal Roberta F. Kennedyho ml, ktorý vypovedal pred Výberovým podvýborom pre zbrojenie federálnej vlády, 20. júla 2023. Je iróniou, že demokrati v Snemovni reprezentantov urobili všetko, čo mohli, aby Kennedyho odstavili a zabránili mu vypovedať o cenzúre, ktorú zažil. Bol to poriadny cirkus.

Našťastie, nakoniec ich nepochopiteľne iracionálne úsilie zlyhalo. Ako poznamenal predseda Snemovne reprezentantov Kevin McCarthy (R–CA), “vypočutie, ktoré máme tento týždeň, je o cenzúre. Nemyslím si, že cenzúra niekoho je v tomto prípade skutočne riešením."”

Kennedy uviedol svoje zaradenie na zoznam CCDH’ako súčasť “novej formy cenzúry, ktorá sa nazýva ‘cielená propaganda,’ kde ľudia používajú pejoratívne výrazy ako ‘antivax’…, aby ma umlčali.”Tiež povedal, že je ’cenzurovaný “prostredníctvom ohovárania, prostredníctvom nesprávnej interpretácie toho, čo som ’povedal, prostredníctvom lží, prostredníctvom asociácií.”V skutočnosti to už zažil každý, kto je na tomto zozname, a aj mnohí ďalší.

Kennedy tiež poukázal na to, že bola vytvorená úplne nová kategória cenzurovateľných informácií, ktorá je zameraná špeciálne na ľudí zo zoznamu CCDH’a to “malinformácie.”Kennedy definoval malinformácie ako informácie, ktoré sú fakticky pravdivé, “ale sú nepohodlné vláde, ktorú nechcú, aby ľudia počuli.”

V mnohých prípadoch spoločnosti prevádzkujúce sociálne médiá cenzurovali Kennedyho “malinformácie” na príkaz Bieleho domu a iných federálnych agentúr, aj keď uznali, že informácie sú pravdivé, len preto, že “spochybňovali oficiálne ortodoxie.”

V skutočnosti podľa špeciálneho asistenta generálneho prokurátora pre Louisianu D. Johna Sauera, právneho zástupcu žalobcov v prípade Missouri v. Biden, “federálni úradníci najviac túžia, najviac sa zameriavajú na umlčanie pravdivých prejavov,” a ak “sa to nechá bez kontroly, federálna cenzúra sa dostane prakticky na každú spornú spoločenskú a politickú otázku, nad ktorou chcú federálni úradníci presadiť svoju moc.”

Facebook vyzval ‘chybný naratív’ v správe

Jasné je, že zameranie sa na Kennedyho, mňa a mnohých ďalších má pôvod v zozname “Dezinformačný tucet”. Bez neho by útočníci “lietali naslepo” a nevedeli by, na koho sa zamerať.

S konkrétnymi cieľmi však vláda, v zákulisí nelegálne spolupracujúca s Big Tech, dokázala vymyslieť široko medializovanú cenzúrnu kampaň, ktorej skutočným zámerom (podľa mňa) bolo zastrašiť všetkých ostatných, aby sa podriadili oficiálnej línii, aby aj ich nezrušili, nepomazali, nedeformovali, nezrušili licenciu alebo ešte horšie.

V správe spoločnosti Facebook z 18. augusta 2021, Monika Bickertová, viceprezidentka pre obsahovú politiku spoločnosti Facebook, uviedla veci na pravú mieru a uviedla, že 12 osôb, ktoré identifikovalo CCDH, bolo v skutočnosti zodpovedných len za 0,05 percenta všetkých zobrazení obsahu súvisiaceho s očkovaním na Facebooku  čo je ďaleko od 73 percent, ktoré tvrdilo CCDH. Podľa Bickerta:

V správe na ktorej sa zakladá chybný príbeh, sa analyzoval len úzky súbor 483 častí obsahu za šesť týždňov len od 30 skupín, z ktorých niektoré majú až 2 500 používateľov. V žiadnom prípade nie sú reprezentatívne pre stovky miliónov príspevkov, ktoré ľudia zdieľali o vakcínach COVID-19 v posledných mesiacoch na Facebooku.

Naďalej nie je vysvetlené, ako organizácia, ktorá stojí za správou, identifikovala obsah, ktorý označuje za ‘anti-vax’, ani ako vybrala 30 skupín, ktoré zahrnula do svojej analýzy. Neexistuje žiadne zdôvodnenie ich tvrdenia, že ich údaje predstavujú ‘reprezentatívnu vzorku’ obsahu zdieľaného v našich aplikáciách.

CCDH spĺňa definíciu ‘nenávistných extrémistov’

Iróniou je, že hoci CCDH tvrdí, že “bojuje proti nenávisti” na internete, a jej zakladateľ a výkonný riaditeľ Imran Ahmed sedí v riadiacom výbore U. S. Steel Košice.K. Commission on Countering Extremism, samotná CCDH spĺňa definíciu nenávistných extrémistov tejto komisie. V dokumente Komisie z roku 2019, “Challenging Hateful Extremism,” je tento pojem definovaný ako: "Nenávistný extrémizmus":

Zachovania, ktoré môžu podnecovať a posilňovať nenávisť alebo sa zapájajú do pretrvávajúcej nenávisti, alebo sa vyrovnávajú a morálne zdôvodňujú násilie; A ktoré čerpajú z nenávistných, nepriateľských alebo nadradených presvedčení zameraných na vonkajšiu skupinu, ktorá je vnímaná ako hrozba pre blaho, prežitie alebo úspech vnútornej skupiny; A ktoré spôsobujú alebo môžu spôsobiť škodu jednotlivcom, komunitám alebo širšej spoločnosti.

V predslove správy hlavná komisárka Sara Khanová okrem toho uvádza, že “Nenávistní extrémisti sa snažia obmedziť individuálne slobody a obmedziť základné slobody, ktoré definujú našu krajinu.”

Všetky tieto definície a objasnenia toho, čo je nenávistný extrémizmus, do bodky zodpovedajú CCDH. Ahmed vyrobil údaje, aby vytvoril falošný príbeh o tom, že 12 jednotlivcov predstavuje hrozbu pre blaho a prežitie celého sveta, a potom tento príbeh použil na podnecovanie nenávisti voči nám a obmedzovanie našej slobody prejavu.

Odvtedy prenasledovanie voči nám – poháňané falošným príbehom vytvoreným CCDH – pokročilo k kybernetické útoky a debanking, ktoré ešte viac obmedzili naše základné slobody spôsobom, ktorý by bol v minulosti nemysliteľný.

Elon Musk žaluje CCDH

Dňa 31. júla 2023 spoločnosť Twitter, teraz premenovaná na X Corp, podala žalobu proti CCDH, v ktorej tvrdí, že CCDH sa “aktívne snaží zabrániť slobode prejavu” a šíri “znepokojujúce a nepodložené tvrdenia, ktoré sú zrejme vypočítané tak, aby poškodili Twitter vo všeobecnosti a konkrétne jeho podnikanie v oblasti digitálnej reklamy.”

Neopodstatnené tvrdenia, na ktoré sa Musk odvoláva, sa týkajú správy CCDH z 1. júna 2023 o spoločnosti Twitter Blue v ktorej sa tvrdí, že spoločnosť Twitter nedokázala cenzurovať 99 percent nenávistných príspevkov zverejnených účtami, ktoré si Twitter Blue predplatil. Podľa Muska sú tvrdenia CCDH’nepravdivé, zavádzajúce alebo oboje a nie sú podložené ničím, čo by sa dalo dôveryhodne nazvať výskumom.”

V príspevku na Twitteri/X z 18. júla 2023 Musk opätovne zverejnil odmietnutie “správy dezinformačného tucta”spoločnosti Facebook, pričom uviedol: “Kto financuje túto organizáciu? Šíria dezinformácie a presadzujú cenzúru, pričom tvrdia opak. Skutočné zlo.” O dva týždne neskôr, v ten istý deň, keď podal žalobu na CCDH, tweetol: “Stiahnime tejto organizácii masku a pozrime sa, kto za ňou skutočne stojí.”

Podľa Muska sa CCDH zapojila “do série nezákonných činov, ktorých cieľom bolo neoprávnene získať prístup k chráneným údajom spoločnosti X Corp."” s cieľom vytvoriť “zastrašovaciu kampaň”, ktorá mala odradiť inzerentov od jeho platformy. The Defender reports:

Žaloba podaná na okresnom súde USA pre severný okres Kalifornie obviňuje spoločnosť CCDH z ‘maskovania’ ako výskumnej agentúry a používania nesprávne získaných prihlasovacích údajov na prístup k údajom spoločnosti.

Podľa žaloby spoločnosť CCDH použila údaje na to, aby ‘vyberala zo stoviek miliónov príspevkov uverejnených každý deň na X a nepravdivo tvrdila, že má štatistické podklady, ktoré dokazujú, že platforma je zahltená škodlivým obsahom.’ Spoločnosť X Corp. odhaduje, že v priamom dôsledku konania spoločnosti CCDH’prišla o najmenej desiatky miliónov dolárov na príjmoch z reklamy a iných nákladoch.

Komentár k žalobe poskytol Sayer Ji, zakladateľ spoločnosti Greenmedinfo.com, povedal The Defender:

Mainstreamové médiá informujú o Muskovom’kroku v negatívnom svetle, čo sa dalo očakávať, vzhľadom na to, ako počas predchádzajúcich kampaní spolupracovali s CCDH’v pevnej zhode, buď útočili, alebo obhajovali v ich mene, a to bezchybne…

Táto žaloba má dať CCDH, ich spolčencom v amerických médiách a vláde, ako aj ich sponzorom z temných peňazí v zahraničí na vedomie, že zákony tejto krajiny a Ústava USA, ktorá ich oživuje, nebudú takto hanebne pošliapané bez poriadneho boja.

Jim Jordan začal vyšetrovanie CCDH

3. augusta 2023 začal vyšetrovanie CCDH aj predseda Súdnej rady Snemovne reprezentantov Jim Jordan (R–OH). Skupine nariadil, aby do 17. augusta 2023 odovzdala justičnému výboru záznamy s podrobnými informáciami o svojich interakciách s vládou USA a výkonnou mocou. Ako reported by the Washington Examiner:

‘Zo spisov Facebooku vieme, že Centrum pre boj proti digitálnej nenávisti spolupracovalo s Bielym domom na cenzúre prejavov,’povedal vysokopostavený kongresový poradca GOP, ktorý je oboznámený s vyšetrovaním. ‘Ale ako ďaleko to zašlo? Republikáni to chcú zistiť a samozrejme, ak nedostaneme odpovede, na stole sú súdne predvolania.’

Jordan’s dopis [CCDH]… je najnovšou eskaláciou GOP’s úsilia o vyšetrenie toho, ako federálna vláda v niektorých prípadoch koordinovala svoju činnosť so súkromným sektorom s cieľom označiť určité prejavy, vrátane prejavov týkajúcich sa COVID-19, ako ‘dezinformácie’ alebo ‘dezinformácie’…

‘Máme záujem pochopiť interakcie medzi Centrom pre boj proti digitálnej nenávisti (CCDH) a najmä federálnou vládou, ako aj medzi CCDH a spoločnosťami pôsobiacimi v oblasti sociálnych médií,’ napísal Jordan vo svojom liste generálnemu riaditeľovi centra’Imranovi Ahmedovi…

V liste Jordan požiadal centrum o komunikáciu od januára 2015 medzi ním a zamestnancami, dodávateľmi alebo zástupcami s výkonnou mocou alebo spoločnosťami sociálnych médií ‘týkajúcu sa alebo súvisiacu s moderovaním, vymazávaním, potláčaním, obmedzovaním, demonetizáciou alebo obmedzeným šírením obsahu’, ako aj ‘presnosťou alebo pravdivosťou obsahu’ a ‘priradením obsahu k zdroju alebo účastníkovi zahraničnej zlomyseľnej alebo štátom podporovanej vplyvovej operácie.’

Predseda tiež požiadal o zoznam zamestnancov, dodávateľov alebo zástupcov centra, ktorí ‘komunikovali’ s technologickými spoločnosťami alebo vládou o moderovaní obsahu – a podrobnosti o zmluvách alebo grantoch získaných od USA. vládou na túto prax.

Aký’je skutočný účel CCDH?

Keď sa CCDH zameriava na “antivaxerov,” rozšírilo svoje oblasti propagácie aj na “dezinformácie o klimatických zmenách.” Pravdepodobne môžeme každým dňom očakávať “zoznam desiatich najväčších šíriteľov dezinformácií o klimatických zmenách” s cieľom umlčať ľudí, ktorí namietajú proti zatváraniu fariem, obmedzovaniu cestovania a zákazu plynových sporákov v mene klimatických zmien.

Koniec sa zdá, že CCDH vznikol ako propagandistická zbraň pre informačnú vojnu, v ktorej sa práve’nachádzame.

Keď bola správa “Dezinformačný tucet” zverejnená, CCDH bol doslova operáciou jedného muža, hoci mal predstavenstvo, ktoré dohliadalo na jeho prácu. Odvtedy sa CCDH rozšírilo o niekoľko členov tímu, vrátane vedúcej oddelenia politiky a partnerstiev (Sarah Eagan), vedúceho výskumu (Callum Hood), vedúceho kampaní a komunikácie (Tom Lavelle) a prevádzkovej riaditeľky (Jemma Levene).

Predtým boli všetci členovia predstavenstva uvedení na webovej stránke CCDH, ale tento zoznam bol teraz odstránený a vyhľadávanie vo Veľkej Británii.gov firemných spisov odhaluje, že predstavenstvo CCDH’prešlo za posledných pár rokov pomerne veľkými zmenami.

Až na to, že v roku 2021, keď bola zverejnená správa “Dezinformačný tucet”, členovia správnej rady, ktorí na túto prácu dohliadali a schvaľovali ju, mohli byť spojení s dlhým zoznamom oporných bodov Deep State a tlačiteľov Veľkého resetu, vrátane napr:

Trilaterálna komisia, Atlantická rada, Európska rada pre zahraničné vzťahy, Fond na záchranu detí (financovaný Gatesovou nadáciou a partnerom Gatesovej’ vakcínovej aliancie Gavi), britský parlament, CIA, Reuters a Event 201 (pandemické cvičenie, ktoré sa konalo v októbri 2019 a ktoré predznamenalo a “odohralo” drakonické protiopatrenia zavedené, keď sa o niekoľko mesiacov neskôr objavil COVID-19).

Vzhľadom na bezprecedentný a nezaslúžený vplyv CCDH sa naozaj musíme dostať k podstate toho, kto’riadi a financuje túto organizáciu. Čas ukáže, či žaloba Elona Muska’môže vniesť trochu svetla do toho, čo’skutočne stojí za touto organizáciou, ktorej jediným poslaním je podľa všetkého likvidácia slobody prejavu, bez ktorej demokracia nemôže existovať.

Prepísané so súhlasom Mercola.