dogtags-810x500.jpg

Bývalý dôstojník špeciálnych síl hovorí o nátlakovej kampani americkej armády s cieľom "prinútiť" k očkovaniu proti COVID

19
Kultúra smrti

Bývalý príslušník špeciálnych jednotiek americkej armády koncom minulého mesiaca zverejnil svoj boj za ochranu telesnej autonómie a katolíckeho morálneho svedomia v článku, v ktorom vysvetlil, že nakoniec radšej opustil vojenskú kariéru, než aby porušil svoje pevné presvedčenie po tom, ako naňho velitelia opakovane tlačili, aby dostal experimentálnu injekciu COVID-19. 

John Frankman, ktorý predtým slúžil ako kapitán v 7. skupine špeciálnych síl americkej armády (7SFG), v článku z 31. júla napísal, že  dobrovoľne odišiel z armády kvôli bojom, s ktorými som sa stretol, pretože som odmietol podstúpiť povinnú vakcínu COVID-19.”

Bývalý katolícky seminarista, ktorý študoval na Katolíckej univerzite v Amerike a v seminári Mount St Mary’s, Frankman pred svojím odlúčením 1. júla slúžil ako dôstojník pechoty a neskôr ako príslušník špeciálnych jednotiek (známych aj ako zelené barety) počas takmer osemročnej armádnej kariéry.

Frankman uviedol, že “snaha o zaočkovanie všetkých vojakov” sa začala v januári 2021 po zavedení experimentálnych očkovacích látok COVID-19, ktoré schválili USA. Úrad pre kontrolu potravín a liečiv (FDA) v rámci ostro kritizovaného povolenia na mimoriadne použitie (EUA), na základe ktorého boli farmaceutické spoločnosti oslobodené od zodpovednosti za potenciálne vedľajšie účinky.

“Vojenskí velitelia na všetkých úrovniach urobili z očkovania ‘otázku pripravenosti’ a využili všetky právomoci a moc, ktoré mali — zákonné alebo iné —, aby prinútili jednotlivcov dať sa zaočkovať,” napísal Frankman.

Vedúci tímu Frankman uviedol, že svojim mužom povedal, že sa nechcú dať zaočkovať a že ich nebude trestať ani motivovať za to, že sa sami rozhodli dať sa zaočkovať.

Bývalý kapitán špeciálnych jednotiek uviedol, že on a jeho tím si boli začiatkom roka 2021 vedomí, že ošetrenia boli vyvinuté alebo testované s použitím bunkových línií z potratených detí; že už boli hlásené vážne vedľajšie účinky (vrátane úmrtí) Systém hlásenia nežiaducich udalostí pri očkovaní (VAERS); a že očkovania boli experimentálne. Navyše ako mladí, fyzicky zdatní muži boli veľmi málo ohrození samotným vírusom.

Napokon sa pre očkovanie pred zavedením celoarmádneho mandátu rozhodli len dvaja členovia Frankmanovho’12-členného tímu.

V dôsledku toho, ako povedal, “môj tímový seržant a ja sme boli neustále obťažovaní rotným seržantom” a dodal, že jemu a jeho mužom sa vyhrážali “nežiaducimi úlohami”, ak by ich odmietnutie dať sa očkovať znamenalo, že sa musia vzdať misií, pretože neočkovaní vojaci majú zákaz nasadenia v dôsledku politiky zavedenej najvyšším velením špeciálnych síl”.

Hrozba sa zhmotnila, keď bol Frankmanov’tím nútený odmietnuť misiu namiesto toho, aby dodržiaval pravidlo o očkovaní.

Aj keď povedal, že svoje obavy z očkovania vyjadril svojim veliteľom, námietky neboli’brané vážne.”

Tlak na to, aby sa nechal očkovať, sa predvídateľne zvýšil po oficiálnom povolení očkovania COVID. Počas dvojtýždňového cvičenia v Louisiane, povedal Frankman, vojenskí velitelia náhle oznámili kapitánovi a jeho tímu, že majú 72 hodín na to, aby si preštudovali informácie o očkovaní a poradili sa so svojimi lekármi, a po uplynutí tohto času sa od nich očakáva, že splnia mandát.

“Okamžite som vyjadril svojmu vedeniu, že nie je’fér nútiť príslušníkov služby, aby pod nátlakom a bez náležitých lekárskych, náboženských a právnych zdrojov urobili rozhodnutie, ktoré im zmení kariéru a život, a že keď nám to bude visieť nad hlavou, stratí to všetku hodnotu výcviku,” napísal Frankman.

Pôvodný 72-hodinový nátlak bol zrušený a “oficiálne poradenstvo” týkajúce sa očkovania bolo odložené až po ukončení výcviku tímu.

Keď sa poradenstvo nakoniec uskutočnilo, členovia tímu argumentovali, že mandát “sa zdá byť nezákonný” a naráža na existujúce predpisy, ktoré umožňovali armáde akceptovať dôkaz o prirodzenej imunite pre zdravotné výnimky z požiadaviek na očkovanie.

Ale tlak na očkovanie napriek námietkam pokračoval.

“Vojaci, ktorí stále neboli zaočkovaní, sa museli buď nechať zaočkovať do 72 hodín od poradenstva, alebo dostať trest UCMJ,” povedal Frankman.

Katolícky zelený baret, ktorý bol pevne presvedčený, že očkovanie je príliš riskantné a porušuje jeho morálne svedomie, požiadal o náboženskú výnimku 5. októbra 2021, teda deň po očkovacom “poradenstve”.

O mesiac neskôr ho plukovník vyzval na vysvetlenie jeho náboženských názorov a opýtal sa ho, čo by povedal kolegovi katolíkovi alebo inému kresťanovi, ktorý sa rozhodol pre injekciu. Frankman povedal, že by sa takejto osoby opýtal, či “je ospravedlniteľné užívať liek spojený s potratom; vraždou nenarodeného človeka a pokračujúcou krádežou častí jeho tela a produktov; na chorobu s viac ako 99,99 % mierou prežitia.”

Frankmanova’žiadosť o náboženskú výnimku zostane bez odpovede až do decembra 2022, keď republikánmi vedená Snemovňa reprezentantov prešiel zákon, ktorým sa ruší mandát na očkovanie v armáde.

Pred zrušením by však Frankmanovi napriek jeho námietkam opäť povedali, aby sa podriadil príkazu na očkovanie a obvinili ho, že je “extrémista” pre svoje názory. 

Takisto by prišiel o veľkú príležitosť po tom, čo by ho armáda (“ironicky”) poverila vyučovaním kurzu filozofie a etiky na americkej vojenskej akadémii vo West Pointe. Túto úlohu nemohol splniť, pretože jeho nevybavená žiadosť o náboženskú výnimku znamenala, že sa nesmie “presúvať, nasadzovať ani cestovať.

Aj keď bol mandát na úder v súčasnosti zrušený, Frankman povedal, že sa’rozhodol odlúčiť od U. S. Steel Point.S. Army kvôli dlhoročnej očividne rozmarnej šikane, ktorú znášal.

“Odchádzam, pretože hoci mandát na očkovanie už neplatí, stál ma možnosť učiť a formovať kadetov vo West Pointe, skrátil mi čas veliteľa tímu a stál ma ďalšie kariérne príležitosti,

napísal. “V tejto chvíli verím, že Boh môže použiť dary, talenty a vášne, ktoré mi dal, aby som mu slúžil lepším spôsobom.”

Frankman uviedol, že sa ozýva, pretože chce, aby sa vojenskí velitelia poučili “zo svojich chýb týkajúcich sa zavádzania vakcín COVID-19 pre prípad, že by sa niečo podobné stalo v budúcnosti.”Chce tiež pomôcť civilistom rozpoznať tento problém, aby vyvíjali tlak na politikov, “aby prijali opatrenia na správne zaobchádzanie s príslušníkmi služby a zdržali sa akéhokoľvek konania, ktoré ohrozuje ich morálku, zdravie a svedomie.”

Podľa Frankmana by sa mali za svoje činy zodpovedať vedúci predstavitelia, ktorí presadzovali očkovanie COVID-19, hoci mali vedieť lepšie.

“Namiesto toho, aby sme sa od tejto skúšky vzdialili, pretože je to nepríjemná téma, musíme sa jej postaviť čelom, aby sme sa poučili z našich chýb a správne reagovali na budúce výzvy,” povedal. “Od toho závisí naša armáda a náš národ, ale predovšetkým náš charakter a česť.”