Untitled-1-810x500.png

Zdravotná sestra z Ohia, ktorej po očkovaní vakcínou COVID diagnostikovali priečnu myelitídu, žaluje bývalého zamestnávateľa

26
Kultúra smrti

Danielle Bakerová, 44-ročná rodáčka z Ohia, našla naplnenie vo svojej kariére certifikovanej zdravotnej sestry pre hospicovú a paliatívnu starostlivosť - prácu, ktorú vykonávala dve desaťročia, vrátane práce v prvej línii počas pandémie COVID-19 - až do chvíle, keď jej zamestnávateľ “vyzval” zamestnancov, aby sa na jar 2021 nechali zaočkovať vakcínou COVID-19.

V obave o svoju prácu a budúcu kariéru Bakerová 4. júna 2021 neochotne dostala prvú z&nbspdvoch dávok vakcíny COVID-19 od spoločnosti Pfizer-BioNTech. Do 18 dní od prvej dávky pocítila extrémnu bolesť v dolnej časti chrbta - myslela si, že ide o obličkový kameň.

PREHLIADNITE SI: Tria lekári z oblasti medicínskej slobody sa na galavečere LifeSiteNews podelili o svoje príbehy s liekom COVID

Dňa 26. júna 2021 dostala Bakerová druhú dávku. Takmer okamžite sa jej príznaky oveľa zhoršili: vystreľujúca bolesť, brnenie a necitlivosť od krku po ruku; neznesiteľná bolesť chrbta; mozgová hmla a únava; strata fyzickej koordinácie.

Dnes je Bakerová trvalo invalidná a neschopná pracovať po tom, čo jej diagnostikovali transverzálnu myelitídu, zriedkavé neurologické ochorenie spôsobujúce zápal miechy.

Bakerove’zranenia spôsobené očkovaním boli predmetom januárového rozhovoru s denníkom The Defender.

Po tom, ako verejne prehovoril, Baker požiadal o&nbspodškodnenie pracovníkov, ktoré bolo spočiatku zamietnuté. Odvolala sa, ale aj toto odvolanie prehrala.

Nynie podniká ďalšie právne kroky. V apríli podala žalobu proti svojmu bývalému zamestnávateľovi, nemocnici Ohio’Hospice, a proti Úradu pre odškodňovanie pracovníkov v Ohiu (BWC), v ktorej tvrdí, že jej zranenia spôsobené vakcínou súviseli s prácou. Pojednávanie je naplánované na 30. januára 2024.

V následnom rozhovore pre The Defender Bakerová diskutovala o procese odškodňovania pracovníkov v Ohiu a vysvetlila ďalšie kroky vo svojej žalobe. Poskytla tiež aktuálne informácie o svojom zdravotnom stave a podelila sa o rozsiahlu dokumentáciu, ktorá potvrdzuje jej príbeh.

Na jar 2021 začala nemocnica v Ohiu “posielať zamestnancom e-maily “s nabádaním”, aby sa dali očkovať. Podľa Bakera e-maily nielenže propagovali “bezpečnú a účinnú” naráciu, ale ponúkali aj stimuly za absolvovanie očkovania, ako napríklad peňažné prostriedky a účasť v žrebovaní o väčšie ceny.

Zamestnancom bolo tiež povedané, že ak sa rozhodnú nenechať sa zaočkovať, prídu o výhody, ako sú napríklad platené dni voľna.

Neočkovaní zamestnanci, ktorí boli na pracovisku vystavení tomu, čo Baker opísal ako “segregáciu”, museli byť vždy maskovaní.

Bakerová v januári pre denník The Defender povedala, že pociťovala “obavy a váhanie”, či sa nechá zaočkovať vakcínou COVID-19, pretože “nedôverovala tomu, ako rýchlo sa to priblížilo, a že ak si dáte vakcínu, naozaj neviete, čo sa stane.”

“Potrebovala som svoju kariéru, potrebovala som svoj príjem, potrebovala som naše poistenie, pretože som bola nositeľkou,” Bakerová povedala CHD.TV v januárovom rozhovore. “Najhoršie rozhodnutie, aké som kedy urobila.”

V následnom rozhovore Bakerová pre The Defender povedala, že jediným dôvodom, prečo sa dala zaočkovať, boli zdravotné výhody, keďže nemocnica v Ohiu’varovala zamestnancov, že ak do júla 2021’nepodstúpia základnú sériu očkovania, prídu o svoje výhody.”

“Takže to bolo všetko alebo nič,” povedala. “Buď sa necháte očkovať teraz, alebo prídete o dávky – aj keď sa necháte očkovať neskôr. Vedela som, že potrebujem svoju prácu, vedela som, že potrebujem svoj príjem, a svoju prácu som milovala, ” povedala Bakerová.

Až napriek výhradám cítila neuveriteľný tlak. “Propaganda, neustále e-maily, ktoré nás informovali o príbehu, o segregácii, to všetko sa na nás valilo, ” povedala.

Lekári ‘si dali všetky kúsky dokopy’ až po niekoľkých mesiacoch

Bakerová povedala, že lekárom trvalo niekoľko mesiacov, kým si jej zdravotné ťažkosti spojili s očkovaním proti COVID-19.

“Všetky kúsky si dali dokopy až v októbri 2021,”povedala Bakerová. “Vtedy’mi môj neurológ po tom, ako vylúčil iné príčiny, povedal, že si myslí, že mám dlhý COVID.”

Lekár usúdil, že keďže sa nakazila COVID-19 v práci, jej oslabený imunitný systém plus vakcíny museli viesť k transverzálnej myelitíde.

“Obe tieto veci [dlhý COVID a transverzálna myelitída] vyplývajú z môjho zamestnania,” povedala Bakerová.

Dnes je Bakerová naďalej práceneschopná a jej zdravotný stav sa ďalej zhoršuje.“Začali sa u mňa objavovať problémy so srdcom, ktoré spôsobujú veľa problémov s indukciou [rytmom] srdca a dýchaním,” povedala.

Žiadosti o odškodnenie pracovníkov’ ponúkajú potenciálne odškodnenie pre obete poškodenia vakcínou

Bakerová uviedla, že jej zranenia ju viedli k tomu, aby iniciovala žiadosť o odškodnenie pracovníkov’ a pokúsila sa tak pomôcť iným, pretože “som si myslela, že je to pre mňa stratený prípad.”

“Náhodné stretnutie s právnikom pre odškodnenie pracovníkov”pred niekoľkými mesiacmi ju priviedlo k presvedčeniu, že jej žiadosť by mohla byť úspešná.

“Rozprávali sme sa o tom s manželom,”povedala Bakerová,“a v našej mysli sme nemali čo stratiť. Boli sme vo finančnej tiesni a ja som mala celoživotné postihnutie.”

Dodala:

Mojou myšlienkou bolo, že ak sa nám podarí otvoriť tieto dvere pre ľudí za nami, predstavte si, akú úľavu to prinesie všetkým ostatným, ktorí dostali vakcínu, či už z donútenia alebo na základe mandátu. To’začalo konanie o odškodnení pracovníkov’

V sérii rozhovorov v roku 2022 viacerí právnici pre odškodnenie pracovníkov’povedali obhajcovi, že takéto nároky ponúkajú potenciálny prostriedok rekurzu pre obete poškodenia vakcínou ktoré boli očkované v dôsledku svojho zamestnania.

Tria advokáti – Ben CarlisleRay L. Flores II, a Patrick R. Hollingsworth – majú skúsenosti s právnymi otázkami týkajúcimi sa zranení spôsobených vakcínou COVID-19. Povedali, že program odškodnenia pracovníkov’ – dostupný vo všetkých 50 štátoch– poskytuje možnosť pre zamestnancov podnikov, ktoré nariadili očkovanie proti COVID-19.

Flores v októbri 2022 pre The Defender povedal, že odškodnenie pracovníkov’ je “oveľa jednoduchší systém na orientáciu” ako PREP Act (Zákon o verejnej pripravenosti a pripravenosti na mimoriadne situácie) z roku 2005 alebo National Childhood Vaccine Injury Act z roku 1986. Ide o tradičné cesty na podávanie nárokov súvisiacich s poškodením očkovaním, ktoré je však mimoriadne ťažké úspešne zvládnuť.

Právnici tiež uviedli, že podanie žiadosti o&nbspodškodnenie zamestnancov nevylučuje, aby zamestnanec podal žiadosť prostredníctvom iných právnych kanálov. Poskytuje však možnosť získať okamžitú finančnú úľavu a lekárske ošetrenie a tiež – prípadne – dlhodobú podporu.

Vzhľadom na to, že nemocnica v Ohiu je samopoistená a neplatí do celoštátneho systému odškodnenia pracovníkov v Ohiu, spoločnosť štátnym orgánom oznámila, že nároky uhradí z vlastného vrecka.

V dôsledku toho Bakerovu’sťažnosť prerokovala Priemyselná komisia štátu Ohio namiesto štátnej BWC. Bakerová prirovnala Priemyselnú komisiu k “malému porotnému súdu… s predsedajúcim úradníkom… Vy prednesiete svoj prípad, oni prednesú svoj prípad a potom rozhodne predsedajúci úradník.”

Bakerová predložila svoj prípad Priemyselnej komisii dvakrát, 28. septembra 2022 a v odvolacom konaní 20. januára. V oboch prípadoch bola jej žiadosť zamietnutá v priebehu niekoľkých dní.

Podľa Bakerovej boli tieto zamietnutia založené predovšetkým na vyšetrení, ktoré predložil lekár najatý jej bývalým zamestnávateľom.

“Jeho konečný záver bol, že moje zranenia nemajú nič spoločné s prácou, nič spoločné s tým, že som pracovala na fronte, nič spoločné s nedostatkom OOPP [osobných ochranných prostriedkov] – pretože my’bojujeme za dlhý COVID aj priečnu myelitídu,” povedala Bakerová.

Odmietnutia prišli aj napriek lekárskym vyjadreniam dvoch lekárov spoločnosti Baker’dokumentujúcim jej diagnózu transverzálnej myelitídy a priamo ju spájajúcim s očkovaním.

Jeden z medicínskych vyjadrení z 26. septembra 2022 sa uvádza:

Vzhľadom na načasovanie nástupu jej príznakov a podanie očkovania je veľmi opodstatnený záver, že v súčasnosti trpí predovšetkým poškodením spôsobeným očkovaním. Typ poškodení, ktoré pani Blankley-Bakerová pociťuje, je dobre zdokumentovaný ako nežiaduce reakcie na injekcie C19.

V ďalšom lekárskom vyjadrení, z 27. septembra 2022, sa lekár zhodol na tom, že očkovanie Bakerovej’COVID-19 spolu s dlhodobým COVID, “je príčinou [jej] zdravotných problémov súvisiacich s transverzálnou myelitídou.”

“Takže takto”vyhrali” túto fázu procesu, povedala Bakerová, pričom narážala na tvrdenia svojho bývalého zamestnávateľa”. Dodala:

Pracovala som pre spoločnosť 17 rokov. Venovala som sa – myslela som si, že s nimi pôjdem do dôchodku. Bolo’pre mňa zraňujúce vedieť, že spoločnosť, ktorá uplatňuje, alebo údajne uplatňuje, holistický komunitný prístup, je taká ochotná len tak odhodiť zdravotnú sestru, ktorá do nich investovala toľko času, a len tak nehorázne argumentovať proti veciam, ktoré sa stali.

Bakerová tiež tvrdí, že ju a jej bývalé kolegyne zamestnávateľ uviedol do omylu.

“Keď sme dostali COVID-19, neboli sme vyzvané, aby sme vyplnili papiere, ktoré by sme normálne vyplnili pre FMLA [na Zákon o rodinnej a zdravotnej dovolenke z roku 1993] alebo pre pracovný úraz,”Bakerová povedala: “Bolo nám povedané: ‘Nie, ste’pracovník v prvej línii, my vám veríme, vy’dostanete svoje krytie.’”

“Keby som predložil tie papiere a urobil to tak, ako sa to bežne robí…, tak by som mal’papierovú stopu. Ale odradili ma od toho,”povedala.

Po prvom zamietnutí žiadosti o odškodnenie pracovníkov’je naplánovaný súdny proces s porotou

Dve zamietnutia na Priemyselnej komisii štátu Ohio teraz pripravili pôdu pre Bakerovú’žalobu proti nemocnici Ohio’a BWC. Bakerová vysvetlila, prečo sa rozhodla podať žalobu a čo táto fáza procesu obnáša:

Pretože sme prehrali, odvolali sa a [opäť] prehrali na priemyselnej komisii, mali sme možnosť podať žalobu na miestnom občianskom súde a mať právo dostaviť sa na súdne pojednávanie s porotou. Právnici spoločnosti Ohio Hospice’to samozrejme predložili a povedali, že by som’nemal dostať toto právo, že’to nie je v kompetencii súdu’

Miestny sudca však “podporil moje právo na súdne pojednávanie s porotou,” povedal Baker.

Súdny proces s názvom Danielle Bakerová proti spoločnosti Ohio’s Hospice, Inc. bol podaný 3. apríla a vedie ho sudkyňa Jeannine N. Prattová z Common Pleas Court v okrese Miami v štáte Ohio.

Po tom, ako Prattová odmietla žalobu zamietnuť, boli stanovené tri kľúčové termíny: konferencia o urovnaní 14. decembra, záverečná predsúdna konferencia 11. januára 2024 a súdne pojednávanie 31. januára 2024.

“Sme presvedčení, že máme veľmi silný prípad, ” povedal Baker. “[Očkovanie] ešte nebolo’povinné, avšak podstúpil som ho v dôsledku toho, že som bol ich zamestnancom a v ich prospech. Takže si myslíme, že to má veľkú hodnotu."

Hollingsworthová v prezentácii z 23. mája 2022 vysvetlila, že zamestnanci môžu podať žiadosť o odškodnenie aj v situáciách, keď aj bez výslovného nariadenia čelil zamestnanec “nátlaku, vylúčeniu, diskriminácii, ” keď bol “ostrakizovaný svojimi spolupracovníkmi alebo mu bolo dôrazne navrhnuté, aby sa dal zaočkovať.”

“Verím, že by ste boli schopní preukázať… príčinnú súvislosť, či už by to od vás zamestnávateľ požadoval, nariadil alebo nie,” povedal vtedy Hollingsworth.

‘Na podanie žaloby nepotrebujete právnika’

V prípade, že Bakerová dostane priaznivé rozhodnutie v súdnom procese s porotou, prípad “sa potom vráti na pracovisko’kompenzácie, aby dohliadlo na vyplatenie,” Bakerová povedala.

“Vo všeobecnosti máte nárok na minulú a budúcu ušlú mzdu,” dodala. “Keďže som úplne invalidná, to znamená odteraz až do dôchodku.”

V prípade úspechu by Bakerová dostala aj “zdravotné krytie za dlhý COVID, priečnu myelitídu a všetky vedľajšie účinky súvisiace s injekciou.”

Bakerová uviedla, že súčasťou konečného vyrovnania môže byť aj určitá kompenzácia za emocionálnu záťaž. “Spôsobilo to toľko úzkosti, depresie a stresu… výrazne nás to ovplyvnilo,” povedala.

Aj keď sa domnieva, že jej bývalý zamestnávateľ “postupoval podľa príbehu”, Bakerová zdôraznila, že na základe e-mailov, ktoré jej poslali, “ich cieľom bolo, aby 90 % ich zamestnancov zaočkovaných.”

To by potom podľa Bakerovej prinieslo spoločnosti finančné výhody.

“Podľa mojej pamäti, ak by ste dali zaočkovať 90 % zamestnancov, vláda by vám dala peniaze,” povedala. Bakerová neskôr zistila, že vďaka zákonu CARESHospicu Ohio’získala 7,2 milióna dolárov. “Takže som si poskladala kúsky skladačky a bola tam finančná motivácia,” dodala.

Zákon CARES tiež poskytol financie nemocniciam ktoré nasledovali Centrá pre kontrolu a prevenciu chorôb Protokoly COVID-19 pre nemocnice.

Pozoruhodné je, že Hospicové’organizácie v Ohiu’prudko zvýšili príjmy v roku 2020 a v roku 2021, uprostred pandémie COVID-19, sa opäť zvýšili.

Napriek počiatočným neúspechom v ohijskej priemyselnej komisii Bakerová povzbudzuje ostatných, ktorí boli poškodení očkovaním súvisiacim s ich zamestnaním, aby si uplatnili nárok na odškodnenie pracovníkov’

“Na podanie žiadosti nepotrebujete právnika,”povedala Bakerová. “Ak má niekto pocit, že je poškodený v dôsledku podmienky zamestnania alebo vyplývajúcej zo zamestnania, podajte žiadosť. Nemusíte tento nárok uplatniť [okamžite]. Môžete to dočasne odložiť, kým sa veci nevyriešia.”

“Hodiny na podanie žiadosti sa nezačínajú dňom, keď ste dostali injekciu, ale dňom, keď vám diagnostikovali poškodenie spôsobené očkovaním,” povedal Baker.

“Najhoršie, čo’sa môže stať, je, že povedia nie, ale my sme už dokázali, že môžete podať žiadosť o odškodnenie pracovníkov’a to’je dôvod, prečo sme začali celý tento proces,”povedal Baker a dodal:

Prekročilo to moje očakávania, pretože chcem len spravodlivosť pre ľudí. Keď sme už prešli systémom, hoci sme [zatiaľ] nevyhrali, vyhrali sme, pretože sme ukázali, že sa musia zaoberať prípadom, musia si ho vypočuť a musia počúvať.

Tento článok pôvodne uverejnil The Defender – Webová stránka Children’s Health Defense’s News & Views pod licenciou Creative Commons CC BY-NC-ND 4.0. Prosím, zvážte predplatné The Defender alebo darcovstvo pre Children’s Health Defense.