shutterstock_357066083-scaled-e1691757705813-810x500.jpg

Prichádzajú CBDC? Austrálske obavy z bezhotovostnej spoločnosti rastú, keďže veľké banky obmedzujú výbery

52
Kultúra smrti

Ak ste unavení z cenzúry, kultúry rušenia a erózie súkromia a občianskych slobôd, prihláste sa na odber časopisu Reclaim The Net

Na titulných stránkach novín po celom svete sa objavujú agresívne kroky Austrálie smerom k bezhotovostnej spoločnosti, ktoré vážne ohrozujú posledné bašty ekonomického súkromia a individuálnej autonómie. Sú najväčšie austrálske banky iba zástancami špičkového finančného pohodlia, alebo do našej digitálnej ekonomiky preniká škodlivejšia skrytá agenda? Rozhodne sa zdá, že digitálne meny centrálnych bánk (CBDC), potenciálne prínosy bezhotovostnej spoločnosti, by sa mohli stať okovmi budúceho technokratického autoritárskeho sveta.

Poznamenajme, že dva kľúčové problémy neustále zatieňujú trblietavý prísľub CBDC. Tieto problémy, zbavené zložitostí digitálnych financií, sú do očí bijúco jednoduché: bezhotovostná spoločnosť, nevyhnutná na rozšírenie CBDC, likviduje všetky možnosti ochrany súkromia pri obchodovaní. Následne prechod na tento digitálny model odovzdáva bankám a štátnym orgánom neobmedzenú kontrolu nad vašimi osobnými prostriedkami.

V poslednom čase, za rozptýlenia pandémie, Austrália uskutočnila ročný experiment, v rámci ktorého sa pohybovala v týchto neistých digitálnych vodách. Zapojením sa do pilotných programov s impozantnými korporáciami, ako je Mastercard, a spoluprácou v rukavičkách s Bankou pre medzinárodné zúčtovanie je’jasné, že verdikt o CBDC čoskoro vyrieknu tí, ktorí sú pri moci.

Štyri najväčšie austrálske banky’pokročili v tomto programe tým, že vyradili z väčšiny pobočiek bezhotovostné výbery hotovosti. Exkluzívne “špeciálne centrá”, ktoré majú uspokojovať “komplexnejšie bankové potreby vrátane hotovosti”, slúžia len ako dymová clona pre tento zlovestný trend znehodnocovania papierových peňazí.

Skutočný osteň v chvoste však spočíva v bezprecedentnej miere kontroly, ktorú zavedenie CBDC ponúka establishmentu. Môže sa utkať zložitá sieť sociálneho inžinierstva, keď sa tok peňazí v spoločnosti prispôsobí konkrétnym záujmom.

Tyrania sa rozširuje ďalej. Uvažujme o scenári, v ktorom majú CBDC stanovený dátum vypršania platnosti, čo núti spotrebiteľov urýchliť svoje výdavky. Pridajte k tomu zavedenie sociálneho kreditného hodnotenia v čínskom štýle, ktoré sa vkráda na Západ, kde nepriaznivé prejavy alebo systémy presvedčenia vedú k finančným sankciám alebo obmedzeniu účtu.

Výber Austrálie ako priekopníka prvej vlny tejto bezhotovostnej budúcnosti je šikovný strategický ťah zo strany establishmentu. Využívajúc efektívne presadzovanie prísnych blokovacích opatrení sa zdá, že vláda je pripravená využiť poddajnú náturu Austrálčanov na pilotovanie tejto menovej reformy.

Prevzaté so súhlasom Reclaim The Net.