Danielle-Smiths-victory-speech-after-her-majority-election-win-CTV-News-810x500.png

Danielle Smith z Alberty odmieta presadzovať Trudeauov "protiústavný" plán nulovej spotreby energie

28
Kultúra smrti

Alberta sľúbila, že bude naďalej využívať prírodné zdroje a zároveň odmieta uplatňovať nariadenia Trudeauovej vlády’“o čistej elektrine”. 

Premiérka Alberty Danielle Smithová vydala 10. augusta vyhlásenie, v ktorom odsúdila nariadenia vlády premiéra Justina Trudeaua’“o čistej elektrine” a sľúbila, že ich vo svojej provincii nikdy nebude uplatňovať.  

“Návrh federálnych nariadení o nulovej čistej elektrickej sieti do roku 2035 je protiústavný, nezodpovedný a nie je v súlade s plánom Alberty’na zníženie emisií a rozvoj energetiky, ktorý smeruje k bezuhlíkovej elektrickej sieti do roku 2050,” napísala. 

Komentáre Smith’sú reakciou na vypracovaný dokument, v ktorom sa uvádza plán Kanady do roku 2035 prejsť od prírodných zdrojov, ako sú ropa a plyn, na “čisté” alternatívy, ako sú vodné, jadrové, solárne a veterné elektrárne. Minister prírodných zdrojov Jonathan Wilkinson v návrhu navrhol odoprieť finančné prostriedky provinciám, ktoré odmietajú prestať využívať prírodné zdroje.  

Smith však uviedol, že navrhované nariadenia “by ohrozili spoľahlivosť albertskej’elektrickej siete a spôsobili by masívne zvýšenie účtov za elektrinu pre Alberťanov’.” 

“Vláda Alberty’ochráni Alberťanov pred týmito protiústavnými federálnymi nariadeniami o nulovej sieti,” sľúbila. “Nebudú implementované v našej provincii – bodka.” 

Smithová zostala v nádeji, že nariadenia sú len návrhmi a ešte nie sú dokončené. Vysvetlila, že Alberta spolupracuje s federálnou vládou na diskusii o tom, “ako zosúladiť úsilie Ottawy o dekarbonizáciu hospodárstva s Plánom znižovania emisií a rozvoja energetiky Alberty“.” 

Smith však poznamenal, že “ak sa toto zosúladenie nedosiahne, Alberta si vytýči vlastnú cestu, ako zabezpečiť, aby sme mali do našej energetickej siete privedenú ďalšiu spoľahlivú a cenovo dostupnú elektrickú energiu, ktorá bude k dispozícii 24 hodín denne a 365 dní v roku.” 

“Alberťanom a našej vláde veľmi záleží na zodpovednom riadení životného prostredia. Sme presvedčení, že plán Alberty’nás do roku 2050 dovedie k spoľahlivej a cenovo dostupnej elektrickej sieti bez emisií oxidu uhličitého,” dodala a vyzvala federálnu vládu, aby v tomto smere podporovala, nie “bránila” provincii.  

Liberálni politici z Ontária čoraz viac tlačia na provincie, aby sa vzdali svojich prírodných zdrojov, a to aj napriek varovaniam, že je to nemožné a Kanaďania zostanú bez elektriny a tepla. 

Premiér Saskatchewanu Scott Moe tiež odmietol navrhovaný plán prechodu na “čistú elektrinu,” sľubujúc, že na prvé miesto postaví obyvateľov Saskatchewanu.  

“Trudeauove’nariadenia o nulovej čistej elektrine sú cenovo nedostupné, nerealistické a protiústavné,” vyhlásil. “Vyženú ceny elektriny do nebies a zanechajú Saskatchewan s nespoľahlivými dodávkami energie.” 

“Naša vláda nedovolí federálnej vláde, aby to urobila obyvateľom Saskatchewanu,” sľúbil Moe.  

Trudeauova vláda’aktuálne ciele v oblasti životného prostredia – v zhode s OSN’ “2030 Agenda for Sustainable Development”– zahŕňa postupné vyradenie uhoľných elektrární, zníženie používania hnojív a obmedzenie využívania zemného plynu v nasledujúcich desaťročiach.    

Zníženie a prípadné odstránenie používania tzv;fosílnych palív” a prechod na nespoľahlivú “zelenú” energiu bol tiež tlačil Svetové ekonomické fórum (WEF) – globalistická skupina, ktorá stojí za socialistickým programom “Veľký reset” – organizácia, ktorá Trudeau a niektorí členovia jeho kabinetu sú do toho zapojení.    

Ak sa Trudeau’plán presadzuje pod zámienkou “udržateľnosti,” jeho zámer zníženie emisií oxidu dusného obmedzením používania hnojív kritizovali poľnohospodári. Tvrdia, že to zníži zisky a môže dokonca viesť k nedostatku potravín.  

Okrem toho odborníci varujú, že Trudeauova vláda nové predpisy o čistých palivách ktoré začnú platiť od budúceho roka, budú stáť kanadských pracujúcich  – z ktorých mnohí už teraz zápasia s desaťročiami vysokou mierou inflácie  v priemere 1 277 USD ročne navyše.