Ivermectin-810x500.jpeg

Biden FDA pripúšťa, že lekári majú právo predpisovať ivermektín na COVID-19

101
Neutral

The Epoch Times uvádza, že vyhlásenie právnej zástupkyne ministerstva spravodlivosti USA (DOJ) Ashley Cheung Honoldovej zaznelo v priebehu ústnych argumentov pred 5. obvodným odvolacím súdom USA v rámci žaloby, ktorú podali traja lekári Paul Marik, Mary Bowdenová a Robert Apter proti vláde za údajné zasahovanie do ich možnosti predpisovať ivermektín pacientom s COVID-19.

Úrad pre kontrolu potravín a liečiv verejne vyzval Američanov, aby neužívali ivermektín na COVID, pričom zdôraznil bežné používanie lieku na liečbu koní, aby jeho používanie u ľudí označil za bizarnú a nebezpečnú praktiku. V skutočnosti je ivermektín schválený Úradom pre kontrolu potravín a liečiv (FDA) na rôzne ľudské ochorenia a je zaradený do Modelového zoznamu základných liekov Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO’S). Podobne ako mnoho iných liekov, aj tento liek sa používa u ľudí aj u zvierat, ale dávkovanie u ľudí na ľudské ochorenia nebolo kontroverzné, kým sa ivermektín nezačal dostávať do pozornosti v súvislosti s COVID.

Lekári tvrdia, že agentúra’prezentáciu liečby COVID ivermektínom ako medicínsky nezodpovednú má poškodila ich profesionálne. Nemocnice, v ktorých vykonávali prax, pozastavili Marikovi aj Bowdenovi činnosť a Bowden bol predmetom vyšetrovania lekárskej komisie vo Washingtone a lekárskej rady v Arizone. Marika vyšetrovala aj lekárska rada štátu Virgínia.

“Základná otázka v tomto prípade je jednoduchá,” argumentoval právnik lekárov” Jared Kelson. “Po tom, čo FDA schváli humánny liek na predaj, má potom právo zasahovať do spôsobu používania tohto lieku v rámci vzťahu lekár - pacient? Odpoveď je záporná.”

Obvodná sudkyňa Jennifer Walker Elrodová naliehala na Honolda, prečo verejné vyhlásenia ako “zastavte to” nedosahujú úroveň “príkazu,” na čo právnik ministerstva spravodlivosti tvrdil, že FDA “jednoducho použil tieto slová v kontexte vtipného tweetu, ktorého cieľom bolo zdieľať jeho informačný článok,”a že “nezakazujú lekárom predpisovať ivermektín na liečbu COVID alebo na akýkoľvek iný účel .”

Kým odborníci naďalej diskutujú o účinnosti ivermektínu pri liečbe COVID a niektoré štúdieuvádzajú, že nebol účinný, prínosné štúdie zistili opak, ako aj pozitívne neoficiálne príbehy vyvolali značný záujem, ako aj skutočnosť, že sa používajú a skúmajú oveľa dlhšie ako Vakcíny COVID, ktoré boli vyvinuté a vydané v rekordne krátkom čase v rámci iniciatívy Trumpovej administratívy Operácia Warp Speed, čo znamená, že zavedené lieky’sú oveľa lepšie preskúmané ako bezpečnostné profily relatívne nových vakcín, ktoré boli podľa mnohých unáhlené a spolitizované.

Napriek bohatým existujúcim poznatkom o liekoch (na rozdiel od vyvíjajúcej sa povahy konvenčnej múdrosti COVID) majú rodiny v celej krajine museli obrátiť na súd, aby donútili nemocnice, aby im umožnili vyskúšať lieky pre ich blízkych, zatiaľ čo lekári videl svoje lekárske licencie ohrozené za ich predpisovanie.