shutterstock_684248830-scaled-810x500.jpg

Pútnik z Fátimy hlási "zázrak" uzdraveného zraku po novéne k Panne Márii

62
Kultúra života

Tínedžerka, ktorá sa modlila novénu k Panne Márii Snežnej oznámila zázračné uzdravenie, ku ktorému došlo v portugalskom meste Fátima počas Svetových dní mládeže.

Jimena, španielska pútnička, ktorá sa minulý týždeň zúčastnila na konferencii, upútala medzinárodnú pozornosť svojím svedectvom, že po prijatí svätého prijímania počas svätej omše vo Fátime sa jej vrátil zrak.

Svetové dni mládeže (SDM) sa konali od 1. do 6. augusta a ich hostiteľom bolo Portugalsko. 

Šestnásťročné dievča trpelo posledného dva a pol roka takmer úplnou slepotou, ktorá bola dôsledkom komplikácií s krátkozrakosťou. Jej priatelia a rodina zorganizovali novénu k Panne Márii Snežnej, ktorú obetovali na úmysel uzdravenia dievčaťa. V posledný deň novény, 5. augusta, na sviatok oslavujúci Pannu Máriu Snežnú, Jimena “dokonale videla.” 

Uzdravenie nastalo po tom, čo počas svätej omše vo Fatime prijala Eucharistiu.  

Jimena vypovedala španielskej rozhlasovej stanici COPE, že počas čakania na prijímanie bola “veľmi nervózna” a že “keď som si sadla do lavice, začala som plakať, nechcela som otvoriť oči.”Potom vysvetlila: “Vzrušila som sa a keď som ich otvorila, videla som, videla som všetko veľmi jasne.” 

“Videla som oltár, svätostánok, mala som vedľa seba kamarátku a videla som ju dokonale.” 

“Celú omšu som prosila o svoje uzdravenie, ale keď som pred otvorením očí prijala sväté prijímanie, jediné, čo som cítila, bol pokoj,” dodala. Dievča povedalo, že “keďže sa to zhodovalo so Svetovými dňami mládeže, požiadali sme všetkých mladých ľudí, aby sa modlili za moje uzdravenie.” 

Jimena’otec Gustavo, povedal Pilotovi , že jeho dcéra’začala postupne strácať zrak, keď mala 14 rokov, kvôli nekontrolovateľnému kŕču v očiach. Keďže lekárska liečba nepriniesla žiadnu zmenu v jej stave, okrem toho, že spôsobila ďalšie vedľajšie účinky, Jimena čelila realite straty zraku.  

Pred účasťou na Svetových dňoch mládeže dievča otcovi povedalo, že  počas modlitby ruženca mala inšpiráciu, že cítila, že ju Panna Mária žiada, aby v období od 28. júla do 5. augusta vykonala novénu.”Neskôr však zapochybovala, či to bolo nebeské vnuknutie “pretože sme si nemysleli, že 5. august je nejaký mariánsky sviatok.” 

“Ale hľadal som na internete a videl som, že 5. august je dňom Panny Márie Snežnej,” povedal Gustavo. “Tak som jej povedal, že to urobíme s celou vierou sveta a povieme všetkým našim priateľom, aby sa k nám pridali v modlitbe a modlili sa s presvedčením, že to je ten deň a ona bude uzdravená.” 

Takisto sa podelil o to, že jeho dcéra “urobila hlbokú spoveď” v deviaty deň novény, o ktorej povedala, že “bola najlepšou a najhlbšou spoveďou v jej živote.”Jimena údajne prečítala posledné modlitby novény očami namiesto Braillovho písma.  

“5. august je mojím novým dňom narodenia, pretože Panna Mária mi dala dar, na ktorý nezabudnem,” povedala Jimena podľa Piliera. 

“Ďakujte Bohu,” barcelonský arcibiskup a predseda Španielskej biskupskej konferencie kardinál Juan José Omella povedal vo vyhlásení pre španielskeho spravodajského partnera CNA’ACI Prensa. “Toto nevedie’k príčine blahorečenia nikoho, pretože Panna Mária je už svätá, ale je to skutočne milosť od Boha.” 

“Lekári to budú musieť posúdiť, ako to bolo, či to existovalo, či sa to dalo vyliečiť alebo nie,”pokračoval Omella. “Ale zatiaľ to pre dievča bola významná udalosť. Povedzme, že zázrak. Nevidela’a teraz vidí. Teraz budú môcť lekári povedať nastavené, ale ona odišla domov vidiaca. No, vidí, požehnaný Boh.”  

RELATED 

Matka abatiša o sestre Wilhelmine: ‘Fyzické uzdravenia’ sa mohli zázračne udiať