quebec-premier-810x500.jpg

Kresťanská skupina žaluje vládu Quebecu za zrušenie podujatia, ktoré malo propagovať pro-life postoj

17
Kultúra smrti

Kresťanská organizácia žaluje vládu Quebecu po tom, čo bola nútená zrušiť podujatie kvôli predpokladu, že bude obsahovať posolstvá za život. 

V stredu Centrum spravodlivosti pre ústavné slobody (JCCF) oznámilo, že zastupuje organizáciu Harvest Ministries International v jej žalobe proti quebeckej vláde, ministerstvu cestovného ruchu a kongresovému centru v Quebecu za “náhle zrušenie zmluvy na podujatie Faith, Fire, Freedom Rally, ktoré sa malo konať v Quebecu od 23. júna do 2. júla 2023.” 

“Žatva žiada náhradu škody za ukončenie nájomnej zmluvy bez predchádzajúceho upozornenia a za protiústavné a neoprávnené porušenie jej slobody prejavu podľa Charty a práva nebyť diskriminovaná na základe náboženstva,” uvádza sa v tlačovej správe právnickej skupiny z 9. augusta. 

Nájomnú zmluvu nariadila zrušiť 1. júna Caroline Proulxová, ministerka cestovného ruchu provincie, ktorá uviedla, že podujatie je  proti základným princípom Quebecu.”Ministerka pre postavenie žien dodala, že “sme rozhodne pro-choice vláda” a že “som za slobodu prejavu, ale vo vláde máme zásady a rozhodli sme sa byť dôslední.” 

Premiér François Legault tiež povedal, že “nedovolíme skupinám bojujúcim proti potratom, aby organizovali veľké predstavenia na verejných miestach.” 

Podľa sťažnosť od JCCF, “na zhromaždení, ktoré sa od 23. júna do 2. júla 2023 bude niesť v znamení rozsiahlych modlitebných stretnutí, hudobných vystúpení a iných umeleckých a kultúrnych prezentácií na tému viery a zmierenia medzi zakladajúcimi komunitami kanadskej federácie, sa denne očakáva účasť približne 1 200 ľudí.” 

Vedúci podniku’pôvodne ponúkol organizácii pomoc pri “hľadaní iného miesta” pre podujatie, čo Proulx verejne redigoval slovami: “zo strany Convention Centre nebude žiadna podpora pre podujatie, aby si našlo iné miesto…dovoľte mi, aby som to povedal veľmi jasne.”Dodala, že generálny riaditeľ sa “dopustil chyby”, keď predtým uviedol, že bude pomáhať, pretože “je to”proti základným princípom Quebecu.” 

Dokument JCCF ďalej uvádza, že “zhromaždenie nebolo ‘podujatím proti potratom’; v programe neboli žiadne body týkajúce sa tejto konkrétnej témy.”Hoci Harvest “obhajuje” svoje pro-life názory “a má v úmysle v tom pokračovať,”právny boj “nie je o podstate názorov Harvestu”na potraty, ale skôr o základných právach Harvestu, jeho členov a stúpencov, žiť svoju vieru, politicky sa vyjadrovať a pokojne sa zhromažďovať bez prekážok zo strany štátu.” 

Po náhlom zrušení zhromaždenia kresťanská skupina “aktívne hľadala náhradné priestory na jeho usporiadanie, ale bezvýsledne.” Údajne “ju odmietlo všetkých 43 zariadení, ktoré pri svojom hľadaní oslovila,” pričom niektoré miesta ju odmietli “zo strachu z kontroverzie, ktorú vedome vyvolali obžalovaní.” 

“V sekvencii, ktorá kombinovala demonštráciu autority s príkazmi vydanými pod dohľadom kamier, minister, spoločnosť, minister pre postavenie žien a samotný premiér vyčlenili Žatvu na ľudovú pomstu kvôli jej náboženským a politickým názorom, údajne v rozpore so ‘základnými princípmi Quebecu,’” napísala JCCF. 

Harvest Ministries International žiada 25 000 dolárov ako náhradu škody spôsobenej porušením slobody náboženského vyznania, prejavu a názoru, pokojného zhromažďovania a “práva na rovnosť bez diskriminácie na základe náboženského alebo politického presvedčenia.”Taktiež žiada “súdne vyhlásenie o neoprávnenom zásahu do jej práv.” 

RELEVANTNÉ: 

Vláda Quebecu’t zrušila miesto konania náboženskej skupiny’pretože sú za život