Screenshot-2023-05-10-10.30.23-810x500.png

Riley Gaines sľubuje, že bude chrániť ženské športy vo všetkých 50 štátoch, pretože ľavičiari kričia obscénnosti

70
Kultúra života

Bývalá univerzitná plavkyňa Riley Gainesová z Kentuckej univerzity sa tento týždeň zaviazala, že bude pokračovať v práci na ochrane ženských športov pred rodovo premenlivou ideológiou v každom štáte únie po tom, ako sa zúčastnila na slávnostnom podujatí k zákonu o ochrane ženských športov v Texase, ktorý by sa mal stať zákonom na budúci mesiac.

Podpísaný v júni, SB 15 vyžaduje, aby medziuniverzitné atletické tímy obmedzili účasť v pohlavne špecifických tímoch na skutočných príslušníkov správneho pohlavia, ako je doložené rodnými listami, pričom vysoké školy a univerzity podliehajú občianskoprávnym žalobám, ak to nedodržia. Účinnosť nadobúda 1. septembra. Študentky môžu naďalej súťažiť v mužských tímoch v prípadoch, keď nie je k dispozícii zodpovedajúci ženský tím.

V stredu Gainesová hovorila s denníkom Daily Wire o svojich skúsenostiach z podujatia, slávnostného podpisu, na ktorom sa zákon zdôrazňoval spolu s texaským republikánskym guvernérom Gregom Abbottom a bývalou plavkyňou Pensylvánskej univerzity Paulou Scanlan. Podujatie sa stretlo s ľavicovými protestujúcimi, ktorí napriek prítomnosti malých detí vykrikovali obscénnosti.

“Nikoho’neprekvapilo, že sme sa stretli s protestujúcimi,” povedal Gaines. “A na prekvapenie nikoho’títo protestujúci boli jedni z najpomstychtivejších, najnenávistnejších a najbezduchejších jedincov. Vykrikovali nadávky na deti, hádzali fľaše, polievali ich nápojmi a pľuvali na ľudí.”

“Sú skupiny týchto protestujúcich, ktorí robia všetko pre to, aby nás odradili od našich argumentov, ale nedokážu”to pravdou, nedokážu”to vedou, nedokážu”to logikou, argumentáciou alebo, úprimne povedané, zdravým rozumom,” pokračovala. “A preto sa uchyľujú k nadávkam. Preto sa uchyľujú k pľuvaniu.

Gainesová však označila reakciu za “takmer povzbudzujúcu” než odstrašujúcu: “Robíme správnu vec. A toto zaobchádzanie, aj keď je’nešťastné, ma povzbudzuje, aby som pokračoval a naďalej to presadzoval vo všetkých 50 štátoch.” 

Povinné začlenenie osôb s pohlavnou inklúziou do športov opačného pohlavia sa bežne propaguje ako vec “inklúzie”, ale kritici upozorňujú, že dopriatie “transrodovým” športovcom podkopáva pôvodný racionálny základ, prečo vôbec existuje športovanie podľa pohlavia, teda základné fyzické rozdiely medzi pohlaviami, čím sa športovkyne pripravujú o uznanie a profesionálne či akademické príležitosti. 

V posledných rokoch sa vyskytli početné vysokoprofilové príklady súťaží.org/article/i-was-fastest-girl-connecticut-transgender-athletes-made-it-unfair-fight" target="_blank" rel="noopener">muži vyhrávajúženské’súťaže a výskumy potvrdzujú, že fyziológia dáva mužom výrazné športové výhody, ktoré sa nedajú úplne negovať potlačením hormónov.

V článku z roku 2019, ktorý uverejnil Journal of Medical Ethics, novozélandskí vedci zistili, že “zdraví mladí muži [nestrácajú] významnú svalovú hmotu (ani silu), keď sa im na 20 týždňov zníži hladina cirkulujúceho testosterónu na (pod úroveň smerníc Medzinárodného olympijského výboru),” a “nepriame účinky testosterónu” na faktory, ako je štruktúra kostí, objem pľúc a veľkosť srdca “sa hormonálnou terapiou nezmenia;” preto “výhoda pre transsexuálov [biologických mužov], ktorú im poskytujú smernice [Medzinárodného olympijského výboru], je neúnosnou nespravodlivosťou.”