MicrosoftTeams-image-1-5-1-810x500.jpeg

Tabernákulá Tupperware? Svetové dni mládeže 2023 zatienilo škandalózne správanie

125
Kultúra smrti

Minulý týždeň spoločnosť Twitter/X obnovila účet Jacka Maxeyho po viac ako 800 dňoch pozastavenia. Obnovenie nasledovalo po kampani LifeSite, ktorá požadovala obnovenie účtu Maxey’po tom, ako bol v marci 2021 pozastavený. 

Vyjadrujúc vďačnosť a radosť z obnovenia, Maxey tiež spomenul niektoré udalosti, ktoré viedli k pôvodnému pozastaveniu. Tvrdiac, že ľudia z Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) a spravodajskej komunity požiadali Twitter o pozastavenie jeho účtu, Maxey uviedol, že 10 hodín pred pozastavením dostal list, v ktorom sa tvrdilo, že “niekto z rodiny Twitteru ich informoval, že uvažujem o spáchaní samovraždy.” 

Maxey tiež pripomenul, že v čase pozastavenia dostával wellness kontroly od svojich priateľov zo spravodajskej komunity a že jeden jeho priateľ ostreľovač mu povedal, že ho zabijú, ak ”nebude “na internete zverejňovať dostatok príspevkov, aby vedeli, že vôbec môžem zverejňovať.” 

“Nemyslím si, že ide o náhodu, a nemyslím si, že vyzeráme ako konšpirační teoretici, keď sa pozrieme do nedávnej modernej histórie a len katalogizujeme počet ľudí, ktorí sa zrejme dostali do kríža s tými na vrchole, ktorí nakoniec spáchajú samovraždu,” vyjadril sa Maxey. 

Yore v reakcii na Maxeyho tvrdil, že americká verejnosť utrpela v dôsledku prvotného potlačenia a že premlčanie trestných činov, ktorých sa Hunter Biden údajne dopustil, vypršalo.

“Bolo to zosúladené, namierené proti Jackovi kvôli informáciám a pravde, ktoré chcel zverejniť americkému ľudu a na ktoré mali právo,” uviedol Yore a dodal, že to, čo sa stalo Maxeyovi, bola “cenzúra.” 

Minulý týždeň tiež Tablet Magazine interview s Davidom Garrowom, Pulitzerovou cenou oceneným životopiscom Martina Luthera Kinga ml. a samozvaným progresívcom, ktorý v roku 2017 vydal aj knihu Vychádzajúca hviezda: The Making of Barack Obama 

Medzi obvinenia Garrow v knihe a rozhovore uvádza, že Obama’s autobiografia Sny môjho otca je skôr historická fikcia než biografia a že Obama v liste vtedajšej priateľke napísal, že fantazíruje o sexuálnych vzťahoch s inými mužmi.

Maxey v reakcii na rozhovor pripomenul, že Obama získal kreslo v Senáte štátu Illinois po tom, ako boli zverejnené rozvodové papiere jeho protikandidáta, čo podľa Maxeyho urobil muž menom Jeff Cooper, muž, ktorý má obchodné väzby na Huntera Bidena.

“Jeffa Coopera si môžete vyhľadať v denníkoch Bieleho domu počas Obamovho’pôsobenia v ňom, bol tam pol tucta krát,” poznamenal Maxey. “Letel na Air Force Two s Joeom Bidenom do Mexika s Hunterom, aby sa pokúsili kúpiť Pemex od mexickej vlády. Sú to pokrivené, nečestné osoby a všetky”sú prepojené.” 

P. Altman reagoval na Maxeyho názorom, že ľudia nebudú môcť “nič urobiť, keď máte túto obrovskú vrstvu funkcionárov, cez ktorú sa nikdy nemôžeme dostať vyššie, aby sme ich odstránili,” pričom mal na mysli spravodajskú byrokraciu. “Nad nimi je skupina, ktorá to vlastne riadi.” 

“Kým nedostaneme mená, kým nezískame zodpovednosť, nikdy sa nič”nezmení,” pokračoval. 

Maxey v reakcii na Altmana povedal, že keďže ľudia stratili vieru v Boha, začali sa báť spravodajského a donucovacieho aparátu, ako aj “iných mechanizmov svetskej moci.” Tiež uviedol, že hoci v spravodajskej komunite sú “dobrí ľudia”, spravodajský aparát je “tak rozdelený”, že jeden človek nevidí, čo robí druhý. 

Pápež František medzitým vo svojich poznámkach na Svetových dňoch mládeže povedal, že seminaristi by mali radšej hrať futbal, než “dogmatizovať,” upustiť od pripravenej homílie a improvizovať, pretože si myslí, že homílie mladých nudia, a trvalna tom, že Cirkev je pre “všetkých.

Fotografia dievčaťa menom Savannah Dudzik, ktoré sa modlí pred Eucharistiou chovaná v sivých skladovacích škatuliach na Svetových dňoch mládeže sa tiež rozšírila na internete. 

V reakcii na pápežove&nbspvýroky Yore poznamenal, že “by sme sa mali začať pripravovať na to, čo sa bude diať,” s odkazom na synodu o synodalite. “Stačí sa pozrieť na Svetové dni mládeže, aby sme videli, “aké je to povrchné],” pokračovala a dodala, že František sa chystá “zapojiť mladých ľudí do tejto novej agendy, ktorú’predstaví na Synode o synodalite.” 

Altman k tomu, ako bola na Svetových dňoch mládeže vyhradená Eucharistia, poznamenal: “Je to staré ako Exodus [kapitoly] 25 až 31 … S vecami, ktoré sú posvätné, sa ”nesprávne nezaobchádza” Poznamenal tiež, že organizátori Svetových dní mládeže “určite mysleli dostatočne dopredu, aby mali pripravený prístup s plastovými košmi.” 

“Ak potrebujete miesto … so švajčiarskou strážou okolo, aby ste ochránili svätú Eucharistiu, tak to’urobíte,” uviedol. “Určite mali plastové koše na oddelenom mieste, ohromujúco nechránené a nechránené. … Otázka [prečo sa to stalo] vôbec nevzniká’pretože pri konsekrácii sú adekvátne, dostatočné posvätné nádoby.” 

Všetko toto a ešte viac si naladíte v tohtotýždňovej’epizóde Vierka & Rozum.

Faith & Reason si môžete pozrieť vo videu prostredníctvom LSNTV na YouTube, RumbleBanned, apravá zde na LifeSiteNews.

K dispozícii je aj v audio formáte na Acast. Aby ste si chceli predplatiť audio verziu na rôznych kanáloch, navštívte webovú stránku LifeSite’Acast zde.

Vytvorili sme&nbsppre túto reláciu špeciálny e-mailový zoznam, aby sme vás mohli každý týždeň upozorniť, keď zverejníme novú epizódu. Zaregistrujte sa teraz tak, že kliknete sem.

Zdroje epizód

1. Jack Maxey je späť na Twitter/X

Twitter/X obnovuje Jacka Maxeyho po 879-dňovej suspendácii

Jack Maxey odovzdáva Justičnému výboru kópiu Hunterovho Bidenovho laptopu [Gab]

Screenshot Twitteru s varovaním Jacka Maxeyho pred samovraždou [X]

Jack Maxey vyhlasuje, že nemá sklony k samovražde [X]

6 bombastických faktov z Twitter Files Elona Muska’ktoré musíte vedieť

Jack Maxey’historický rozhovor, v ktorom rozpráva, ako na neho priatelia robili v roku 2021 sociálne kontroly [X]

2. Odhalenia od životopisca Baracka Obamu

Obama fantazíroval o sexe s mužmi, ‘vymýšľal si’ svoj životný príbeh, tvrdí jeho životopisec vo výbušnom rozhovore

Rozhovor Davida Samuelsa s životopiscom MLK Davidom Garrowom o Barackovi Obamovi [Tablet Magazine]

Obama opisuje svoje “tretie funkčné obdobie” [YouTube]

Predstaviteľ tajnej služby priznáva, že podpísal ‘dezinformačný’list napriek tomu, že veril, že e-maily Huntera Bidena sú skutočné

3. Škandály na Svetových dňoch mládeže

Kardinál sa pripojil k 7 americkým katolíckym biskupom a potvrdil mládež, ktorá sa identifikuje ako LGBT: ‘Boh je na vašej strane’

Arcibiskup Viganò: Svetový deň mládeže potvrdil Bergogliov’plán vyprovokovať schizmu

Foto z “Tupperware Tabernacle” [X]

Foto zo sv. omše [X]

Savannah Dudzik komentuje eucharistický škandál [Facebook]

4. Slová pápeža Františka’ o mladých a ďalších témach

Pápež zdvojnásobuje posolstvo, že Cirkev je otvorená pre všetkých, vrátane LGBTQ ľudí a žien [National Catholic Reporter]

Pápež František na CCB [WYD Lisbon 2023]

V novom rozhovore pápež hovorí, že’je‘kameňom v topánke’ pre svojich kritikov [Crux]

Pápež František: ‘Modlil som sa za mier vo Fatime bez publicity’ [Vatican News]

5. Dobré správy

Elon Musk tvrdí, že X zaplatí právne poplatky používateľom, s ktorými ich šéf ‘nespravodlivo zaobchádza’ za to, že sa im páči alebo zverejňujú obsah na platforme [Business Insider]

Otec Murray cituje Dietricha von Hildebranda [The Catholic Thing]

Biskup Strickland odsudzuje obmedzenia latinskej omše ako ‘útok’ na ‘depozit viery’