Chinese-doctor-810x500.jpg

"Hrôzostrašné až za hranicou slov": lekár hovorí o hroznom odvetví odberu orgánov v Číne

123
Kultúra smrti

Lekár narodený v Číne, ktorý neskôr utiekol z komunistickej krajiny, v novom rozhovore opísal svoju skúsenosť z prvej ruky, pri ktorej mu behá mráz po chrbte, s praktikami čínskej vlády, ktorá mladým väzňom vyrezáva orgány ešte za života a spôsobuje tak ich brutálnu smrť.

Doktor Zheng Zhi, ktorý bol v 90. rokoch minulého storočia lekárom vo Všeobecnej nemocnici vojenskej oblasti Shenyang v severovýchodnej Číne, v júlovom videorozhovore pre The Epoch Times vyrozprával svoje desivé skúsenosti s touto praxou.

“Bolo to neopísateľne strašné. Pozeral sa priamo na mňa. Jeho očné viečka sa hýbali. Bol živý,”Dr. Zheng povedal v rozhovore, ktorý bol jeho prvým pod jeho pravým menom. 

Podľa Zhenga ho zavolali, aby asistoval chirurgom a zdravotným sestrám, keď vykonávali operáciu v zadnej časti dodávky stráženej ozbrojenými vojakmi.

Zheng mal zistiť, že operáciu vykonávajú na mladom mužovi, ktorého, spútaného lanami, vojaci vytiahli do zadnej časti dodávky. 

Čínsky lekár — ktorý v roku 2005 utiekol do Thajska, získal štatút utečenca a nakoniec sa v roku 2007 presťahoval do Kanady — povedal, že keď mu povedali, aby obeti pridržal nohy, bolo zrejmé, že mladý muž ešte žije. Jeho hrdlo a nohy sa počas operácie nápadne šklbali, povedal Zheng, hoci nevydal ani hlásku.

Povedal, že lekári tínedžerovi rozrezali žalúdok’a vybrali mu obličky, potom Zhengovi prikázali “prerezať tepny a žily” a nakoniec mu vybrali oči.

Zmorený, pozerajúc sa brutálnej obeti priamo do očí, povedal svojim kolegom lekárom, že to nemôže’urobiť.

“Cítil, ako sa mu vyprázdňuje mozog, keď tam sedel, trasúci sa, spotený a paralyzovaný,” zhrnul denník The Epoch Times .

Ženg povedal, že keď odmietol vykonať hnusnú operáciu, iný chirurg vzal hemostat a sám vyoperoval chlapcovi’oči. 

“Pod svetlom ležal mladý život, ľudský druh, ktorému boli odobraté orgány, kým bol nažive,” povedal Zheng.

Krvavá udalosť sa síce odohrala pred takmer 30 rokmi, v roku 1994, ale Zheng, ktorý krátko nato opustil nemocnicu a stal sa pediatrom, bol viditeľne rozrušený a uplakaný, keď opisoval toto zverstvo pre The Epoch Times. 

A Zhengova skúsenosť nebola ojedinelým prípadom mučivej brutality.

Komunistická strana Číny (KSČ) je známa tým, že sa zapája do násilného odoberania orgánov mladým politickým disidentom vrátane kresťanov, moslimov, Ujgurov, Tibeťanov a Praktizujúci Falun Gongu.

Epoch Times, založili členovia budhistickej sekty Falun Gong, ktorej členovia dlhodobo čelia prenasledovaniu zo strany ČKS, už dlho informuje o komunistickej krajine’o nepredstaviteľnom miliardovom odvetví odberu orgánov, ktoré využíva väzňov svedomia, najmä prívržencov prenasledovanej náboženskej skupiny Falun Gong, na svoj vzostup.”

Steven Mosher, zakladateľ a prezident Inštitútu pre výskum populácie a popredný odborník na Čínu, v roku 2019 pre LifeSiteNews uviedol, že Čína’s touto príšernou praxou “začala vážne v 90. rokoch 20. storočia, keď budhistickú sektu známu ako Falun Gong zatýkali po státisícoch.”

“Začali sme dostávať desivé svedectvá z prvej ruky o tom, ako niektorých väzňov vynášali a popravovali špeciálne pre ich orgány,” povedal Mosher.

Následne, poznamenal The Epoch Times , svedkovia prehovorili o zverstvách a nezávislé správy potvrdili ich neoficiálne príbehy.

“V prvých dňoch sa to robilo dosť hrubo,” povedal Mosher o tejto praxi. “Prinútili by väzňa kľaknúť si, strelili by ho do zátylku a potom by tam mali pohotovostné vozidlo s operačným stolom a vybrali by orgány — srdce, rohovky, všetky cenné orgány, ktoré by sa dali predať za desiatky tisíc dolárov.” 

V súčasnosti, povedal Mosher, sa metódy odberu stali oveľa sofistikovanejšími. Zberači orgánov paralyzujú svaly obete’a potom “extrahujú orgány, kým je jedinec ešte nažive — vyberá sa srdce, pečeň, obličky, všetko, čo si viete predstaviť a má peňažnú hodnotu.”

Hrozný priemysel vyvolal medzinárodné a dvojstranné rozhorčenie.

Nezávislý čínsky tribunál v roku 2019 oznámil Organizácii Spojených národov, že Čína zabíja väzňov “na objednávku”, upozornil James S. Robbins v stĺpčeku USA Today.

Predseda tribunálu sir Geoffrey Nice opísal toto odvetvie ako “systematický program zabíjania ľudí”, ktorý sa môže pochváliť “ochotnými lekármi” a “obrovskou zdravotníckou infraštruktúrou,” tvoriacou “veľmi výnosný biznis.”

V reakcii na otrasné správy USA Snemovňa reprezentantov začiatkom tohto roka prijala návrh zákona HR 1154, známy aj ako “Stop Forced Organ Harvesting Act of 2023,” v drvivej 413-2 hlasov, aby sa za túto prax udelili sankcie KCP.

“Každý rok je za vlády generálneho tajomníka Si Ťin-pchinga a jeho Komunistickej strany Číny chladnokrvne zavraždených 60 000 až 100 000 mladých obetí — v priemere vo veku 28 rokov — s cieľom ukradnúť im vnútorné orgány,” uviedol autor návrhu zákona, republikán Rep. Chris Smith, spolupredseda Výkonnej komisie Kongresu pre Čínu.

“Tieto zločiny proti ľudskosti sú nepredstaviteľné,” povedal Smith.