Shutterstock_2001759866-810x500.jpg

Trudeauovi liberáli spustili kampaň za 4,3 milióna dolárov na financovanie antikoncepcie a potratov pre pôvodných obyvateľov

43
Kultúra smrti

Trudeauovi liberáli oznámili, že pod zámienkou “zdravotnej starostlivosti” a “sexuálnych a reprodukčných práv” vynaložia 4,3 milióna dolárov na financovanie prístupu domorodého obyvateľstva k antikoncepcii a interrupcii.

Kanadský minister zdravotníctva Mark Holland 9. augusta oznámil, že projekt “pomôže odstrániť prekážky a zlepšiť prístup ku kultúrne bezpečným, spravodlivým a stigmatizujúcim zdravotným službám.”

Aj keď Holland vo svojej tlačovej správe dogmaticky vyhlásil, že “služby sexuálneho a reprodukčného zdravia sú zdravotnou starostlivosťou,” tieto výrazy sa stali všeobecne známymi ako eufemizmy pre potraty a antikoncepciu. Kanada je jedinou demokratickou krajinou, ktorá nemá žiadne obmedzenia potratov ani zákony na ochranu života nenarodených detí. Žena môže dať svoje dieťa potratiť z akéhokoľvek dôvodu alebo bez akéhokoľvek dôvodu kedykoľvek počas tehotenstva až do okamihu pôrodu.

“Čo majú Trudeauovi liberáli proti domorodému obyvateľstvu, že agresívne financujú zabíjanie ich drahého potomstva tým, že podporujú potraty v ich komunitách,” povedal Pete Baklinski, riaditeľ komunikácie organizácie Campaign Life Coalition. “Myslel som si, že ‘na každom dieťati záleží’, keď ide o rešpektovanie životov pôvodných obyvateľov, najmä ich detí? Myslím, že pre Trudeauových liberálov nie.”

Peniaze pôjdu na projekty sexuálneho a reprodukčného zdravia, ktoré realizuje Úrad pre zdravotné služby provincie Britská Kolumbia’Národná rada domorodých pôrodných asistentiek, Kanadská asociácia domorodých žien’a Les Femmes Michif Otipemisiwak. V tlačovej správe vlády sa uvádza, že “každý človek bez ohľadu na svoju sexuálnu alebo rodovú identitu má právo byť sám sebou, čo zahŕňa aj prístup k starostlivosti, ktorú potrebuje na šťastný a zdravý život.”

Taleeb Noormohamed, liberálny poslanec za Vancouver Granville, oznámil financovanie spolu s Hollandovou a uviedol, že každý si zaslúži “bezpečný a primeraný prístup” k službám sexuálneho a reprodukčného zdravia, ktoré, pokiaľ ide o potraty, určite nie sú bezpečné pre nenarodené deti určené na smrť.

Baklinski vyzval liberálnu vládu:

“Liberáli sú takí pokrytci. Zatiaľ čo na jednej strane verejne odsudzujú systém rezidenčných škôl, pričom Justin Trudeau dokonca plakal pri údajnom hrobe dieťaťa’na druhej strane financujú zabíjanie nenarodených detí domorodcov v lone ich matiek’a eufemisticky to nazývajú sexuálne a reprodukčné zdravie,” povedal.

“Domorodí lídri spolu s Kanaďanmi na celom svete by mali byť pobúrení tým, že federálna vláda sa priamo zameriava na vyhynutie domorodého obyvateľstva tým, že podporuje život blokujúcu antikoncepciu a život ničiace potraty. Len čas ukáže, či sa na to budúci historici budú pozerať ako na formu genocídy voči pôvodným obyvateľom zo strany federálnej vlády, ktorá to prezliekla za zdravotnú starostlivosť. Niečo je tu prehnité a zaváňa to rasizmom,” dodal.

Fond zdravotníctva Kanady’pre sexuálne a reprodukčné zdravie bol zriadený v rozpočte na rok 2021 s počiatočnou sumou 45 miliónov dolárov na rozšírenie potratov a antikoncepcie pre ľudí v Kanade, ktorí “čelia najväčším prekážkam v prístupe,” s dodatočných 36 miliónov dolárov pridaných do rozpočtu na rok 2023.

Trudeauovi liberáli vedú najviac pro-potratovú vládu v kanadskej histórii, ktorá od roku 2020 vynaložila viac ako 1 miliardu dolárov na podporu potratov a antikoncepcie doma i v zahraničí.