Womens-sports-810x500.jpeg

Hráčkam ragby hrozí pozastavenie činnosti, ak sa postavia proti súťaženiu s mužmi: správa

65
Kultúra smrti

Ženským hráčkam ragby sa vyhrážajú, aby sa nevyjadrovali k biologickému mužovi hrajúcemu proti ženám. 

10. augusta jedna z hráčok, ktorá si želá zostať v anonymite, prezradila, že hráčkam ragby v Ontariu sa vyhrážajú pozastavením činnosti, aby sa nevyjadrovali k súťaženiu proti biologickému mužovi v tíme Fergus Highlanders, ktorý vystupuje pod menom Ash Davis. 

“Akýkoľvek čin alebo správanie, ktoré bude považované za diskriminačné a v rozpore s týmito zákonmi a zásadami, bude mať za následok okamžité vylúčenie z rugbyového klubu Waterloo County,” napísal podľa Rebel News Josh Windsor, prezident rugbyového klubu Waterloo, v e-maile hráčkam.  

“Akýkoľvek čin alebo správanie, ktoré bude považované za motivované nenávisťou, bude okamžite oznámené polícii,” dodal.  

Podobne v júli Rugby Ontario povedal hráčkam: “Ak vás kontaktuje ktokoľvek z komunity alebo médií, neangažujte sa, prosím, ponúkaním akéhokoľvek názoru alebo komentára k situácii.”  

Rebel News reportér David Menzies komentoval: “Niet divu, že sa nikto neprihlási a nevyjadrí sa. Boja’sa následkov.” 

Hrozby sú zrejme reakciou na rastúce obavy v miestnej oblasti z toho, že proti Davisovi môže hrať biologický muž.

Počas júlového zápasu totiž museli byť odstránené z ihriska a ošetrené pre zranenia po tom, ako sa s nimi Davis pobil.  

Po zápase hráčky reagovali na to, že boli nútené hrať proti nemu, a prezradili, že pri zákroku Davisa sa cítili, akoby ich zrazil kamión.   

“Sme ženy,” povedala jedna z hráčok, ktorá bola na konci zákroku. “Je to úplne iná vec, keď hráte rugby proti mužom.”  

“Nikdy predtým som nedostala takýto úder, dokonca ani na súťažnej ženskej úrovni,”dodala. “Bolo tam oveľa viac hrubej sily. Sú ženy, ktoré sú väčšie ako on, ale žiadne dievča takto netrafí. Je to silný človek.”   

Hráčka síce tvrdila, že podporuje Davisov “prechod,” ale upozornila, že tým, že mu umožňuje hrať proti ženám, ich “znevýhodňuje.”  

Davis tvrdí, že je “nebinárny” a v súčasnosti “prechádza” z muža na ženu.  

Nanešťastie, nútiť hráčky, aby mlčali, a umožniť mužom, aby proti nim súťažili, nie je nič nové.  

V júni Paula Scanlanová, bývalá spoluhráčka Williama “Lia” Thomasa, odhalila, že ženský’plavecký tím Pensylvánskej univerzity tlačil na plavkyne, aby mlčali, pretože boli nútené plávať proti Thomasovi, ktorý je muž.   

“Na tom športovom oddelení sa dialo niečo, čo nás chcelo umlčať, a ja som si hovorila, že to začína byť desivé,” spomína Scanlanová a vysvetľuje, že univerzita jej dala pocítiť, že ona je “problém”, pretože je proti tomu, aby Thomas plával so ženami.   

Thomas sa dostal do celoštátnych správ, keď mu vlani dovolili súťažiť v&nbspženskom plaveckom tíme Pennsylvánskej univerzity po tom, čo v predchádzajúcich troch sezónach reprezentoval mužské družstvo.   

Predvídateľne sa Thomasová z jedným z najnižšie umiestnených plavcov v krajine na nadpriemernú pretekárku a dokonca vyhrala národný šampionát na 500 yardov voľným spôsobom.  

Niektoré športové organizácie však zaviedli nové pravidlá na ochranu žien. V roku 2022 Rugby Football Union (RFU) a Rugby Football League (RFL) odhlasovali, aby sa biologickí muži nedostali do ženských’rugbyových tímov.