MicrosoftTeams-image-8-1-810x500.jpg

Dr. Byram Bridle: Moderna priznala, že "neoptimalizovala" kontrolu kvality COVID jab

47
Kultúra smrti

Big Pharma’Moderna priznala, že pri zavádzaní svojich mRNA injekcií nemala optimálny systém kontroly kvality, že nemohla presne kontrolovať dávku a že nevedela, kde sa mRNA v ľudskom tele distribuuje.  

“Toto je prevratná správa,” oznámil Dr. Byram Bridle na výročnom valnom zhromaždení LifeSiteNews’ neďaleko Toronta 19. júla a na veľkoplošnej obrazovke za sebou prezentoval článok, ktorý vypracovala Montrealská’McGillova univerzita. Článok mal názov “McGill University and Moderna to expand collaborations with new projects in Lipid Nanoparticle research.”  

“Nezabudnite, že lipidové nanočastice sú základom pre mRNA vakcínu,” povedal Bridle. “O tom’sa dokonca hovorí v tomto článku.” 

Pred tým, ako sa začalo hovoriť o skutočných výskumných projektoch, Bridle upozornil poslucháčov’na partnerstvo medzi Big Pharma a univerzitou financovanou z verejných zdrojov.  

“V prvom rade si uvedomte, že…toto nie je nová spolupráca. Sú to‘rozšírenia’ spolupráce. Takže existujú konflikty záujmov, ktoré si musíte uvedomiť. Nie je’na tom nič zlé samotné,” dodal vakcinológ a gestom ukázal na obrazovku za sebou. “Nie je’nič zlé na tom, že výskumníci a akademici spolupracujú so spoločnosťami. Je to rutinná záležitosť. Musíte však byť veľmi opatrní, keď sa pozeráte na správy. Ide tu o veľké peniaze. Všimnite si, aký je McGill hrdý.” 

Bridle informoval LifeSiteNews, že vedeckí výskumníci sú náchylní na tlak a naznačil, že tento tlak môže ovplyvniť to, čo publikujú. 

“Ak v tomto výskume nájdu niečo, čo je v rozpore s naratívom, ktorý McGillova univerzita presadzuje už 3 roky…, môžem vám povedať, že’budú cítiť tlak.” 

Článok predstavoval dva projekty McGillu, ktoré sú financované spoločnosťou Moderna. Bridle, ktorého článok viditeľne rozčúlil, požiadal svojich poslucháčov, aby sa najprv zamerali na druhý projekt, “Charakterizácia a kontrola kvality s nanočasticami.”  

“Ide o… ‘štúdiu zameranú na charakterizáciu LNP [lipidových nanočastíc], aby bolo možné lepšie pochopiť ich špecifickú veľkosť a distribúciu užitočného zaťaženia’,” prečítal vedec.  

“Distribúcia užitočného zaťaženia,” zopakoval s dôrazom. “To, čo’budú skúmať, je, kam sa nanočastice umiestnia v tele alebo kde sa zoberie posol RNA. Haló? Nemali sme to vedieť skôr, než sme túto technológiu zaviedli pre celú svetovú populáciu? Presne to som povedal pred dvoma rokmi.” 

‘Môj život bol zničený kvôli tomu, že som to povedal’ 

Bridle dal svojim poslucháčom krištáľovo jasne najavo iróniu projektu.  

“Tento [predmet], práve tu, ktorý budú skúmať, som povedal už pred dvoma rokmi, keď som povedal: ‘Mám vážne obavy, že táto technológia sa správa tak, ako sa správala predchádzajúcich desať rokov, čo znamená, že sa systematicky rozširuje po celom tele,’” pokračoval. “A povedal som, že v tejto súvislosti musíme vykonať výskum: ‘Musíme zastaviť tieto zábery a zistiť, čo’sa deje. A môj život bol zničený kvôli tomu, že som to povedal. Teraz výskumníci … vynakladajú všetky možné výskumné doláre na štúdium presne tej otázky, o ktorej som pred dvoma rokmi povedal, že ju musíme pochopiť."” 

Vakcinológ vysvetlil, že tento výskum sa mal uskutočniť ešte predtým, ako sa technológia mRNA vôbec začala používať na ľuďoch, a potom prešiel k ďalšiemu prekvapivému priznaniu v článku McGillovej univerzity.  

“Pozrite sa na toto: ‘štandardné techniky nedokážu kvantifikovať veľkosť a užitočné zaťaženie jednotlivých nanočastíc,’” Bridle čítal nahlas.  

“Inými slovami, chápeme, že existuje množstvo nanočastíc,” vysvetlil. “Niektoré z nich neobsahujú žiadnu mRNA. Niektoré obsahujú jednu kópiu mRNA, čo je genetický plán, ktorý pomáha našim bunkám vytvárať kópie proteínu špičky. Niektoré z nich kódujú viac ako jednu messengerovú RNA. Inými slovami [ešte] neexistuje’žiadny spôsob kontroly dávky…. To je neuveriteľné priznanie.” 

Bridle potom prešiel k úvahám o problémoch s kontrolou kvality, ktoré až teraz priznáva veľká farmaceutická spoločnosť a jej akademické slúžky. 

“Je absolútne šokujúce, že tieto injekcie sú kontaminované DNA z plazmy,” povedal. “Musíte pochopiť, že DNA z plazmy je veľmi dlhotrvajúca. Snažia sa nám nahovoriť, že messengerová RNA je veľmi krátkodobá… Prirodzená RNA, áno. Vo väčšine prostredí vydrží len niekoľko sekúnd, je tak náchylná na degradáciu. Teraz vieme, že syntetická messengerová RNA sa v tele môže nachádzať až niekoľko mesiacov. Plazmatická DNA…je veľmi odolná a stabilná. V tele môže prežiť roky. To úplne mení pravidlá hry.” 

“Existuje len toľko problémov s kontrolou kvality,” pokračoval Bridle. “Musíte pochopiť, že toto je…priznanie. Oni’vydávajú toto vyhlásenie, že nevieme, ako’správne kontrolovať dávku. Takže od šarže k šarži môže jedna osoba dostať jednu dávku mRNA a ... ľudia, ktorí dostanú inú šaržu, môžu dostať úplne inú dávku.” 

Podľa odborníka bola na injekčných liekovkách mRNA COVID vyznačená “priemerná dávka”, ale v skutočnosti je “obrovská variabilita.” 

“Kedy v histórii ľudstva bol [produkt] nasadený ľuďom, keď lekári nemali možnosť vedieť, akú dávku’podávajú jednotlivcovi?"” žiadal Bridle.  

“Priznávajú to! To je ten druh výskumu, ktorý sa musí urobiť pred zavedením. Práve preto sa nerobí ‘výskum warp speed’.” 

‘Toto sa robilo na chrbte svetovej populácie’ 

Bridle ďalej upozornil LifeSiteNews na ďalšiu dôležitú pasáž v McGillovom oznámení: “Výsledky [štúdie] budú usmerňovať optimalizáciu výroby lipidových nanočastíc. Mohli by sa použiť na kontrolu kvality pri výrobe vakcín a terapeutík na báze mRNA.”  

Toto, zdôraznil, ukazuje, že očkovacie látky, ktoré prijímajú milióny ľudí, ešte neboli “optimalizované.” 

“Toto globálne zavedenie bolo klinickou translačnou štúdiou, ktorá [sa] v minulosti vždy robila na zvieratách,” povedal. “Takže toto globálne zavedenie sa použilo na informovanie o vedeckých otázkach, ktoré sa teraz budú riešiť vo výskume. Uskutočnilo sa to na chrbte celosvetovej populácie.” 

Bridle prostredníctvom článku zdôraznil, že spoločnosť Moderna priznala, že pri zavádzaní svojich mRNA injekcií nemala optimálny systém kontroly kvality a že nemohla presne kontrolovať dávku a že nemala “žiadnu predstavu” o tom, kde sa mRNA v ľudskom tele distribuuje. Teraz chcú, aby táto technológia fungovala, bola účinná a bezpečná. Bridle si však nemyslí, že spoločnosť Moderna a jej podporovatelia si zaslúžia druhú šancu.  

“Veľkej farmaceutickej spoločnosti nemôžete dôverovať v súvislosti s touto technológiou,” povedal. “Tento [článok] nám ukazuje, že nemôžete dôverovať akademickej obci pri presadzovaní správneho klinického vedeckého postupu, a to vám hovorí, že nemôžete dôverovať regulačným agentúram.” 

Tieto mali požadovať, aby tieto teraz hľadané údaje boli “na stole pred nimi” a “akceptovateľné” predtým, ako povolia, aby sa mRNA žihadlá zaviedli na verejnosť, povedal. 

Odpovedajúc na poznámku o zraneniach spôsobených očkovaním COVID a rôznych šaržiach vakcín, Bridle priznal, že závažné nežiaduce účinky spojené s očkovaním sa vyskytli neprimerane často u ľudí, ktorí dostali “určité šarže” tzv.  

“Všetko sa odvíja od variability jednotlivých šarží,” povedal a poznamenal, že aj to je ako šokujúca odchýlka od bežných kontrol kvality.  

“Výroba akéhokoľvek lieku si v minulosti vyžadovala neuveriteľné množstvo presných systémov kontroly kvality,” povedal.  

“Vieme, že medzi jednotlivými šaržami [očkovacích látok COVID] sú obrovské rozdiely v množstve kontaminantov. Tu [v článku] je priznanie, že existujú rozdiely v podávaných dávkach od šarže k šarži. Práve preto sa vyskytli rozdiely medzi jednotlivými šaržami.  

Bridle počas svojho prejavu hypoteticky naznačil, že jeho poslucháči boli “zneužití” na výskum vakcín. Tieto poznámky neboli určené konkrétne zamestnancom LifeSiteNews, ale Kanaďanom z jeho širšieho publika, o ktorých vedel, že ho nakoniec budú počuť.