GettyImages-1407268057-810x500.jpg

Sudca povolil pokračovať v súdnom procese proti veľkej farmaceutickej spoločnosti v súvislosti so šaržami lieku Remdesivir s prímesou skla

51
Neutral

Sudca okresného súdu v Michigane vydal potenciálne prelomové rozhodnutie v prípade muža, ktorý tvrdí, že ho poškodil liek Remdesivir. 

Podľa jeho právnikov utrpel Dan Nowacki z Detroitu v priebehu 2021 dní po podaní viacerých dávok lieku Remdesivir, ktorý vyrobila spoločnosť Gilead Sciences, dve mozgové príhody a bola mu amputovaná noha.

Podľa zákona o pripravenosti verejnosti a pripravenosti na mimoriadne situácie (PREP) sú výrobcovia lieku Remdesivir a vakcín proti vírusu COVID-19 právne chránení pred zodpovednosťou, ak jednotlivci utrpia fyzickú ujmu v dôsledku ich výrobkov. 

Súdca’rozhodnutím, ktoré bolo vynesené minulý týždeň, rozhodol, že spoločnosť Gilead nie je chránená zákonom PREP, čo pravdepodobne zvýši možnosť budúcich hromadných žalôb proti farmaceutickým spoločnostiam. 

Nowacki má 80 rokov a pred podaním lieku Remdesivir v nemocnici St Joseph Mercy Chelsea Hospital vo východnej časti Michiganu žil so svojou manželkou aktívnym životom. Teraz je pripútaný na invalidný vozík.

Nowackiho’právny zástupca Ven Johnson zo spoločnosti Johnson Law uviedol v tlačovej správe konferencia minulý týždeň, že nemocnici trvalo niekoľko mesiacov, kým potvrdila, že dostal dve dávky lieku Remdesivir, ktoré obsahovali mikroskopické úlomky skla.

Liek, ktorý je v intravenóznej forme známy ako Veklury, vyrobila spoločnosť Gilead Sciences. V decembri 2021 spoločnosť Gilead vydala dobrovoľné stiahnutie lieku z trhu údajne 55 000 injekčných liekoviek lieku Veklury po tom, ako priznala, že v nich boli sklenené častice. 

Obe spoločnosti St. Joseph Hospital a Gilead na súde tvrdili, že ich chráni zákon PREP, ale sudca ich argumenty odmietol. 

“Nedostali ste’súhlas FDA na to, aby ste do tohto lieku dali sklenené častice,” Johnson saidminulý týždeň. “Mali ste lieky, ktoré boli schválené, nikdy nie sklenené častice. Takže nemáte liekovú imunitu.” 

Johnson spresnil, že Nowacki’sa žalobou snaží zistiť, prečo pacienti v nemocnici St. Joseph neboli informovaní o skle vo vakcíne Gilead’. 

“Nemocnici trvalo takmer päť mesiacov po tom, čo sa dozvedela alebo mala dozvedieť, že Remdesivir je kontaminovaný sklenenými časticami a nikdy nekontaktovala našich klientov.” 

“Vedia, že niekde niečo pokazili, preto ho stiahli z trhu,” poznamenal. “Človek by si myslel, že Gilead sa vzchopí a urobí správnu vec. A príde k tejto rodine a pomôže jej, namiesto toho, aby sa jednoducho hrala na súdne procesy.” 

Túto nedeľu protestovali aktivisti za lekársku slobodu pred tromi michiganskými nemocnicami, aby upozornili na smrteľné účinky, ktoré mal Remdesivir na ich blízkych. Laurie Madiganová pôsobí ako spolupredsedníčka michiganskej pobočky organizácie FormerFedsGroup Freedom Foundation. Pre LifeSite povedala, že je “nadšená” z toho, že sa prípad pohol dopredu. 

“Môj manžel dostal liek Remdesivir a následne 5. januára 2022 zomrel. Nemocnica mi nechce prezradiť čísla šarží. Tento liek je smrteľný! Neuspel v testoch na ebolu a je zodpovedný za mnohé úmrtia vrátane môjho manžela’” 

Nadácia FormerFedsGroup Freedom Foundation aktívne hľadá osoby ktorých rodinní príslušníci zomrelipo podaní lieku Remdesivir, aby vyrozprávali svoj príbeh pre projekt COVID-19 Humanity Betrayal Memory Project. Ak sa cítite pohodlne, zavolajte na telefónne číslo (616) 710-1103 alebo navštívte webovú stránku skupiny’tu. Taktiež sa usilujú o podanie hromadnej žaloby pre nezákonné úmrtie.