Unborn-baby-late-term-810x500.jpeg

Floridské potratové zariadenie by mohlo zbankrotovať kvôli pokutám za 193 porušení zákona

38
Kultúra smrti

Floridské potratové zariadenie by mohlo zbankrotovať po tom, čo bolo 193-krát prichytené pri porušení zákona o 24-hodinovej čakacej lehote.

Príkaz zo 14. augusta dal zariadeniu 30 dní na zaplatenie sumy, ktorá ho môže priviesť k bankrotu alebo k zatvoreniu.

Právny zástupca Orlandského centra pre ženy’už predtým podal dokument štátnej zdravotníckej agentúre, ktorá spravuje konečnú pokutu, a uviedol, že pokuta vo výške 193 000 dolárov “by pravdepodobne prinútila kliniku k bankrotu alebo k zatvoreniu”podľa CBS News.

Státna’agentúra pre správu zdravotnej starostlivosti (AHCA) rýchlo pristúpila k presadzovaniu zákona, ktorý vyžaduje, aby ženy po stretnutí s potratárom počkali 24 hodín, kým podstúpia interrupciu. Zákon bol prijatý v roku 2015, ale uviazol v súdnom systéme až do roku 2022.

Sudca správneho súdu pôvodne žiadal pokutu vo výške 67 550 dolárov.

“V prípade kliniky v Orlande’agentúra tvrdila, že od 26. apríla 2022 do 7. mája 2022 bolo v zariadení vykonaných 193 interrupcií bez 24-hodinovej čakacej lehoty,” CBS News reported. “Štátny zákon umožňuje agentúre vymáhať maximálne 1 000 USD za každé porušenie zákona.”

Zariadenie argumentovalo, že sa snažilo dodržiavať zákon tým, že požiadalo o usmernenie, ale štát tvrdí, že manažér zariadenia poznal zákonné požiadavky.

Agentúra zdravotnej správy dôrazne presadzuje štátne’zákony proti potratom, čo prirodzene poškodilo posmeškárov z potratových zariadení.

V dôsledku štátneho presadzovania potratového zákona zostáva zariadenie American Family Planning, spojené s nepohodlným potratárom Stevenom Chaseom Brighamom, zatvorené.

Ukázalo sa, že používanie čakacích lehôt znižuje počet interrupcií.

Dáta ukázali, že čakacie lehoty znižujú počet interrupcií a zvyšujú pôrodnosť v štátoch, kde sú zavedené.

Prvý štát, ktorý zaviedol povinnú čakaciu lehotu, Mississippi, zaznamenal 10 - 19 % zníženie celkového počtu interrupcií v štáte.

Štát prijal ďalšie obmedzenia interrupcií pod vedením guvernéra Rona DeSantisa, republikánskeho kandidáta na prezidenta v roku 2024. Ten sa postavil proti financovaniu interrupcií z daňových dolárov a tiež podpísal zákon, ktorý zakazuje interrupcie po zistení srdcového tepu dieťaťa’zvyčajne v šiestich týždňoch.

“Sme hrdí na to, že v štáte Florida podporujeme život a rodinu,” vyhlásil guvernér DeSantis v apríli po tom, ako zákon podpísal.