Shutterstock_1297236601-810x500.jpg

Žaloba Elona Muska proti orgánu na ochranu "nenávistných prejavov" tvrdí, že cenzúra veľkých technológií je financovaná vládou USA

27
Kultúra smrti

HISTÓRIA NA POKRAČOVANIE

Od začiatku pandémie COVID-19 sa cenzúra rozbehla na plné obrátky a medzi súdnymi procesmi a dobrovoľným zverejňovaním dokumentov, ako sú napríklad súbory Twitter, ktoré Elon Musk zverejnil po prevzatí spoločnosti, je zrejmé, že väčšinu tejto cenzúry riadi samotná vláda USA, čo je hrubým porušením zákona USA. Ústavy.

Vládne úrady a agentúry skrátka zadávali cenzúru súkromným technologickým spoločnostiam prostredníctvom súkromno-verejných partnerstiev, ale rozhodnutia o tom, kto a čo má byť cenzurované, prichádzali priamo zhora.

V roku 2021 sa tiež ukázalo, že americká vláda pri niektorých z týchto rozhodnutí vychádzala z informácií od neznámej britskejs názvom Centrum pre boj proti digitálnej nenávisti (CCDH). Jej “Dezinformačný tucet” správy, uverejnené 24. marca 2021, sú bezpochyby jedným z najčastejšie citovaných “odôvodnení” cenzúry. Problémom je, že táto správa bola sama o sebe príkladom hrubej dezinformácie.

CCDH tvrdila, že 12 osôb je zodpovedných za 73 percent dezinformácií o vakcínach na sociálnych sieťach vrátane Facebooku, avšak vyšetrovanie Facebooku odhalilo, že takzvaný “dezinformačný tucet” je zodpovedný len za 0.05 percent všetkých zobrazení obsahu súvisiaceho s očkovaním na platforme.

Ale aj po tom, čo Facebook uviedol veci na pravú mieru, federálna vláda naďalej uvádzala správu CCDH ako dôvod, prečo chcela, aby ľudia v nej uvedení boli cenzurovaní spoločnosťou Big Tech.

Ako jeden z príkladov, senátorka  Elizabeth Warrenová požadovala, aby Amazon zakázal moju knihu, “Pravda o COVID,”na základe nepravdivých tvrdení CCDH’o mne, niekoľko mesiacov po tom, ako Facebook vyvrátil jej tvrdenia.

Kampaň CCDH za zrušenie Twitteru

Najnovšie CCDH obrátila svoju pozornosť na Twitter Elona Muska’teraz premenovaný na X Corp. 1. júna 2023 CCDH zverejnil správu o Twitter Blue, v ktorej tvrdil, že platforma nedokázala cenzurovať 99 percent nenávisti zverejnenej účtami, ktoré si Twitter Blue predplatil.

V priebehu rokov sa však jej výskumné stratégie nezlepšili. Podobne ako v prípade správy “Dezinformačný tucet” sa zdá, že CCDH jednoducho náhodne vybrala 100 údajne “nenávistných” tweetov, nahlásila ich a ak tweet nebol do štyroch dní odstránený, spoločnosť Twitter/X bola vyhodnotená ako spoločnosť, ktorá úmyselne povolila nenávistné prejavy.

Zpráva je najnovšou v rámci zrejme cielenej kampane s cieľom vyradiť Twitter/X z podnikania. Vo februári 2023 CCDH spustilo kampaň #StopToxicTwitter zverejnením ďalšej správy v ktorej skupina obvinila Twitter z “generovania miliónových príjmov z reklamy tým, že obnovuje zakázané účty.”

Skupina vyzvala inzerentov, aby “prestali financovať šírenie nenávisti a dezinformácií” tým, že odstránia svoje reklamy. Zakladateľ a výkonný riaditeľ CCDH Imran Ahmed dokonca vystúpil so záznamom obviňujúc osobne Muska z “rušenia” desaťročí pokroku v oblasti tolerancie“s tichým súhlasom inzerentov, ktorí zostávajú na jeho platforme.” Odvtedy Twitter/X vraj stratil približne polovicu svojich príjmov z reklamy.

Elon Musk žaluje CCDH

31. júla 2023 Elon Musk odplatil žalobu proti CCDH, argumentujúc, že skupina “aktívne pracuje na zamedzení slobody prejavu” a šíri “znepokojujúce a nepodložené tvrdenia, ktoré sú zrejme vypočítané tak, aby poškodili Twitter vo všeobecnosti a konkrétne jeho podnikanie v oblasti digitálnej reklamy.”

Podľa Muska sa CCDH zapojila “do série nezákonných činov, ktorých cieľom bolo neoprávnene získať prístup k chráneným údajom spoločnosti X Corp."” – vrátane neoprávnene získaných prihlasovacích údajov"– s cieľom vytvoriť “zastrašovaciu kampaň"”, ktorá mala odradiť inzerentov od jeho platformy.

Podľa právneho tímu spoločnosti X Corp’sú tvrdenia CCDH’nepravdivé, zavádzajúce alebo oboje a nie sú podložené ničím, čo by sa dalo dôveryhodne nazvať výskumom.”

Podľa žaloby CCDH vyberá “zo stoviek miliónov príspevkov, ktoré sa každý deň objavia na X”, aby “nepravdivo tvrdila, že má štatistickú podporu, ktorá ukazuje, že platforma je zahltená škodlivým obsahom.”

Tak ako my ostatní, aj Musk chce vedieť, kto financuje CCDH. V príspevku na Twitteri/X z 18. júla 2023 Musk opätovne zverejnil odmietnutie správy “Dezinformačný tucet” spoločnosti Facebook a uviedol: “Kto financuje túto organizáciu? Šíria dezinformácie a presadzujú cenzúru, pričom tvrdia opak. Skutočné zlo.”

O dva týždne neskôr, v ten istý deň, keď podal žalobu na CCDH, tweetol: “Stiahnime tejto organizácii masku a pozrime sa, kto za ňou skutočne stojí.”

V list Ahmedovi právnik X Corp’Alex Spiro z právnickej firmy Quinn Emanuel uvádza, že “majú dôvod domnievať sa”, že CCDH financujú “komerční konkurenti X Corp’ako aj vládne subjekty a ich pridružené spoločnosti,” a že:

V rozsahu, v akom CCDH vydáva za nestranný ‘výskum’ materiál, ktorý je v skutočnosti financovaný na podporu skrytej agendy, sú vaše vyhlásenia o to viac zavádzajúce, pričom informovanie o skutočných ekonomických motívoch a agende CCDH’je nevyhnutné.

V súlade s tým prešetrujeme, či sú nepravdivé a zavádzajúce tvrdenia spoločnosti CCDH’o spoločnosti Twitter žalovateľné podľa oddielu 43 písm. a) zákona Lanham Act, 15 U.S.C. § 1125.

V krátkosti, oddiel 43 písm. a) zákona Lanham Act, 15 U.S.C. § 1125, sa vzťahuje na predkladanie tvrdení o tovare alebo službách, ktoré sú nepravdivými alebo zavádzajúcimi vyhláseniami o skutočnosti.

Ďalšie krížové výpravy CCDH

Podniky uvedené v správe “Dezinformačný tucet” a Twitter nie sú jediné, ktoré v dôsledku vykonštruovaného “výskumu CCDH”utrpeli neblahé následky.”Ako píše Unherd:

CCDH podniká podobné krížové výpravy, ktorých výsledkom sú absolútne devastačné účinky na dotknuté ciele. V marci 2019 bola spustená anonymná internetová kampaň dubled ‘Zastavte financovanie falošných správ’ (SFFN) s cieľom demonetizovať rôzne politické webové stránky… priamym lobovaním u spoločností, aby odstránili svoje reklamy.

V priebehu šiestich mesiacov sa SFFN podarilo zrušiť Westmonster, stránku podporujúcu brexit, ktorú založil Aaron Banks, a zároveň poškodiť príjmy corbynovského média ‘The Canary’ do takej miery, že bolo nútené znížiť počet pracovných miest.

Posledný menovaný bol tiež vyšetrovaný tlačovým regulátorom IMPRESS, a to kvôli obvineniu SFFN, že zverejňuje antisemitský obsah. Prieskum nakoniec nezistil žiadne dôkazy na podloženie tohto obvinenia… V máji 2020 bola spoločnosť SFFN odhalená ako majetok CCDH.

Jim Jordan začína vyšetrovanie CCDH

Výberový podvýbor pre zbrojenie federálnej vlády chce tiež vedieť, kto financuje CCDH a ako a prečo presne bolo tejto obskúrnej zahraničnej skupine umožnené brániť slobode prejavu Američanov.

Na tento účel predseda Súdneho výboru Snemovne reprezentantov Jim Jordan (R–OH) otvoril 3. augusta 2023 vyšetrovanie CCDH. Skupine bolo prikázané, aby do 17. augusta odovzdala justičnému výboru záznamy s podrobnými informáciami o svojich kontaktoch s vládou USA a výkonnou mocou. Ako 21 uviedol v správe pre médiá, skupina má povinnosť do 17. augusta odovzdať reported by the Washington Examiner:

‘Zo spisov Facebooku vieme, že Centrum pre boj proti digitálnej nenávisti spolupracovalo s Bielym domom na cenzúre prejavov,’ povedal vysokopostavený kongresový poradca GOP, ktorý je oboznámený s vyšetrovaním. ‘Ale ako ďaleko to zašlo? Republikáni to chcú zistiť a samozrejme, ak nedostaneme odpovede, na stole sú súdne predvolania.’

Jordan’s list CCDH]… je najnovšou eskaláciou GOP’s úsilia o vyšetrenie toho, ako federálna vláda v niektorých prípadoch koordinovala svoju činnosť so súkromným sektorom s cieľom označiť určité prejavy, vrátane prejavov týkajúcich sa COVID-19, ako ‘dezinformácie’ alebo ‘dezinformácie’…

‘Máme záujem pochopiť interakcie medzi Centrom pre boj proti digitálnej nenávisti (CCDH) a najmä federálnou vládou, ako aj medzi CCDH a spoločnosťami pôsobiacimi v oblasti sociálnych médií,’ napísal Jordan vo svojom liste generálnemu riaditeľovi centra’Imranovi Ahmedovi…

V liste Jordan požiadal centrum o komunikáciu od januára 2015 medzi ním a zamestnancami, dodávateľmi alebo zástupcami s výkonnou mocou alebo spoločnosťami sociálnych médií ‘týkajúcu sa alebo súvisiacu s moderovaním, vymazávaním, potláčaním, obmedzovaním, demonetizáciou alebo obmedzeným šírením obsahu’, ako aj ‘presnosťou alebo pravdivosťou obsahu’ a ‘priradením obsahu k zdroju alebo účastníkovi zahraničnej zlomyseľnej alebo štátom podporovanej vplyvovej operácie.’

Predseda tiež požiadal o zoznam zamestnancov, dodávateľov alebo zástupcov centra, ktorí ‘komunikovali’ s technologickými spoločnosťami alebo vládou o moderovaní obsahu – a podrobnosti o zmluvách alebo grantoch, ktoré na túto prax dostali od vlády USA.

Správa CCDH slúžila na identifikáciu ‘domácich teroristov’

Najznepokojujúcejšie zo všetkého je však to, že USA.USA (Department of Homeland Security - DHS) sa možno spolieha na zlomyseľné výmysly CCDH’aj pri identifikácii “domácich aktérov ohrozenia”, teda domácich teroristov.

Túto znepokojujúcu informáciu zistil môj tím v auguste 2021 správe na webovej stránke DHS s názvom “Combatting Targeted Disinformation Campaigns, Part 2” vytvorenej v rámci Programu verejno-súkromnej analytickej výmeny (AEP).

Podľa DHS, program AEP “organizuje tímy analytikov zo súkromného, akademického a verejného sektora na všetkých úrovniach štátnej správy – federálnej, štátnej, miestnej, kmeňovej a územnej.”V tomto prípade do tímu zodpovedného za túto správu patria dvaja členovia FBI, uvedení len ako “Peter M.” a “Laci F.,” niekto z ministerstva zahraničných vecí a “Kathryn W.” zo CIA.

Zvedavé je, že iba tí zo súkromného sektora sú uvedení celými menami. Pri členoch z verejného sektora sú uvedené len krstné mená a iniciály ich priezvisk.

členovia tímu
C/O: Mercola

Aj keď nemôžem dokázať, že je to tak, zaujímalo by ma, či sa “Peter M.” vzťahuje na Petra M. Klismeta Jr., autora knihy “Denník FBI: ”Profily zla.” Podľa jeho životopisu bol Klismet jedným z prvých agentov FBI, ktorí boli ručne vybraní, aby absolvovali “prelomový, revolučný a kontroverzný výcvik…, ktorý preslávila známa jednotka behaviorálnych vied.”Klismet je v podstate profilovač, o čom je aj táto správa.

V časti 2.1.2., ktorá pojednáva o tom, ako identifikovať aktérov domácich hrozieb, správa osobitne vyzdvihuje CCDH “Pandemic Profiteers: A hoci v nej nikdy nie je uvedené moje meno, ďalej sa v nej uvádza “The New York Times neskôr uverejnili podrobnejší článok o osobe, ktorá je v správe uvedená ako najväčší páchateľ.” Hádajte, kto to bol? Presne tak. Ja.

Nezákonné sú dezinformácie, priznáva AEP

Zásluhou AEP’sa v správe ďalej uvádza poznamenáva, že:

Akkoľvek môže byť pomenovanie a zahanbenie povrchne príťažlivé ako metóda vymáhania ceny od tých, ktorí obchodujú s dezinformáciami, takéto pomenovanie a zahanbenie môže veci ešte zhoršiť tým, že vyvolá prudký odpor tých, ktorí sympatizujú s názormi identifikovaných spotrebiteľov informácií…

Ak je polarizácia hlavným dôvodom úspechu dezinformačných kampaní, snaha čeliť týmto kampaniam metódami, ktoré môžu vyvolať ešte väčšiu polarizáciu, sa zdá byť sporná.

Takisto odhalenie totožnosti aktérov domácich hrozieb a iných osobných informácií môže spôsobiť, že títo spotrebitelia informácií budú vystavení obťažovaniu alebo závažnejším formám odvety. Nesúhlasíme s obťažovaním a vigilantizmom ako prostriedkami reakcie na aktérov domácich hrozieb.

Ak neexistuje podozrenie z trestnej činnosti alebo legitímny vládny účel na základe jasnej zákonnej právomoci, je vládne monitorovanie názorov a aktivít osôb v USA problematické.

Aj keď federálne a štátne zákony trestajú nepravdivé vyhlásenia v súdnych konaniach a úradných dokumentoch… dezinformácie, a už vôbec nie dezinformácie, nie sú vo väčšine prípadov nezákonné.

CCDH identifikované ciele boli jednoznačne predmetom odvetných opatrení

Aj keď AEP odsudzuje taktiku odhaľovania totožnosti potenciálnych “aktérov domácich hrozieb,” túto radu si zjavne nevzal k srdcu. Naopak, informácie CCDH’využil dlhý zoznam vládnych aktérov a predstaviteľov vrátane členov Kongresu, generálnych prokurátorov štátov a dokonca aj samotného prezidenta Joea Bidena, ktorí verejne vyzvali na prijatie odvetných opatrení voči nám.

V dôsledku toho sme’boli cenzurovaní na sociálnych sieťach, vyradení z vyhľadávača Google a demonetizovaní na YouTube. Boli sme deplatformovaní a odrezaní od spracovateľov online platieb, naše webové stránky boli kyberneticky napadnuté a v niekoľkých prípadoch úplne zrušené – a boli sme debanked.

Neviem ako vy, ale pre mňa to určite patrí do “závažnejších foriem odvety.” A za čo? Za prejav chránený ústavou.

Ironické je, že AEP ďalej vyzýva na zvýšenie úsilia o overovanie faktov, pričom úplne ignoruje skutočnosť, že väčšina ich overovania faktov sú čisté dezinformácie. Kontroly faktov sú hrubo neobjektívne, pretože sú platené práve tými skupinami, ktoré presadzujú špecifický protiargument k témam, ktoré kontrolujú. AEP teda v podstate vyzýva na používanie dezinformácií na potieranie “malinformácií”, t. j. pravdivých informácií, ktoré sú pre vládu problematické.

V konečnom dôsledku je takzvaný “problém” dezinformácií a dezinformácií čistý nezmysel. V slobodnej spoločnosti ľudia diskutujú o problémoch a prinášajú rôzne názory. Dezinformácie neboli“pred rokom 2020 ani“vecou”. Je to’úplne vykonštruovaný problém, ktorý si vymysleli práve ľudia, ktorí sa snažia ovládať verejný diskurz pre svoje vlastné ciele.

Čas ukáže, či Muskova’žaloba a Jordanovo’vyšetrovanie odhalia, kto financuje a/alebo riadi CCDH a jej zlomyseľné kampane s cieľom zničiť životy a podniky Američanov len preto, že uplatňujú svoje právo na slobodu prejavu podľa prvého dodatku.

Prepísané so súhlasom Mercola.