MicrosoftTeams-image-9-1-810x500.jpg

Líderka za život obviňuje Bidenovo ministerstvo spravodlivosti, že zneužíva zákon FACE na zakrytie vraždy novorodencov

37
Kultúra smrti

Pokrokový pro-life aktivista vyzýva ministerstvo spravodlivosti, aby využilo zákon o slobodnom prístupe na kliniky (Freedom of Access to Clinic Entrances ) proti pokojným zástancom života s cieľom zakryť detskú vraždu, ktorú spáchal notoricky známy potratár Cesare Santangelo.

Päť z pôvodných 9 obžalovaných je v súčasnosti súdených, pričom každému z nich hrozí v prípade usvedčenia až 11 rokov väzenia s federálnymi obvineniami za záchranu nenarodených detí na klinike Washington-Surgi v centre Washingtonu v októbri 2020, ktorú viedol Santangelo.

Riaditeľka organizácie PAAU (Progresívne protipotratové povstanie) 28-ročná Lauren Handyová, 40-ročný Jonathan Darnel, 32-ročný Jay Smith, 73-ročná Paulette Harlowová, 72-ročná Jean Marshallová, 67-ročný John Hinshaw, 61-ročná Heather Idoniová, 52-ročný William Goodman a 74-ročná pro-life hrdinka Joan Bellová boli obvinení zo sprisahania proti právam a porušenia zákona FACE za to, čo ministerstvo spravodlivosti označilo za “blokádu” potratovej kliniky. 

Herb Geraghty, 25-ročná žena, ktorá sa identifikuje ako muž, ale rozhodne sa stavia proti interrupciám, bola obvinená samostatne za jej zapojenie do rovnakého záchranného úsilia.

Zástancovia života tvrdia, že ich úsilie bolo úplne pokojné a zamerané na záchranu životov detí’.

Starší právny zástupca Spoločnosti Thomasa Mora Martin A. Cannon odkázalna The Epoch Times, že hoci porušenie zákona FACE “za okolností, z ktorých je obvinený, je priestupkom,”obvinenie zo sprisahania, ak sa preukáže, “je trestným činom,”čo označil za “veľké previnenie.”

Krátko po zatknutí Handyová, ktorá stojí na čele “antikapitalistickej” PAAU, povedala, že hoci “[m]ediálne správy uvádzali, že sme ‘vtrhli’ do potratového centra a ‘narušili’ ženám výkon ich ‘reprodukčných práv’ …, nie je to tak.”

“Vstúpili sme na kliniku a snažili sme sa milovať ženy, ktoré tam už boli na interrupcii,” povedala. “Snažili sme sa im ponúknuť pomoc, aby si vybrali život. Nenásilne sme bránili nenarodené deti, ktoré mali byť vyhladené – nevinné, najzraniteľnejšie, zabíjané pri hrozných násilných činoch a zaobchádzané ako s takým odpadom.” 

Až päť dní pred zadržaním obžalovaných v roku 2022 Handy spolu s kolegyňou z PAAU pro-liferkou Terrisou Bukovinacovou uviedli, že získali od Santangela škatuľu s vyhodenými mŕtvymi deťmi’zariadenia fod anonymného vodiča nákladného auta, ktorý sa údajne chystal prepraviť škatule do Spaľovňa zdravotníckeho odpadu v Curtis Bay

Boxy údajne obsahovali pozostatky približne 100 potratených detí, vrátane päť extrémne neskoro narodených detí. PAAU vtedy zdieľala, že ženy “súkromne zariadili, aby jednotka oddelenia vrážd Metropolitnej polície Washington D.C. vyzdvihla”pozostatky piatich neskoro potratených detí “na súdne vyšetrenie.”

Množstvo liekárov naznačilo, že aspoň niektoré z detí mohli byť zabité po tom, ako sa narodili živé. Santangelo predtým povedalv roku 2013 na tajnom videu, že by nezachránil dieťa narodené zaživa.

Des napriek dôkazom, že deti mohli byť zabité v rozpore s federálnym zákonom, ktorý zakazuje aborcionistom vraždiť deti narodené živé po neúspešných potratoch, D.C. úrady vyhlásili, že nezačnú žiadne vyšetrovanie ani nevykonajú pitvu detí, pretože podľa nich boli deti “​​potratené v súlade so zákonom D.C.”

Miesto toho, aby ministerstvo spravodlivosti Santangela vyšetrilo, nechalo Handyovú a jej kolegov z pro-liferov zatknúť FBI krátko po jej objavení za ich snahu o záchranu v Santangelovej’mlynici v roku 2020. Niektorí zástancovia života naznačili, že zatknutie a obvinenia sú aspoň čiastočne pokusom o zahmlenie možného porušenia federálnych zákonov zo strany Santangela. 

Pro-life katolícky kňaz páter David Nix má pochyboval o načasovaní zatknutia a v súvislosti s Handyovou a Bukovinacom sa pýtal: “Mohli by byť ich správy o infanticíde celým motívom razie, ktorá sa uskutočnila takmer dva roky po ich sedení v potratovom centre? “

Kristin Turnerová, riaditeľka komunitného organizovania skupiny Progresívne protipotratové povstanie (PAAU), povedala v utorok večer hlavnému korešpondentovi LifeSiteNews Jimovi Halovi, že podľa nej sú obvinenia proti Handymu a ostatným skutočne “pokusom o zakrytie”.

Na Haleovu otázku, aký odkaz má pre Bidenovo”ministerstvo spravodlivosti, Turnerová odpovedala: “Tzákon o FACE nechráni infanticídu. A Joe Biden by ho nemal používať na obhajobu infanticídnych potratárov, ako je Cesare Santangelo, ktorý využíva zákon FACE na zakrytie zločinov, ktoré spáchal na svojich obetiach.”

Turnerová opísala prebiehajúci súdny proces s deväť pro-lifer aktivistami ako “najväčší prípad od čias Roe v. Wade.” 

“Tento prípad rozhodne o tom, či môžeme s nenarodenými ľuďmi zaobchádzať ako s ľudskými bytosťami,” a “či smieme’milovať nenarodených tak, ako milujeme jeden druhého,” dodal aktivista PAAU. 

Podľa Turnera radikálne propotratová Bidenova administratíva vníma súčasné pro-life hnutie ako hrozbu pre svoju agendu smrti.

“Vidia, že sa znovu objavujú [ľudia], ktorí sa postavili a hovoria sme ochotní riskovať 11 rokov väzenia, ak to znamená obranu nenarodených.”

“Vidíme širšie hnutie,” pokračovala. “Myslím, že ich to desí, pretože vedia, že sme’ochotní nenásilne riskovať veľa pre nenarodené deti.”

Ak sa skupina venuje boju proti potratom, PAAU nezaujíma náboženský postoj a podporuje ideológiu LGBTQ. Jej zakladateľka Bukovinacová sa označuje za “ateistku” a “ľavičiarku.” 

Obžalovaný a skúsený pro-life aktivista Will Goodman prirovnal prokurátorský stav v tomto prípade k vláde USA v časoch legálneho otroctva.

“S pokojnými zástancami života, ktorí sa zaviazali k nenásilným priamym akciám v americkej tradícii občianskej neposlušnosti, sa zaobchádza ako s ‘nepriateľmi štátu’ a odmieta sa im akákoľvek legálna možnosť obhajovať ústavné občianske práva nenarodených ľudí v maternici,” povedal Goodman pre LifeSite.

“Takýto bezprecedentný útok federálnej vlády na záchranárov, vrátane terorizujúcich razií a potenciálne drakonických trestov odňatia slobody, sme v tejto krajine nezažili od presadenia nemorálneho zákona o utečencoch - otrokoch.”