Steven-Guil-810x500.png

Trudeauova vláda priznáva, že nové predpisy o "čistej elektrine" spôsobia zvýšenie cien energie

35
Kultúra smrti

Kanaďania v najmenej štyroch provinciách budú čeliť prudkému nárastu účtov za elektrinu na základe pripravovaných predpisov o čistej elektrine, priznala federálna vláda premiéra Justina Trudeaua.  

Podľa Blacklock’Reportera z vlastných údajov federálnej vlády vyplýva, že Kanaďania v Alberte, Saskatchewane, Novom Brunswicku a Novom Škótsku zaplatia po nadobudnutí plnej účinnosti nových predpisov za elektrinu najmenej o&nbsp15 percent viac, pričom Trudeau minister životného prostredia Steven Guilbeault k&nbsptomu poznamenal pozitívne, pretože je čas vyhrnúť si rukávy.” 

Guilbeault novinárom povedal, že federálna vláda dala provinciám “čas na prípravu” na nové pravidlá, a to aj napriek silnému odporu vlád provincií Alberta a Saskatchewan, ktoré sú plne proti novým pravidlám.  

Analýza federálnej vlády’ukazuje, že do roku 2040 budú obyvatelia týchto štyroch provincií platiť podstatne viac.  

Niektorí predstavitelia provincií však proti novým energetickým predpisom bojujú, pričom premiérka Alberty Danielle Smithová opäť prisľúbila, že Alberta sa nebude riadiť novými nariadeniami Trudeaua’a prisľúbila, že nebude dodržiavať žiadne takéto predpisy. 

“Nikdy nedovolíme, aby sa tu tieto nariadenia zaviedli, bodka,” povedal Smith v pondelok na tlačovej konferencii.  

“Ak na to príde, budeme si robiť svoje. Musíme.” 

Smith varoval, že ak sa zavedú Trudeauove’pravidlá, “čaká nás okamžité masívne zvýšenie účtov za elektrinu pre každého Alberťana, čo zdraží život rodinám a podnikom.” 

“Takže nech je mi jasné, každý plán, ktorý zdražuje elektrinu a znižuje jej spoľahlivosť, je zlý plán a Predpisy o čistej elektrine sú mimoriadne zlým, zle premysleným a nelogickým plánom,” dodala.  

V pracovnej verzii Predpisov o čistej elektrine sa uvádza, že s takzvanou “zelenou” energiou budú spojené o miliardy vyššie náklady, najmä v provinciách Alberta, Saskatchewan, New Brunswick a Nové Škótsko, ktoré sú bohaté na prírodné zdroje a na pohon elektrární používajú zemný plyn a uhlie. 

Vláda tvrdí, že “do “zelenej” energie sú potrebné nové významné investície”, a preto jej nové nariadenia stanovujú, že do roku 2035 musia mať všetky provincie “čistú nulovú” výrobu energie. 

V máji tohto roku Guilbeault vyhlásil že porušenie environmentálnych predpisov zakazujúcich využívanie energie z uhlia a plynu po roku 2035 môže mať za následok trestnoprávne sankcie.  

Trudeauova vláda tiež nedávno vyhrážala, že zadrží miliardy dolárov daňových poplatníkov provinciám, ktoré budú aj po roku 2035 využívať svoje prírodné zdroje, ako sú zemný plyn, ropa a uhlie, na výrobu elektrickej energie.  

Premiér Saskatchewanu Scott Moe tiež prisľúbil, že bude proti Trudeauovým’novým reguláciám bojovať.  

V roku 2022 Moe odpísal Trudeau’ové ciele v oblasti environmentálnej politiky, pričom uviedol, že “postupné ukončenie využívania fosílnych palív do roku 2035″ je “bude v Saskatoone na január strašne chladno. 1. januára 2036.”  

V júni Smith odsúdila Trudeauovej vláde’“zákon o udržateľných pracovných miestach,” ktorý je súčasťou nových energetických predpisov, čím potvrdila svoj minulý sľub, že bude brániť svoju “provinciu’ústavnú jurisdikciu” nad svojimi “prírodnými zdrojmi” a “pracovníkmi v energetike.”  

Trudeauova vláda”aktuálne environmentálne ciele –, ktoré sú v súlade s Organizáciou Spojených národov” “2030 Agenda for Sustainable Development”– zahŕňa postupné vyradenie uhoľných elektrární, zníženie používania hnojív a obmedzenie využívania zemného plynu v nasledujúcich desaťročiach. 

Zníženie a prípadné odstránenie používania takzvaných “fosílnych palív” a prechod na nespoľahlivú “zelenú” energiu bol tiež tlačil Svetové ekonomické fórum (WEF) – globalistická skupina, ktorá stojí za socialistickou agendou “Veľký reset” – ktorej Trudeau a niektorí členovia jeho kabinetu sú zapojení.  

Kým Trudeau’plán presadzoval pod zámienkou “udržateľnosti,” jeho zámer znížiť emisie oxidu dusného obmedzením používania hnojív kritizovali farmári. Tvrdia, že to zníži zisky a môže dokonca viesť k nedostatku potravín.   

Okrem toho odborníci varujú, že Trudeauova vláda nové “nariadenia o čistých palivách ktoré začnú platiť od budúceho roka, budú stáť kanadských zamestnancov  mnohých z nich, ktorí už teraz zápasia s desaťročiami vysokou mierou inflácie,   v priemere 1 277 USD ročne navyše.