Josh-Alexander-Save-Canada-810x500.png

Josh Alexander vyzýva viac kanadských pastorov, aby sa vyjadrili proti "útoku" na vieru

13
Kultúra smrti

Prorodinný aktivista a stredoškolský študent Josh Alexander povedal, že veriaci Kanaďania vrátane pastorov sa musia postaviť a vyjadriť sa proti nespravodlivosti po nedávnom súdnom rozhodnutí proti cirkvám, ktoré zaujali stanovisko v rozpore so zatváraním COVID.

“Náboženská sloboda rapídne upadá,” napísal včera Alexander na X (predtým Twitter).

“Najvyšší súd Kanady práve zamietol odvolanie Trinity Bible Chapel týkajúce sa násilného zatvorenia. Pastori musia prestať byť ľahostajní a uznať útok na vieru.”

Alexander potom uviedol, že rešpektuje len “pastorov, ktorých cirkvi sa zhromažďujú.”

Minulý týždeň LifeSiteNews informoval, že Najvyšší súd Kanady povedal, že odmietne vypočuť dve ontarijské cirkvi’ ústavné námietky voči obmedzeniam z čias COVID, z ktorých jednou je Trinity Bible Chapel.

Najvyšší súd Kanady zamietol ďalšie odvolanie cirkví Aylmer Church of God in Ontario a Trinity Bible Chapel. Tieto dve cirkvi s právnou pomocou Centra pre ústavné slobody (Justice Centre for Constitutional Freedoms) tvrdili, že ontarijská vláda svojimi nariadeniami COVID porušila ich právo na náboženskú slobodu chránené Chartou.

Obe cirkvi čelili vysokým pokutám za údajné porušenie ontarijských nariadení COVID z roku 2021, ktoré obmedzovali bohoslužby na limit 10 osôb.

V X príspevku Alexander’pripojil odkaz na videorozhovor medzi hlavným pastorom Trinity Bible Chapel vo Waterloo v Ontáriu Jacobom Reaumom a Michaelom Thiessenom z Liberty Coalition Canada týkajúci sa súdneho prípadu cirkvi, v ktorom diskutujú o nedávnom súdnom rozhodnutí.

Alexander je známy tým, že mu vlani zakázali navštevovať vyučovanie na katolíckej strednej škole svätého Jozefa’v Renfrewe v Ontáriu za to, že povedal, že existujú len dve pohlavia, a odvtedy si získal medzinárodnú slávu svojím bojom proti rodovej ideológii.

Alexander sa s pomocou ďalších ľudí chystá zorganizovať protestnú akciu “Vzdelávanie nad indoktrináciou” ktorý sa uskutoční 22. septembra v Toronte proti LGBT ideológii, ktorá je žiakom vnucovaná v školách.

Pred mesiacom Alexanderovi samotnému administrátori zakázali sledovať promóciu jeho mladšieho brata’na základnej škole, pretože mal na sebe svoju ochrannú známku “Save Canada” baseballovú čiapku.

V máji Alexander uviedol, že jeho rodičia, ktorí pracujú v štátnej školskej rade v Renfrew ako učitelia, boli odvolaní z práce a postavení na dovolenku kvôli jeho otvorenému vystupovaniu proti rodovej ideológii.

Alexander bol minulý mesiac hosťom na galavečere LifeSiteNews’ pri príležitosti 25. výročia kanadského roka v Markhame v provincii Ontario.