tmp_07833e7b-c8b6-412f-b72b-16bc7aaa9b9b-810x500.jpeg

Vzostup okultizmu: Ako sa môžu kresťania chrániť

91
Kultúra smrti

Všetci si pamätáme na udalosť Pachamama vo Vatikáne, keď pápež František počas poslednej omše amazonskej synody položil na hlavný oltár Baziliky svätého Petra misku s niečím, čo vyzeralo ako špina. Niektorí si možno spomenú aj na to, keď minulý rok prišiel do Kanady a zúčastnil sa na pohanskom smútočnom obrade, ktorý vzýval “Západnú babičku”, alebo keď sa na Chrám svätého Petra’premietala séria obrazov s okultnými symbolmi.

Charles Fraune, autor knihy The Rise of the Occult: V tejto epizóde relácie The John-Henry Westen Show sa ku mne pripojí autor knihy Rise of Occultists and Former Occultists Want You to Know (Nárast okultizmu: Čo chcú, aby ste vedeli exorcisti a bývalí okultisti), aby diskutoval o týchto udalostiach, ako aj o tom, ako sa laici môžu chrániť pred vzostupom okultizmu v Cirkvi a vo svete.

Fraune pri definovaní okultizmu vysvetľuje, že ide “v podstate o hľadanie skrytých síl, síl, ktoré prebývajú v temnote a sú prístupné len prostredníctvom tajných rituálov… často zahŕňajúcich hriech, obetu… a niektoré veci, ktoré jednoducho’nedávajú zmysel.”Fraune tiež uvádza, že dôvodom, prečo ľudia praktizujú okultizmus, je snaha stať sa bohom, čo je spoločné pre všetky formy okultizmu, tvoriaceho “falzifikát pravej viery”, ktorého prítomnosť v Cirkvi je “mimoriadne znepokojujúca.” 

Pri rozprávaní o podujatí Pachamama vo Vatikánskych záhradách Fraune napríklad rozpráva, že mu istý kňaz povedal, že pohľad na františkána, ktorý sa skláňa k Pachamame, je “vecou nočných môr.”

“Ide o vyrezávaný, znepokojujúci, zvláštny obraz, ktorý sa podobá na pozemské božstvo, a to’je paradoval a oslavoval vo Vatikáne,” hovorí o soche Fraune. Pri diskusii o miske, ktorú pápež umiestnil na hlavný oltár svätého Petra’Fraune poznamenáva, “že je v nej istá skutočná okultná symbolika a isté tajomstvo, čo’sa v miske vlastne nachádza.”

Pri rozhovore s exorcistom o Pachamame Fraune hovorí, že exorcista mu vysvetlil: “Vždy, keď máte démona plodnosti – čo Pachamama je – máte aj démona smrti, ktorý ho sprevádza.” Fraune tiež poznamenáva, že exorcisti v čase udalosti Pachamama povedali, že “v podstate obetovali démonovi nejakú obeť,” čím umožnili démonovi, aby mal “väčšiu moc pôsobiť proti Cirkvi.” Fraune to tiež spája s následnou pandémiou COVID a uzavretím kostolov.

Fraune tiež ponúka komentár k obradu smudgingu, ktorého sa František zúčastnil počas svojej minuloročnej návštevy Kanady, pričom vysvetlil, že od promulgácie dokumentu Nostra aetate, II. vatikánskeho koncilu’deklarácie o nekresťanských náboženstvách, sa katolíci stali zmätenými v tom, čo si majú myslieť o iných náboženstvách, pričom tento zmätok sa následne od ukončenia koncilu ešte prehĺbil.

“Čím viac oslavujete omyl, že všetky ostatné náboženstvá majú čo ponúknuť, tým viac ich necháte’hovoriť, budete sa k nim pripájať, budete do omše miešať rituály,”hovorí Fraune. Hovoriac konkrétne o obrade smutnenia, Fraune vysvetľuje, že exorcisti “[vyšli] so slovami: ‘Hej, pozrite, smutnenie šalviou, čo robil kanadský starejší…, posadne ľudí, utláča ich, postihuje démonmi.’”

Ponúkajúc riešenia, ako sa môžu laici chrániť pred náporom okultizmu, Fraune odporúča spoliehať sa na Božiu’milosť: “Sú dve veci: musíme sa napojiť na milosť, ako si to Boh želal, aby prúdila cez Katolícku cirkev, cez sviatosti a cez sviatosti, cez život modlitby a pokory, ale musíme tiež odstraňovať prekážky.”

Vysvetľujúc odstraňovanie prekážok na ceste k milosti, Fraune uvádza, že je potrebné úplne odmietnuť okultizmus, ako je napríklad hranie sa s tabuľkami Ouija alebo zaoberanie sa Wiccou. “Musíme sa zamyslieť späť,” vysvetľuje. “Išiel som niekedy k veštcovi, pretože som stratil svoje dieťa a bol som taký zúfalý a chcel som sa s ním porozprávať a potom som na to zabudol, [pretože] to bolo pred desaťročiami?”

“Vyhrabte zo svojej minulosti tie zlé veci, ktoré ste’urobili, spomeňte si na ne a vezmite si ich na spoveď, potom sa uistite, že žiadne z týchto okultných zmýšľaní ešte netrvá,” pokračuje Fraune.

Podľa neho si mnohí ľudia zachovávajú “poverčivé spôsoby myslenia,” ako napríklad používanie králičej’nôžky, alebo dokonca zneužívanie sviatostí, napríklad nosenie hnedého škapuliara s absolútnou vierou v jedného’alebo praktizovanie “manifestovania” alebo snaha urobiť to, čo človek chce, skutočnosťou jednoducho tým, že si to želá, aby sa to stalo, a to všetko vedie k istému druhu pýchy.

“Ak pokorne prijímame to, čo nám Boh chce poslať, kríže alebo požehnania, potom sa vyhneme kontrole, ktorá živí tieto okultné mentality,” uvádza Fraune.

Posiela tiež varovanie pred súčasnou kultúrou a odporúča rodičom, aby “vytiahli zástrčku z televízie [a] orezali internet, ako sa len dá,” udržiavajúc kultúru “nastavenú proti našim deťom.”

Pre viac informácií od Charlesa Frauna o okultizme v Cirkvi a vo svete si naladíte dnešnú’epizódu The John-Henry Westen Show.

The John-Henry Westen Show je dostupná vo forme videozáznamu na’s YouTube kanál a vpravo tu na mojom blogu LifeSite.

K dispozícii je aj v audio formáte na platformách, ako sú SpotifySoundcloud, a Acast. Čakáme na schválenie aj pre iTunes a Google Play. Ak sa chcete prihlásiť na odber audio verzie na rôznych kanáloch, navštívte Stránku vysielania tu.

Vytvorili sme’pre túto reláciu špeciálny e-mailový zoznam, aby sme vás mohli každý týždeň upozorniť na zverejnenie novej epizódy. Prosím, prihláste sa teraz kliknutím sem. Môžete sa tiež prihlásiť na Kanál YouTube a YouTube vás’upozorní na nový obsah.

Môžete mi posielať spätnú väzbu alebo nápady na témy relácií prostredníctvom e-mailu [email protected].