Shutterstock_503207551-810x500.jpg

Riley Gainesová kritizuje Trudeauovo "radikálne pohŕdanie ženami" po tom, ako transsexuálna silová atlétka vytvorila rekord

43
Kultúra smrti

Riley Gainesová, americká plavkyňa, ktorá sa stala konzervatívnou aktivistkou a obhajkyňou ženských športov, si vzala na mušku kanadského premiéra Justina Trudeaua po tom, ako biologický muž, ktorý sa vydáva za ženu, minulý víkend vytvoril kanadský rekord v silovom trojboji.

“@JustinTrudeau’radikálne pohŕdanie ženami (a realitou) v praxi,” Gaines zverejnil v pondelok vo videu na X (predtým Twitter).

“Je tu nová kanadská národná rekordérka v ženskom’silovom trojboji. Jediným problémom je, že ho’neuložila žena.”

Gainesová je bývalá americká plavkyňa z University of Kentucky a je známa najmä tým, že vystúpila proti tomu, aby muži súťažili so ženami v športe kvôli transgenderovej ideológii.

V videopríspevku si vzala na mušku osobu s pohlavným zmätkom, ktorá vystupuje pod menom “Anne” Andresová, 40, ktorá cez víkend na Majstrovstvách západnej Kanady v silovom trojboji Canadian Powerlifting Union’2023 napriek silnému odporu žien v tomto športe dosiahla kanadský rekord v silovom trojboji.

Andresová prekonala ženy v kategórii o viac ako 200 kilogramov a získala prvé miesto v kategórii Women Masters Unequipped.

Andresová sa začiatkom roka vysmievala ženám v tomto športe vo videu zverejnenom na Instagrame, v ktorom povedala: “Prečo je lavička žien’taká zlá? Teda, nie v porovnaní so mnou, všetci vieme, že som’tréningový maniak, takže to sa nepočíta … Myslím tým štandardný bench v súťaži v silovom trojboji pre ženy. Doslova nechápem, prečo je to’také zlé."”

Gainesová sa vo svojom pondelkovom videopríspevku X ohradila voči Andresovým’komentárom a povedala: “Preformulujme to (Andresove’komentáre). Ženská’lavička môže byť pre teba zlá, pretože si muž, ktorý’prešiel mužskou pubertou s mužským množstvom testosterónu.”

“Byť ženou alebo športovkyňou neznamená, že sme’menejcenné alebo že nie sme schopné dosiahnuť neuveriteľné veci, ale znamená to, že sme’iné ako muži. A práve’preto bola kategória ženských športov vôbec vytvorená,” povedala.

Gainesová poznamenala, že ženy “si zaslúžia uznanie a oslavu na základe týchto fyzických stropov a našej vlastnej jedinečnosti.”

“Andres’ rekord je priemerný zdvih priemerného mužského siláka, pretože kanadský zväz silového trojboja diskriminuje ženské športovkyne,” dodala vo svojom videu.

Kanadská súťažná powerlifterka April Hutchinsonová počas nedávnej epizódy relácie Piers Morgan Uncensored poznamenala, že bolo “veľmi skľučujúce,” byť svedkom toho, čo sa v jej športe deje.

V pondelok Hutchinsonová poďakovala Gainesovi za to, že sa vyslovil proti tomu, aby biologickí muži súťažili v ženských športoch.

“Ďakujem za podporu, priateľ môj. Toto šialenstvo sa musí zastaviť. Hanba @JustinTrudeau a Kanadskému zväzu silového trojboja,”Hutchinson písal na X (predtým Twitter).

Vedecký výskum naďalej potvrdzuje, že muži majú vo väčšine športov výhodu pred ženami, pokiaľ ide o ich fyzické schopnosti, ktoré nie sú eliminované medzipohlavnými hormónmi.

Niektoré riadiace orgány atletiky, napríklad World Track and Field, už zakázali súťažiacim účasť v kategóriách, ktoré nezodpovedajú ich biologickému pohlaviu. Taktiež iné vytvorili špeciálne kategórie pre športovcov, ktorí sú pohlavne nezhodní.