shutterstock_2111912192-810x500.jpg

Manipulácia s počasím: Snaha globalistov pomôcť presadiť ich nebezpečnú klimatickú agendu?

151
Neutral

Poznámka od spoluzakladateľa LifeSiteNews Steva Jalsevaca: Hoci nemusíme súhlasiť so všetkým v tomto článku, ktorý som si ako prvý všimol na stránke Children’s Health Defense, predsa len prináša dôležité a platné informácie. Predstavuje obrovskú tému, ktorá bola desaťročia zamlčiavaná - vojensky vyvolanú modifikáciu počasia alebo geoinžinierstvo.

Je to ďalší gigantický globalistický projekt, o ktorom som sa prvýkrát dozvedel v 80. rokoch minulého storočia od učeného spolupracovníka britskej kampane Life Coalition, ktorý túto tému roky skúmal.

Je veľmi reálny, ale plný rozsah súčasnej činnosti a výsledky klimatického geoinžinierstva je ťažké určiť kvôli múru tajomstva a popierania, ktorý je okolo neho postavený. Dokonca aj tí najlepší ľudia boli presvedčení, aby popreli svoj zdravý rozum o neprirodzene usporiadaných chemických stopách na oblohe nad nimi kvôli akademickým článkom a diplomovaným hovorcom, ktorí prezentujú údajne dôveryhodné zdôvodnenie týchto chemických stôp.

Posledné 3 roky nás mali naučiť viac dôverovať svojim očiam a zdravému rozumu a takmer úplne nedôverovať súčasným vládnym, inštitucionálnym a mainstreamovým mediálnym vyhláseniam o kontroverzných témach. Už by sme si mali uvedomiť, že mnohé vysokopostavené osoby sú ochotné za peniaze a postavenie predať svoju dušu.

S ohľadom na záplavu propagandy o klimatických zmenách, ktorou nás zaplavujú antihumánni a protináboženskí globalisti, aby presadili svoje Veľké obnovenie usporiadania života, sa dá predpokladať, že by pracovali na manipulácii klímy, ak by niečo také bolo možné. Určite je to možné. Vyzývam vás, aby ste čítali, sledovali a uvažovali.

Čas zosmiešňovania tých, ktorí to odhaľujú, sa skončil. Teraz potrebujeme veľa informátorov z tohto gigantického priemyslu, ktorí sú ochotní znášať podkopávanie charakteru a ďalšie, ktoré príde, keď povedia pravdu o tom, do čoho boli zapletení. V súčasnosti dochádza k veľkému prebudeniu v mnohých témach. Veľkú úlohu v tom zohrávajú whistlebloweri. Verejnosť sa to musí dozvedieť. Naše slobody a civilizácia sú vo veľkom nebezpečenstve kvôli utajovaniu týchto zlých, nebezpečných projektov, ktoré riadia ľudia, ktorí sa správajú, akoby boli bohmi.

(Neautorizovaná veda) — Minulý týždeň Nobelov fyzik John Clauser vystúpil z Clausitu aby vyslovil svoju vlastnú nepohodlnú pravdu o globálnom otepľovaní a CO2Nijaký dobrý skutok nezostane nepotrestaný. Iný fyzik, ktorý bol mojím osobným hrdinom, vyjadril podobný názor. Je to veľká téma a ja sa’necítim byť dostatočne zaujatý touto problematikou, aby som napísal knihu. Poviem však niekoľko vecí, o ktorých som si celkom istý, ale voči ktorým môžu mať pravicovo zmýšľajúci ľudia námietky.

Kolísanie ekosystému

Kniha Elizabeth Kolbertovej’ Šesté vymieranie je najlepším samostatným sprievodcom tým, o čo ide. Druhy miznú rýchlosťou, ktorej sa v 4-miliardovej histórii života na Zemi vyrovnalo len päť predchádzajúcich prípadov. Ide o zásadné udalosti, ktoré menia tvár Zeme a povahu života. Posledným vymieraním (#5) bol zánik dinosaurov pred 65 miliónmi rokov.

Vieme len toľko, aby sme si uvedomili, že ekosystémy sú zložité a vzájomne závislé viacerými spôsobmi, než dokážeme pochopiť. Ekosystémy sú odolné a strata alebo nahradenie niekoľkých druhov vyvolá adaptácie, takže ekosystém pokračuje v novej rovnováhe. Ekosystémy sa však môžu aj zrútiť, ak sa stratí kľúčový druh alebo ak sa dostatočne naruší ich fungovanie.

Niektorá veľká časť druhov na Zemi vyhynula alebo rýchlo mizne. Kvantitatívnejší odhad nie je možné ponúknuť, pretože väčšina makroskopických druhov ešte nebola ani katalogizovaná a z mikroskopických druhov, vrátane baktérií a húb, naše poznatky sotva poškriabali povrch.

V určitom okamihu sa ekosystémy zrútia a druhy zmiznú, pretože zmiznú iné druhy, od ktorých sú závislé. To sa deje na veľkých častiach sveta. Život v oceánoch hľadá novú rovnováhu po znečistení, nadmernom výlove a vyvražďovaní najmä v posledných 50 rokoch. Lesy a mokrade na celom svete už nepodporujú rozmanitosť života, ktorú kedysi ukrývali, a kolaps biodiverzity má dynamiku, ktorá trvá desaťročia. Centrum pre biologickú diverzitu je zdrojom informácií a mojou obľúbenou environmentálnou skupinou.

Medzi hlavné dôvody tohto kolapsu patria

Mnohí ľudia si vedome či nevedome predstavujú transhumánnu budúcnosť, v ktorej je zem vydláždená a potraviny sa pestujú hydroponicky. Budeme’jesť laboratórne vypestované mäso a žiť vo virtuálnom raji aj po tom, ako vybijeme ekosféru. To je nebezpečná ilúzia! Všetok život je vzájomne závislý. Žiadny druh nemôže prežiť mimo ekosystému. Baktérie vyrábajú chemické látky dôležité pre život. Hmyz opeľuje. Huby recyklujú odpad, z atmosférického dusíka robia biologicky užitočný a spájajú stromy pod zemou. Žiadny druh nemôže existovať bez bohatého ekosystému a my ešte ani nezačali chápať všetky súvislosti, ktoré vytvárajú funkčný ekosystém. Jeden’pokus ľudstva o vytvorenie umelého ekosystému, nazvaný Biosféra 2, v priebehu niekoľkých týždňov stroskotal.

Vraždením prírody ničíme aj základy ľudského života.

Dioxid uhličitý s tým má len málo spoločného

Antropogénne globálne otepľovanie tvorí len nepatrný zlomok prirodzených zmien teploty Zeme’a. V teplote Zeme’existujú veľké prirodzené cykly. Jedným z najlepšie zdokumentovaných je cyklus trvajúci približne 100 000 rokov. Príčiny nie sú dobre známe, ale súčasné teplé obdobie, v ktorom sa rozvinula ľudská civilizácia, nie je typické. Typické sú doby ľadové. Ešte pred 12 000 rokmi bola časť Pensylvánie, kde žijem, pod ľadovcom hrubým dva kilometre. Keď sa tieto podmienky nevyhnutne vrátia, spôsobí to oveľa väčšie narušenie života zvierat a ľudskej činnosti ako antropogénne otepľovanie. “Máme pred sebou ďalšiu dobu ľadovú” a je možné, že “globálne otepľovanie” pomáha odvrátiť tento osud, aspoň dočasne.

Teda je pravda, že sa nachádzame v najteplejšom bode za posledných 100 000 rokov, ale to má málo spoločného s ľudskou činnosťou. Stotisícročný cyklus má rozsah približne 10o C a ľudská činnosť za posledných 200 rokov je zodpovedná len za približne 1o C. V porovnaní s lokálnymi účinkami v Amerike a Európe počas malej doby ľadovej 18. storočia sa účinok celého nášho spaľovania fosílnych palív stráca v hluku. Globálne otepľovanie je celosvetovým priemerom, zatiaľ čo malá doba ľadová bola regionálna; ide však o to, že aj za posledných niekoľko sto rokov sa ekosystémy museli prispôsobiť oveľa väčším zmenám, než aké si vynútilo globálne otepľovanie.

Všetok ten humbuk okolo klimatickej katastrofy založenej na emisiách uhlíka je založený na počítačových modeloch, ktoré sú žalostne nedostatočné. Tieto modely sa mýlili v zmenách za posledných 40 rokov od začiatku modelovania. Nie sú spoľahlivým návodom na budúcu reakciu klímy, hoci sa neustále uvádzajú ako autorita. Najmä v posledných siedmich rokoch emisie CO2 pokračovali a zrýchľovali sa, koncentrácia v atmosfére sa neustále zvyšovala, ale teploty stúpali a klesali.

Freeman Dyson poukazuje na to, že rastliny rastú rýchlejšie, keď je vo vzduchu viac CO2 a keď sú teploty vyššie. Rastliny sú produkčným základom všetkých ekosystémov, takže ekosystémy sú obohatené vyššou hladinou CO2  John Clauser poukazuje na to, že neexistujú dôkazy o tom, že vzor extrémnych poveternostných udalostí môže súvisieť s väčším množstvom CO2 vo vzduchu.

Hnutie za životné prostredie vykoľajil príbeh o uhlíku

Mnohí ľudia dobrej vôle sú zapálení pre znižovanie svojej CO2 stopy. Mnohé spoločnosti a organizácie profitujú z toho, že strašia verejnosť klimatickými zmenami a predávajú riešenia, aby sa obohatili, napríklad uhlíkové kredity, alebo presadzujú jadrovú energiu ako šetrnejšiu formu energie než spaľovanie dreva, uhlia alebo ropných produktov. (Nie je to tak.)

Vládne politiky týkajúce sa energie by sa určite mohli zlepšiť. Najúčinnejšou vecou, ktorú môžeme urobiť, je prijať technológie, ktoré využívajú energiu oveľa efektívnejšie ako teraz. Autá, ktoré majú spotrebu 200 míľ na galón benzínu, už existujú a verejná doprava môže byť oveľa efektívnejšia. Budovy sa dajú navrhnúť tak, aby zostali komfortné pri oveľa menšom príkone energie. Rocky Mountain Institute už desaťročia tvorivo dokumentuje nevyhnutné politické zmeny.

Naliehavo potrebujeme, aby sme sa všetci vrátili k presadzovaniu rozmanitých politických zmien, ktoré sú potrebné na zachovanie a obnovu ekosystémov, spomalenie a zmiernenie šiesteho vymierania. Zníženie emisií uhlíka je technicky aj politicky skľučujúco náročné. Z technického hľadiska preto, lebo veľká časť našej činnosti závisí od energie z fosílnych palív, z politického hľadiska preto, lebo ekonomické výhody spaľovania fosílnych palív sa dosahujú na miestnej úrovni, zatiaľ čo prípadné náklady sa rozprestierajú po celom svete.

Spaľovanie ropy je spojené s únikmi, ktoré na desaťročia ničia život v oceánoch; spaľovanie uhlia je spojené s odstraňovaním horských vrchov; frakovanie spôsobuje zemetrasenia a znečisťuje podzemné vody. Autá spôsobujú smog a elektrárne spaľujúce uhlie vypúšťajú do ovzdušia ortuť. Netvrdím, že fosílne palivá sú neškodné pre životné prostredie alebo že naša závislosť od palív na báze uhlíka je udržateľná; len že atmosférický oxid uhličitý nie je miestom hlavných škôd.

Keď veľké stroje zachytávajú oxid uhličitý z komínov a potrubím ho tisíce kilometrov pumpujú do zeme, mám podozrenie, že niečo nie je v poriadku. Keď spoločnosti získavajú environmentálne body za vyrúbanie lesov na drevnú štiepku a opätovné vysadenie sadeníc, environmentalizmus sa zbláznil.

Sústredenie sa na emisie oxidu uhličitého je najmenej účinný druh environmentálnej propagácie a pravdepodobne je kontraproduktívny.

Manipulácia s počasím je všade a je’nepriznaná

Chemtrails sú skutočné, hoci motivácia tohto rozsiahleho, mnohomiliardového projektu je nejasná. Môj najlepší odhad je, že HAARP a podobné veľké antény sa používajú na tlačenie vzduchových hmôt po celom svete pomocou elektrostatiky a ohrievania stratosféry a že výsev stratosféry hliníkom je súčasťou koordinovaného úsilia poslať túto rádiovú energiu na požadované miesta.

Dane Wigington urobil pre zdokumentovanie viac ako ktokoľvek iný. Má encyklopedické znalosti o týchto javoch, ale neverím, že chápe motiváciu manipulácie s počasím. Toto je jeho úvodné video.

Sucho a chladné dni sú zbraňou na zníženie poľnohospodárskej produkcie. Hurikány sú nasmerované na obývané oblasti. Je možné, že manipulácia s počasím by sa mohla uplatniť v produktívnom a všeobecne prospešnom programe, ale dôkazy svedčia o tom, že sa sleduje pravý opak.

Myslím si, že dlhodobé sucho v Kalifornii, záplavy v Texase a nedávny transport dymu z Quebecu, ktorý zahalil husto obývaný východ USA, sú príkladmi manipulácie s počasím. Som presvedčený, že tieto umelo vytvorené anomálie počasia sa predkladajú ako dôkaz, že CO2 mení počasie. Uvedomujem si, že je ťažké dokázať, že nejaká konkrétna anomália počasia je vykonštruovaná, ale Wigingtonove’dôkazy ma presvedčili.

Niet pochýb o tom, že technológia manipulácie s počasím sa vyvíja už mnoho desaťročí a súčasné možnosti sú nepoznané. Kto manipuluje s počasím a čo ho k tomu motivuje? Myslím si, že sú to dôležité a otvorené otázky.

Záver

Prosím, zdvojnásobte svoje úsilie o ochranu životného prostredia vo všetkých jeho formách. Prosím, vzdelávajte sa o chemtrails a geoinžinierstve. A nebojte sa CO2.

Prevzaté so súhlasom Unauthorized Science.