proabortionassaultdc-810x500.png

Polícia v DC neposkytla žiadne odpovede na otázku, čo sa stalo s neznámym párom, ktorý napadol zástancov života pred budovou plánovaného rodičovstva

30
Kultúra smrti

V hlavnom meste krajiny naďalej dochádza k fyzickým útokom na aktivistov za ochranu života, pričom pretrvávajú pochybnosti o tom, či obete majú šancu na rovnakú spravodlivosť.

The Daily Signal informoval, že 22. júla sa pro-life aktivisti Terrisa Bukovinac a Mike Gribbin modlili a radili na chodníku pred Centrom plánovaného rodičovstva’Carol Whitehill Mosesovej, keď na nich neznámy muž a žena, ktorí viedli psa, začali kričať z druhej strany ulice. Bukovinac kričanie opätoval, dvojica prešla na druhú stranu ulice a došlo k slovnej potýčke.

Stretnutie sa zmenilo na fyzické, keď žena hodila po Bukovinacovi kávu. Gribbin ju chytil za ruku, aby ju zastavil, a potom ho muž chytil, zvalil na zem a niekoľkokrát ho udrel do chrbta a hlavy. V jednom momente sa žena pokúsila vziať Bukovinacovi telefón a strčila do neho.

“Vlastne som sa ho snažil odohnať, ale potom ma držal,” povedal Gribbin pre Signal. “Tam“sa začína virálne video, ktoré ľudia vidia na internete.”

Bukovinac, zakladateľka Progresívneho protipotratového povstania, tvrdí, že polícia “odmietla vzniesť obvinenie.”Miestna polícia pre Signal povedala, že stále vyšetruje a nemôže sa vyjadriť k tomu, či boli útočníci identifikovaní.

The Daily Signal identifikuje viacero predchádzajúcich takýchto prípadov, v ktorých polícia D.C. Metro prejavila nezáujem stíhať pro-potratové zločiny proti pro-life obyvateľom. Začiatkom tohto týždňa LifeSiteNews písalo novom rozhodnutí o incidente z roku 2020 v hlavnom meste krajiny, pri ktorom boli zatknutí pro-liferi Warner DePriest a Erica Caporalettiová za to, že na verejný chodník pred zariadením plánovaného rodičovstva napísali kriedou “Black Pre-Born Lives Matter”. 

Nadácia Fredericka Douglassa a Študenti za život Ameriky zažalovali mesto za diskrimináciu s odôvodnením, že úrady boli oveľa zhovievavejšie voči skutočnému vandalizmu spáchanému v mene krajne ľavicovej Hnutie Black Lives Matter (BLM)v tom istom roku.

“Prvý dodatok zakazuje diskrimináciu na základe názoru bez ohľadu na motív vlády’. Domnievame sa, že Nadácia hodnoverne tvrdila, že okres pri selektívnom presadzovaní svojho nariadenia o defacemente diskriminoval na základe názoru,”súd súhlasil s tým, že okres “počas protestov Black Lives Matter úplne upustil od presadzovania nariadenia o defacemente, čím de facto vytvoril kategorickú výnimku pre osoby, ktoré označili ‘Black Lives Matter’ nápisy na verejnom a súkromnom majetku.”

Vlani propotratoví vandali zdefackovaliCentrum krízového tehotenstva na Kapitole červenou farbou simulujúcou krv a nápisom “Jane Says Revenge” v očakávaní protestov U. S. Steelovej v USA.Najvyššieho súdu USA’rozsudok zrušujúci Roe v. Wade, ktorý je súčasťou vlny podobných útokov na neziskové organizácie ponúkajúce ženám alternatívy k interrupcii.

Odvtedy Metro rozšírilo policajnú ochranu centra, za čo je riaditeľka Janet Durigová vďačná, ale denník Daily Signal v decembri minulého roka informoval, že oddelenie pozastavilo vyšetrovanie, údajne pre nedostatok dôkazov.

Na centrum sa nikdy neobrátili ani federálne orgány činné v trestnom konaní, napriek tomu, že takéto trestné činy porušujú federálny zákon o slobodnom prístupe na kliniky (FACE).

Nezáujem federálnej vlády’o pro-life Američanov odráža záujem hlavného mesta.

Republikánsky americký senátor Mike Lee z Utahu vyzval generálneho prokurátora Merricka Garlanda’na vážne zaobchádzanie s pro-potratovým násilím. 

Američania sa v tejto súvislosti vyjadrili, že sa na násilie páchané na rodičoch pozerajú vážne. Ministerstvo spravodlivosti (MOJ) “oznámilo obvinenia proti 34 osobám za blokovanie prístupu k potratovým klinikám alebo ich demoláciu,” keďže “od úniku rozhodnutia Dobbs [zrušujúceho Roe] bolo nahlásených viac ako 81 útokov na tehotenské centrá, 130 útokov na katolícke kostoly a obvinené boli len dve osoby,” Lee v marci napadol Garlanda.

Garland tvrdil, že zákon FACE sa vzťahuje rovnako na obe strany a rozdiel nebol spôsobený politikou, ale tým, že priestupky proti potratovým centrám sa spravidla odohrávajú za bieleho dňa s množstvom svedkov a fotografií, ktoré umožňujú ľahšie identifikovať páchateľov. Tvrdil tiež, že ministerstvo spravodlivosti oslovilo poškodené cirkvi a tehotenské centrá, čo vyvrátili osoby, s ktorými viedol rozhovor Signal.

Federáli v minulom roku neslávne zaujali dramaticky tvrdší postoj voči pro-life aktivistovi Markovi Houckovi.

Pri poradenstve na chodníku pred potratovým zariadením vo Filadelfii v roku 2021 Houck strčil do 70-ročného propotratového aktivistu Brucea Lovea, ktorý obťažoval jeho vtedy 12-ročného syna. Rodina tvrdí, že Houck muža odstrčil, aby ochránil dieťa pred Loveom, ktorý bol slovne nepriateľský a narušil jeho osobný priestor, a hoci Love spadol, nebol zranený.

Táto hádka, miestna záležitosť, ktorá bola už dávno zamietnutá, keď sa Love nedostavil na pojednávanie v rámci svojej občianskoprávnej žaloby, nejakým spôsobom vzbudila záujem ministerstva spravodlivosti pod Garlandovým vedením a prezidenta Joea Bidena, ktorý ráno 23. septembra 2022 vyslal tím 25 až 30 agentov FBI a približne 15 vozidiel, aby zaútočili na ich pozemok.

Pri tasených zbraniach začali “búchať na dvere a kričať, aby sme otvorili,” podľa Marka’manželky Ryan-Marie. Vystrašili svoje deti, agenti Hucka zatkli a odviedli, pričom ho obvinili z porušenia zákona FACE kvôli údajnému “ÚTOKU NA PACIENTSKÝ ESKORT,” ktorý sa trestá potenciálne desaťročným väzením a pokutou 350 000 dolárov.

Prípad vyvolal intenzívnu celoštátnu pozornosť a pobúrenie a v januári porota uznala Hucka nevinným ani z jedného z trestných činov, z ktorých ho administratíva obvinila. Ale hoci bol oslobodený, prípad spolu s prípadmi zástancov života v District of Columbia zostávajú znepokojujúcimi príkladmi nerovného uplatňovania spravodlivosti v Spojených štátoch.