shutterstock_1916985977-scaled-e1692293058829-810x500.jpg

Elity svetového hospodárskeho formátu využívajú "kybernetickú kriminalitu" ako zámienku na presadzovanie online dohľadu

29
Neutral

Poznámka od spoluzakladateľa LifeSiteNews Steva Jalsevaca: Nie je to až také prehnané, ako sa môže zdať, ale nie je to ani nevyhnutné. Vďaka LifeSiteNews, Mercolovi a mnohým ďalším sa odhaľujú plány globalistických šialencov; tieto zlé plány majú svoje chyby a dochádza k prebudeniu. Nie všetko ide globalistickým tyranom podľa plánu, rastie odpor, prichádza viac informátorov a vďaka vynikajúcim Trumpovým nomináciám do súdnictva sa prijímajú významné dobré rozhodnutia a niektorí, ktorí sa podieľali na plánoch ovládnutia sveta, si to rozmýšľajú. Je toho veľa, čo sa dá dosiahnuť, ak len viacerí vystúpia zo svojej komfortnej zóny, začnú sa ozývať a pridajú sa k odporu tým, že v akejkoľvek miere podporia akcie na znovuzískanie slobody a kontroly nad našimi životmi.

Musíme si však priznať, že toto je skutočná vojna. Bude si vyžadovať skutočné obete a náročné, dôsledné úsilie. Budú sa robiť chyby. Nevyhnutná je vytrvalosť, neustála modlitba a budovanie mnohých vzťahov s inými ľuďmi podobného zmýšľania a dobrého srdca, nie nevyhnutne rovnakej viery. Tento vývoj ohrozuje všetkých, a preto je v’záujme každého z nás spolupracovať, aby sme sa postavili proti globálnej totalitnej agende a porazili ju.

STORY AT-A-GLANCE

(Mercola) — V posledných rokoch viaceré organizácie varovali, že svet čelí rastúcemu nebezpečenstvu zo strany hackerov a kyberzločincov a mohol by čeliť kybernetickému útoku, ktorý by bol dostatočne veľký na to, aby zničil celú našu spoločnosť. Účinný kybernetický útok by mohol ohroziť akékoľvek zariadenie a systém pripojený na internet, okrem iného:

Výstrahy a predpovede internetovej skazy

V júni 2020 Svetové ekonomické fórum (WEF) varuje, že svet sa musí pripraviť na “nevyhnutný globálny kybernetický útok,” “globálnu kybernetickú pandémiu podobnú COVID, ktorá sa bude šíriť rýchlejšie a ďalej ako biologický vírus a bude mať rovnaký alebo väčší hospodársky dosah.”

“Našou ‘novou normou’ nie je samotný COVID-19 – ale’incidenty podobné COVID. A kybernetická pandémia je pravdepodobne rovnako nevyhnutná ako budúca pandémia chorôb,” uviedol WEF.

V novembri 2020 WEF nadviazal na správu, ktorú spoluvytvoril s Carnegieho nadáciou pre medzinárodný mier, ktorá varuje, že globálny finančný systém nedokáže držať krok s neustále sa rozširujúcim zoznamom kybernetických hrozieb a nie je dostatočne pripravený na obranu proti rozsiahlym kybernetickým útokom.

Na riešenie tohto problému správa vyzvala na lepšiu koordináciu medzi vládou a priemyslom a na to, aby štáty spolupracovali priamo a dôvernejšie, a nie na vypracovanie novej zmluvy o medzinárodnej počítačovej kriminalite.

Podobne v marci 2021 Centrum pre zdieľanie a analýzu informácií o finančných službách (FS-ISAC) predpovedalo, že kybernetický útok na globálny finančný systém je prakticky nevyhnutný, pričom ransomvérové a iné vydieračské útoky boli na čele zoznamu nebezpečenstiev.

Ďalší hlavným cieľom kyberzločincov a hackerov ransomvéru je zdravotníctvo, ktoré zaznamenalo najväčší nárast útokov – približne dvojnásobný v porovnaní s ostatnými odvetviami.

Čo nám o pláne prezrádzajú simulácie a cvičenia

Podobne ako v oblasti biologickej bezpečnosti sa uskutočnilo množstvo stolových cvičení na simuláciu masívneho kybernetického útoku. Jedno takéto cvičenie sa uskutočnilo začiatkom decembra 2021 v Izraeli. Simulácia bola založená na scenári, v ktorom kybernetický útok spôsobil pád finančného systému na celom svete.

Zúčastnili sa na ňom predstavitelia ministerstva financií z Izraela, USA, Spojeného kráľovstva, Spojených arabských emirátov, Rakúska, Švajčiarska, Nemecka, Talianska, Holandska a Thajska, ako aj zástupcovia Medzinárodného menového fondu, Svetovej banky a Banky pre medzinárodné zúčtovanie (BIS).

Medzi núdzové reakcie predstavené počas tohto cvičenia patrili núdzová pomoc bankám v oblasti likvidity, celosvetovo koordinované bankové prázdniny (zatvorenie bánk), odklad splátok dlhov a dohody SWAP/REPO.

Odozva tiež zahŕňala “koordinované odpojenie od hlavných mien,” čo znamená, že bankové zostatky v USD, GBP a EUR boli zrušené a nahradené digitálnou menou centrálnej banky (CBDC).

V prípade skutočného kybernetického útoku na finančný systém teda pravdepodobne môžeme očakávať, že k tejto výmene dôjde. Je’tiež možné, že v prípade neúspešného zavedenia CBDC by sa na vynútenie tohto problému mohol použiť katastrofický systémový útok na bankový systém.

V tom čase bývalý výkonný riaditeľ spoločnosti Pfizer Mike Yeadon, Ph, povedal, že podľa jeho názoru je táto simulácia zásterkou pre plánovaný finančný reset, pri ktorom väčšina ľudí príde o všetky svoje finančné aktíva, čím sa naplní sľub WEF’že do roku 2030 nebudete “vlastniť nič”.

Príprava na kybernetickú pandémiu ničivejšiu ako COVID sa uskutočnila aj počas cvičení Cyber Polygon v rokoch 2020 a 2021. Ide o ďalšie každoročné podujatie, ktoré organizuje WEF.

V roku 2020 simulácia zahŕňala kybernetický útok na globálny finančný systém. V nasledujúcom roku účastníci simulovali cielený útok na dodávateľský reťazec podnikového ekosystému vyúsťujúci do kolapsu priemyslu, masovej nezamestnanosti, rozsiahlych nepokojov a globálnych výluk. Trendy riešení, ktoré vyplynuli z týchto cvičení zahŕňajú:

Ako vidíte, riešenia, ktoré títo nevolení globalisti prezentujú, si vždy vyžadujú väčší dohľad a väčšiu spoluprácu verejného a súkromného sektora, ktorá stiera hranice medzi volenými a nevolenými rozhodovacími orgánmi. V konečnom dôsledku nevolení globalisti požadujú – a získavajú – čoraz viac moci rozhodovať o ľudstve.

Nedávne kybernetické útoky odhaľujú rozsah problému

Kybernetických útokov jednoznačne pribúda a ich rozsah sa zväčšuje. Nemalo by to byť prekvapením, keďže svet sa čoraz viac digitalizuje – a digitálne prepája. Napríklad nabúrať sa do zdravotných záznamov bolo v minulých rokoch, keď sa uchovávali papierové záznamy, takmer nemožné, ale so zavedením digitálnych zdravotných záznamov a zdieľaním týchto záznamov medzi inštitúciami sa nabúranie stalo pomerne jednoduchou a výnosnou záležitosťou.

Kebernetické útoky z poslednej doby, ktoré poukazujú na rozsah problému, zahŕňajú:

Eliminácia online anonymity je konečná hra

Takže, kam nás to všetko zavedie? Ako vysvetľuje investigatívna novinárka Whitney Webbová v krátkom videu vyššie, konečnou hrou je a) odstránenie anonymity na webe pod záštitou “prevencie počítačovej kriminality” a b) zavedenie extrémnej centralizácie internetu na účely kontroly informácií. Písala o tom aj v júli 2021 článku pre The Last American Vagabond:

[T]tu je… snaha partnerov WEF o ‘riešenie kybernetickej kriminality’, ktorej cieľom je skoncovať so súkromím a možnosťou anonymity na internete vo všeobecnosti, a to prepojením preukazov totožnosti vydaných vládou s prístupom na internet.

Takáto politika by umožnila vládam sledovať každý prístup k online obsahu, ako aj každý príspevok alebo komentár, ktorého autorom je každý občan, aby sa údajne zabezpečilo, že žiadny občan sa nemôže zapojiť do ‘trestnej’ činnosti na internete.

Pozoruhodné je, že Partnerstvo WEF proti počítačovej kriminalite používa veľmi širokú definíciu toho, čo predstavuje ‘počítačový zločinca’, keďže toto označenie ľahko aplikuje na tých, ktorí zverejňujú alebo umiestňujú obsah považovaný za ‘dezinformácie’, ktoré predstavujú hrozbu pre ‘demokratické’ vlády.

Záujem WEF’o kriminalizáciu a cenzúru online obsahu sa prejavil nedávnym vytvorením novej Globálnej koalície pre digitálnu bezpečnosť, ktorá má uľahčiť zvýšenú reguláciu online prejavov zo strany verejného aj súkromného sektora.

Globálna kybernetická utilita prinesie bezprecedentný dohľad

V jej článok, Webb ďalej rozoberá úlohy Centra pre zdieľanie a analýzu informácií o finančných službách (FS-ISAC) a Partnerstva WEF proti kybernetickej kriminalite (WEF-PAC). Obe sa v súčasnosti stavajú do pozície “hlavného riešenia” predpovedanej katastrofickej kybernetickej pandémie tým, že sú zriadené ako centrá globálnej koordinácie finančných služieb a ich ochrany s “spoločným príbehom” proti počítačovej kriminalite.

Tento nový globálny “kybernetický nástroj” sa snaží zjednotiť orgány činné v trestnom konaní, firmy zaoberajúce sa kybernetickou bezpečnosťou, banky a ďalšie veľké spoločnosti a “zainteresované strany” na celom svete pod jednou strechou s cieľom zabrániť kybernetickej kriminalite. WEF-PAC poznamenal, že na to, aby sa to dalo uskutočniť, bude možno potrebné upraviť právne predpisy tak, aby umožnili orgánom činným v trestnom konaní a vládnym regulačným orgánom spojiť svoje operácie so súkromným sektorom vrátane subjektov, na ktoré majú dohliadať, regulovať ich a stíhať ich za protiprávne konanie.

Vďaka rýchlej konsolidácii bánk už vidíme, ako sa tento plán formuje. Ďalším krokom bude spojenie zostávajúcich bánk s regulačnými orgánmi a spravodajskými agentúrami, čím sa vytvorí tento nový “kybernetický verejný podnik” subjekt. Web pokračuje:

Mnoho organizácií, ktoré sú prepojené s WEF-PAC alebo sú jej formálnou súčasťou, hlboko investuje do digitálnych mien centrálnych bánk, ako aj do snáh o digitalizáciu, a tým aj ľahšiu kontrolu takmer každého sektora globálnej ekonomiky a reguláciu internetu.

Dá sa preto usudzovať, že mnohé z týchto skupín sa môžu snažiť ospravedlniť regulácie a iné opatrenia, ktoré podporia tieto agendy, v ktorých majú dlhodobé ‘strategické záujmy’ prostredníctvom presadzovania ‘spoločného príbehu’, ktorý sa považuje za najpríjemnejší pre širokú verejnosť, ale nemusí sa nevyhnutne zakladať na skutočnosti…

Významná účasť niektorých z najmocnejších korporácií na svete z niektorých z najdôležitejších odvetví, ktoré sú základom súčasnej ekonomiky, ako aj neziskových organizácií, ktoré spravujú kľúčovú internetovú, vládnu a verejnú infraštruktúru v týchto organizáciách, ktoré tvoria WEF-PAC, je veľmi významná a zároveň znepokojujúca z viacerých dôvodov.

Najmä ak by sa všetci riadili výzvou na vytvorenie ‘spoločného príbehu,’ či už je pravdivý, alebo nie, pri sledovaní dlhodobých ‘strategických záujmov,’ ktoré WEF a mnohí jeho partneri priamo spájajú s rýchlou realizáciou štvrtej priemyselnej revolúcie prostredníctvom ‘veľkého reštartu,’ globálnej kybernetickej utility WEF-PAC by mohli vzniknúť skôr ako neskôr.

Ako dokazuje architektúra predložená WEF-PAC, moc, ktorú by táto organizácia mala nad verejným a súkromným sektorom, je značná.

Takáto organizácia by po svojom vzniku mohla zaviesť dlhodobé snahy o vyžadovanie digitálneho preukazu totožnosti na prístup a používanie internetu, ako aj o odstránenie možnosti vykonávať anonymné finančné transakcie. Obe politiky by podporili zastrešujúci cieľ WEF aj mnohých korporácií a vlád, ktorým je nastolenie novej éry bezprecedentného dohľadu nad bežnými občanmi.

Pretlačené so súhlasom Mercola.