Glenn-Beck-810x500.png

Glenn Beck sa po pokuse o cenzúru vrátil na Apple Podcasts, viac ako 1 000 epizód stále chýba

34
Kultúra smrti

Libertariánsky rozhlasový predstaviteľ Glenn Beck bol tento týždeň dočasne odstránený z aplikácie Apple Podcasts s odvolaním sa na problém, ktorý bolo potrebné vyriešiť, ale ktorý nebol identifikovaný.

Beck, spoluzakladateľ Blaze Media, v stredu oznámil, že všetky jeho podcasty boli odstránené z aplikácie s najlepším zvukovým obsahom bez varovania alebo vysvetlenia. Dostal e-mail, v ktorom sa uvádza, že spoločnosť Apple “zistila problém s vašou reláciou …, ktorý je potrebné vyriešiť,” ale odkaz viedol na inú stránku s rovnakou kópiou a bez bližšieho vysvetlenia údajného problému.

Inside Radio informoval že 1 915 z viac ako 3 000 relácií nahraných na platformu už bolo obnovených a že hovorca spoločnosti Apple tvrdí, že neidentifikovaná tretia strana podala spor o ochrannú známku, na ktorý boli podľa spoločnosti Apple zástupcovia spoločnosti Beck’upozornení 22. júla, ale nikdy naň neodpovedali.

Beck však tvrdí, že k 16. augustu stále nebolo obnovených viac ako tisíc epizód a presná podstata toho, čo sa stalo, zostáva nejasná. Vo štvrtok povedal, že “sa kvôli tomu nechystá zachádzať do buriny,” ale vyjadril skepsu, že problém s ochrannou známkou by mohol vysvetliť odstránenie takého množstva obsahu. Povedal však, že koncom júna bol informovaný o jednom spore o ochrannú známku v súvislosti s jednou epizódou, ktorý sa však vyriešil v priebehu niekoľkých hodín.

“Včerajšok je ukážkovým príkladom, kde som sa na vlastnej koži presvedčil, prečo je Blaze taký dôležitý,” povedal Beck. “Naučil som sa, akú silu majú títo sprostredkovatelia. Ak ste’konzervatívec, hrozba deplatformácie je tu vždy. Dokonca aj v pozadí. Ako Damoklov meč, to je dôvod, prečo sme postavili Blaze. Nebudem’mať meč nad hlavou.”

Jeden z najlepších svetových výrobcov počítačov a inteligentných zariadení, ktorého audio prehrávače iPod a rozhranie pre správu médií iTunes sa zaslúžili o vznik podcastov, Apple je od čias generálneho riaditeľa Tima Cooka čoraz viac zaujatý voči konzervatívnym používateľom nahradil na čele spoločnosti’zosnulého spoluzakladateľa Steva Jobsa.

Súčasné vedenie spoločnosti Apple’s ľavicovým cítením patrí podporovanie gender-fluid ideológie pomocou “tehotného muža” emodži, zjednodušovanie medzištátnych potratových ciest pre zamestnancov a obmedzenie reklamy na Twitter/X po jeho kúpe zástancom slobody slova Elonom Muskom, ktorý začal vlani túto platformu reformovať.