MicrosoftTeams-image-4-2-810x500.jpeg

"Zamerané na vládu": Bývalý záchranca sa obrátil, svedčí proti zástancom života na súde v DC

44
Kultúra smrti

Bývalý záchranca vo štvrtok vypovedal proti skupine zástancov života, ktorí sú v súčasnosti súdení vo Washingtone, D.C., a uviedol, že zmenil pohľad na hodnotu pokusu o fyzické zastavenie potratov. Jeden z vodcov Progresívneho protipotratového povstania (PAAU) reagoval na svedectvo v poznámkach pre LifeSiteNews o hodnote pro-life “záchranárskeho” hnutia.

24-ročná Caroline Davisová, bývalá členka záchranárskeho hnutia, v ktorom sa zástancovia pro-life snažia fyzicky zabrániť interrupciám, vo štvrtok svedčila proti skupine aktivistov, ktorí v súčasnosti čelia federálnym obvineniam za blokovanie prístupu na Washington-Surgi Clinic v centre Washingtonu v októbri 2020.

“Ľudia, ktorí robia tieto blokády, majú pocit, že ich náboženské presvedčenie a osobné presvedčenie je nadradené zákonu,” povedala.

Davis vysvetlila, že’zmenila svoje názory a hoci verí, že záchranári sú motivovaní láskou, potraty by sa mali ukončiť pomocou zákona, nie jeho porušovaním.

Bývalá záchrankyňa bola pri záchrane v októbri 2020, ale nezapojila sa’do blokády, za ktorú bolo 10 aktivistov obvinených z federálnych trestných činov. Začiatkom tohto roka však bola obvinená za samostatnú blokádu v Michigane. Súhlasila s tým, že bude vypovedať na súde vo Washingtone v rámci dohody o priznaní viny, aby sa jej obvinenie z trestného činu znížilo na priestupok.

Pred budovou okresného súdu vo Washingtone výkonná riaditeľka PAAU Caroline Taylor Smithová povedala pre LifeSite’Jima Halea, že podľa nej bolo svedectvo Davisovej’veľmi šokujúce.”

“Tí z nás, ktorí zachraňujú, tí z nás, ktorí veria v hnutie záchrany, výslovne hovoria, že veria, že potrat je vražda,” povedala Smithová. Tvrdila, že záchrany sú “priamou odpoveďou na konanie, že potrat je vražda.”

“Prečo by sme nezachránili niekoho, kto je na tom rovnako ako my, ak ho”odvádzajú na vraždu?"” povedala.

Smithová síce povedala, že vedela, že Davisová bude vypovedať v prospech vlády, ale nebola si “istá “čo od nej môže očakávať.” Líderka PAAU povedala, že podľa nej sa vláda “špeciálne zamerala” na Davisovú, pretože môže byť ovplyvniteľná. Podľa Smithovej Davisová vo svojej výpovedi priznala, že je “ľahko manipulovateľná.”

“Myslím si, že vláde išlo o to, aby”bola zmanipulovaná k záchrane,” povedala. “Ale myslím si, že to hovorilo aj o tom, že bola možno zmanipulovaná, aby svedčila proti nám.”

Ako LifeSiteNews už informoval, súdny proces, ktorý v súčasnosti prebieha vo Washingtone, D.C. tento týždeň prichádza po tom, ako federálna veľká porota minulý rok podala dvojnásobné obvinenie deviatich odporcov potratov za údajnú účasť “na sprisahaní s cieľom vytvoriť blokádu na klinike reprodukčného zdravia, aby zabránila klinike poskytovať a pacientom prijímať služby reprodukčného zdravia.” 

Ďalšia aktivistka bola obvinená samostatne za svoje zúčastnila sa na rovnakej záchrannej akcii.

Zástancovia predčasne narodených detí boli za toto úsilie obvinení zo sprisahania proti právam a porušenia zákona o slobodnom prístupe na kliniky (FACE). Zákon FACE (18 U.S.C. § 248(a)(3)) zakazuje “násilné, vyhrážajúce, poškodzujúce a obštrukčné správanie, ktorého cieľom je poškodiť, zastrašiť alebo zasahovať do práva vyhľadávať, získať alebo poskytovať služby reprodukčného zdravia.”

Dotknutá klinika, ktorú vedie notorický potratár Cesare Santangelo, je rovnakým miestom, na ktorom obhajcovia života údajne objavili minulý rok pozostatky približne 100 potratených detí, vrátane päť extrémne neskoro narodených detí. Mnohí lekári naznačili, že aspoň niektoré z týchto detí mohli byť usmrtené po tom, ako sa narodili živé. Santangelo predtým povedal v roku 2013 na tajnom videu, že by nezachránil dieťa narodené živé po nepodarenom potrate.

“Som smutný nie preto, že nás’prenasleduje federálna vláda, ale preto, že federálna vláda prenasleduje nenarodené deti,” povedal pre LifeSiteNews jeden z obžalovaných, William Goodman.

“Bitka patrí Bohu,” povedal. “A tak ju zverujeme do jeho rúk.”

V stredu sa začal výber poroty na prvý z dvoch samostatných procesov pre zástancov života. Ak budú usvedčení, každému z nich hrozí 11 rokov väzenia plus tri roky prepustenia pod dohľadom a pokuta až do výšky 350 000 dolárov.

LifeSiteNews vyzýva našich čitateľov, aby sa modlili za všetkých pro-liferov, ktorí v súčasnosti čelia súdnemu procesu vo Washingtone, a za Caroline Davisovú.