Uganda-president-810x500.jpg

Ugandský prezident vyčíta pro-LGBT "neokolonialistov" po zrušení Svetovej banky

41
Kultúra smrti

Ugandský prezident vydal vyhlásenie, ktoré nadväzuje na jeho vyjadrenia zo začiatku tohto mesiaca, keď povedal, že Uganda sa nenechá vydierať, aby prijala pôžičky od Západu, ak to bude znamenať prijatie homosexuality. 

Generál Yoweri Museveni je pri moci Ugandy od roku 1986. Dňa 9. augusta potvrdil, že “disciplína, vlastenectvo a boj proti korupcii” pomôžu Ugande “prosperovať” a rozvíjať sa “s pôžičkami” alebo bez nich” od “aktérov, [ktorí] sa odvažujú chcieť nás prinútiť vzdať sa našej viery, kultúry, zásad a suverenity.” 

Museveni reagoval na správu, že Svetová banka zmrazuje všetky budúce pôžičky Ugande, pretože nedávno prijal zákon “Anti-Homosexuality”, ktorý bojuje proti sodomii a životnému štýlu LGBT.  

“Inklúzia a nediskriminácia sú základom našej práce na celom svete,” uviedla organizácia 8. augusta

Tento týždeň vo štvrtok 17. augusta Museveni zverejnil 27-stranový dokument, v ktorom podrobnejšie opisuje problémy, s ktorými sa Uganda stretla vďaka “neokoloniálnym” a “protirastovým” pôžičkám. Zároveň predstavil svoju víziu budúceho hospodárskeho úspechu svojej krajiny bez pomoci Západu.

“Zahraničná pomoc a pôžičky sú vítané a môžu byť užitočné, ak ich navrhnú a realizujú vlastenci,” povedal. Nie sú však “ani rozhodujúcimi, ani nevyhnutnými prvkami pre našu želanú sociálno-ekonomickú transformáciu.”

“Nedávna provokácia a arogancia skupiny Svetovej banky na [tému] homosexuálov” odráža “plytkosť filozofie, ideológie a stratégie, ktorá narúša globálne úsilie o dosiahnutie konsenzu v prospech dobra.” 

“Boli sme ochotní odpustiť minulé zločiny imperialistov a ich miestnych poskokov voči Afrike”, ale tento posledný incident je skutočne “neznesiteľný.” 

Museveni tiež vysvetlil, že Svetová banka a niektorí západní partneri Ugande”síce občas pomáhajú, ale na svoje pôžičky kladú nevypočítateľné podmienky a hospodárstvo Ugandy”sa v dôsledku toho často nezlepší, najmä preto, že skorumpovaní “neokoloniálni zlodeji” podplácajú úradníkov zo súkromného sektora. 

“Mali by sme začať nemilosrdnú vojnu proti dvom vnútorným brzdám nášho vlastného [úspechu]: skorumpovaným a neokoloniálnym plánovačom,” vyhlásil. Tieto frakcie “zdržujú náš pochod vpred a … musia byť a budú rozdrvené.”

Antizápadné nálady sú v strednej Afrike na vzostupe už niekoľko rokov. Ako už predtým informovalFrank Wright zo servera LifeSite’Burkina Faso aj Mali zažili za posledné tri roky po dva vojenské prevraty, pričom v ďalších susedných štátoch Čade a Guinei v roku 2021 nahradila ich vlády vojenská vláda. 

Wright tiež poznamenal, že Niger zažil vojenský prevrat začiatkom tohto mesiaca, keď bol zosadený prozápadný prezident Mohamed Bazoum, ktorý slúžil záujmom Francúzska v regióne.

Podľa diplomatické, ako aj finančné investície realizované Ďalekým východom, strednou a západnou Afrikou sa pomaly znovu spájajú s formujúcou sa koalíciou BRICS (Brazília, Rusko, India, Čína a Južná Afrika) v opozícii voči svojim dlhoročným suverénom NATO a Spojeným štátom. 

Uganadskí zákonodarcovia už roky vyjadrujú obavy z náboru detí do LGBT životného štýlu. Skupiny ako Sexual Minorities Uganda, ktorá bola založená v roku 2004, ale zakázaná v roku 2022, sa údajne zameriavali na neplnoleté osoby s peňažnými platbami za účasť na homosexuálnych filmoch s hodnotením X. Propaganda zameraná na vychovávanie mládeže, aby podporovala (a aj sa zapájala) homosexualitu, bola objavená aj na školách a inde.