Colton-Moore-810x500.jpg

Senátor vyzýva na zvolanie mimoriadneho legislatívneho zasadnutia s cieľom riešiť obvinenie proti Trumpovi v Georgii

32
Kultúra smrti

Republikánsky senátor z Georgie vyzýva štát, aby zvolal mimoriadne zasadnutie zákonodarného zboru v reakcii na pondelkové obvinenie bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa a jeho spojencov podľa štátneho zákona o vydieraní.

Senátor Georgie Colton Moore poslal vo štvrtok republikánskemu guvernérovi Brianovi Kempovi list, v ktorom tvrdí, že “v záležitostiach štátu existuje mimoriadna situácia”, ktorá si vyžaduje “mimoriadne zasadnutie … na všetky účely, medzi ktoré patrí bez obmedzenia aj preskúmanie a reakcia na konanie Fani Willisovej.”

Fani Willis je okresným prokurátorom v okrese Fulton v štáte Georgia, kde veľká porota v pondelok obvinila Trumpa a 18 jeho spolupracovníkov v rámci politicky motivovaného trestného stíhania, o ktorom konzervatívci tvrdia, že je politicky motivované.

“Amerika je pod útokom,” senátor Moore napísal v príspevku na Twitteri/X spolu so svojím listom Kempovi. “Nebudem sa nečinne prizerať, ako radikálni ľavicoví prokurátori politicky TARGETUJÚ politických oponentov.”

“Musíme odobrať všetky finančné prostriedky a v prípade potreby obžalovať Fani Willisovú,” dodal.

“Zákonodarný zbor má túto skvelú kontrolu a rovnováhu, pokiaľ ide o kontrolu peňaženky,” Moore povedal v poznámkach pre The Hill. “V konečnom dôsledku, z toho, čo som’videl, si myslím, že by mala byť úplne zbavená akýchkoľvek štátnych dolárov. Ľudia v severozápadnej Georgii a Gruzínci na celom svete nechcú, aby ich dane išli na financovanie tohto typu politického prenasledovania.”

“Ak sa ukáže, že ona’robí nejaké korupčné veci, tak ju absolútne obžalujte,”povedal.

Ako LifeSiteNews už skôr informoval, veľká porota okresu Fulton odovzdala svojich 98 strán, 41-stranovú obžalobu, v ktorej v pondelok neskoro večer obvinila Trumpa a 18 spojencov v súvislosti s Trumpovým’údajnými pokusmi vyvíjať nátlak na úradníkov v Georgii, aby naklonili výsledky volieb v roku 2020 v jeho prospech – tvrdenie, ktoré jeho stúpenci argumentovali je nepresné a že Trump sa jednoducho snažil identifikovať a vyhodiť nelegálne hlasovacie lístky.

Willis a ďalší prokurátori využili štátny zákon o vydieraní, ktorý agentúra Associated Press poznamenal je “zvyčajne spájaný s mafiánmi”, aby vzniesol obvinenia.

Na tlačovej konferencii v pondelok neskoro večer Willis povedal, že “obžaloba tvrdí, že namiesto toho, aby obžalovaní dodržali zákonný postup pre napadnutie volieb v Georgii, zapojili sa do zločineckého vydierania s cieľom zvrátiť výsledok prezidentských volieb v Georgii’.”

V obžalobe sú okrem Trumpa obvinení aj Sidney Powell, Jenna Ellis, Mark Meadows, Rudy Giuliani, John Eastman, Ken Chesebro, Jeffrey Clark, Ray Stallings Smith III, Robert Cheeley, Mike Roman, David Shafer, Shawn Micah Tresher Still, Stephen Lee, Harrison Floyd, Trevian Kutti, Cathleen Latham, Scott Hall a Misty Hampton.

Očakáva sa, že Trump a jeho spolupracovníci sa dobrovoľne vzdajú do poludnia 25. augusta.