Max-Miller-810x500.png

Právo na život v Ohiu prepustilo pracovníčku po tom, čo židovský zákonodarca GOP nazval jej zdieľanie evanjelia "bigotným

48
Kultúra smrti

Ohio Right to Life prepustilo riaditeľku komunikácie organizácie po tom, čo ju republikánsky židovský kongresman Max Miller začiatkom týždňa verejne obvinil z fanatizmu v reakcii na to, že na sociálnych sieťach hlásala svoju vieru v Ježiša Krista.

“Neexistuje žiadna nádej pre nikoho z nás okrem viery v samotného Ježiša Krista,” Elizabeth “Lizzie” Marbachová napísala v utorok popoludní na ‘X’ predtým známom ako Twitter.

O dvadsaťpäť minút neskôr Miller, ktorého manželka Emily Moreno Millerová je členkou predstavenstva organizácie Ohio Right to Life, označil jej vyjadrenie za “bigotné” a žiadal, aby ho stiahla. “Toto je jeden z najfanatickejších tweetov, aké som kedy videl. Vymaž ho, Lizzie. Náboženská sloboda v Spojených štátoch sa vzťahuje na každé náboženstvo. Zašli ste príliš ďaleko.

Miller potom o päť minút neskôr pridal teologickú odpoveď, tvrdil “Boh hovorí, že židovský národ je vyvolený, ale vy napriek tomu hovoríte, že nemáme nádej. Vďaka za tvoju dnešnú perlu múdrosti.”

Je hlavným princípom kresťanstva, že viera v Ježiša Krista a krst sú nevyhnutné pre spasenie. Ďalším učením je, že dedičmi zasľúbení daných Abrahámovi sú tí Židia a nežidia, ktorí sú v spoločenstve s Ježišom Kristom, a tak tvoria Boží ľud. V dôsledku toho, ako to vyhlásil svätý Peter, sú tí Židia, ktorí nenasledujú Krista, vyčlenení z tohto vyvoleného ľudu.

Marbachová odmietla vymazať svoj príspevok a odpovedala: “Prepáčte, pán kongresman, ale toto sú slová samotného Ježiša.” Potom citovala Ján 14,6: “Ježiš odpovedal: ‘Ja som cesta, pravda a život. Nikto neprichádza k Otcovi inak ako cezo mňa,’” a na záver tvrdila: “Nikto nemá nádej mimo Ježiša Krista a každé koleno sa jedného dňa skloní a vyhlási, že Ježiš Kristus je Pán” s odkazom na List Filipanom 2, 10-11.

S Millerovou sa pridal ďalší kongresman z Ohia, demokrat Casey Weinstein, ktorý je tiež Žid. “Možno sme na opačných stranách uličky, ale v tomto stojím za Maxom. Vymaž to, Lizzie,”napísal na X, ktorý neskôr sám vymazal.

Millerov’príspevok dostal množstvo reakcií, vrátane, “Vymažte tento tweet vyjadrujúci základný princíp vášho náboženstva, pretože v Amerike veríme v náboženskú slobodu.” Tiež postnutý od podcasterky Inez Stepman bol “‘Kresťanstvo je doslova antisemitské.’ Myslím, že bigotný ste možno práve vy.”

V utorok večer sa Miller ospravedlnil za výmenu názorov a uviedol: “Predtým som zverejnil niečo, čo vyjadrovalo posolstvo, ktoré som nemal v úmysle. Nebudem sa snažiť svoju chybu zakryť ani pred ňou utekať. Úprimne sa ospravedlňujem Lizzie a všetkým, ktorí si prečítali môj príspevok.”

Teraz už bývalá riaditeľka komunikácie Právo na život v Ohiu odpovedala: “Max, tvoje ospravedlnenie prijímam na 100 %,” a prisľúbila zaňho modlitby, pričom dostala mnoho pozitívnych reakcií vrátane jednej od bývalého Trumpovho právnika Jenna Ellis.

Príbeh o prepustení zverejnil The Sentinel citoval Marbachovú, ktorá potvrdila, že “absolútne” neľutuje zverejnenie svojho komentára, pretože “teraz si milióny ľudí prečítali posolstvo evanjelia.”

Vydanie uviedlo, že preskúmalo interné dokumenty organizácie Ohio Right to Life, z ktorých vyplýva, že Marbachovej bola “ponúknutá možnosť odstúpiť zo subjektu alebo dostať prechodné obdobie pred oficiálnym prepustením, pričom obe možnosti odmietla.”

Novinár Ben Zeisloft tiež uviedol, že post od Marbachovej z minulého týždňa, v ktorom nazvala zástancu potratov “vražedným klamárom”, spôsobil nezhody medzi ňou a iným “vysokopostaveným zamestnancom organizácie Ohio Right to Life”, ktorý bol “znepokojený tónom príspevku.”

Vyhlásenie výkonného riaditeľa ORL Petra Rangea hovorí, že rozhodnutie prepustiť Marbachovú “nebolo založené na žiadnej jednotlivej udalosti, ako niektorí na sociálnych sieťach tvrdia,” na čo Matt Walsh reagoval, “budeme potrebovať oveľa lepšie vysvetlenie ako toto. Bol Lizzie’tweet o jej kresťanskej viere súčasťou dôvodu, prečo bola prepustená, alebo nie? Jednoducho áno alebo nie.”

V stredu, deň po výmene názorov na sociálnych sieťach, ľavicová publikácia substack urobila odkaz na Marbachovú, v ktorom uviedla, že jej “kariéra bola dnes ohrozená” a ten istý “vyšší predstaviteľ organizácie Ohio Right to Life” potvrdil Marbachovej v textovej správe, že niekto tomuto médiu prezradil “dôverné informácie, ktoré som zdieľala s predstavenstvom.”

Marbachová, ktorá bola tiež bývalou členkou Trumpovej kampane a štábu Republikánskej strany v Ohiu, dodatočne pre The Sentinel povedala, že verí, že “Boh bude túto situáciu naďalej používať na to, aby priniesla slávu a česť jeho menu.” Okrem toho naznačila, že organizácia Ohio Right to Life sa príliš sústreďuje na politiku namiesto svojho poslania zachraňovať nenarodené deti pred priamym zabíjaním v maternici.

“Nenarodené životy sú zabíjané každý deň a Ohio Right to Life je jednou z mála organizácií, ktoré sú schopné to zastaviť,” tvrdila. “Dúfam a modlím sa, aby sa v budúcnosti prioritne zamerali na zrušenie potratov v Ohiu a nenechali sa rozptyľovať politikou.”

LifeSiteNews oslovil organizáciu Ohio Right to Life so žiadosťou o ďalší komentár, ale do času uverejnenia článku nedostal odpoveď.