Trudeaus-Chief-of-Staff-Katie-Telford-810x500.png

Trudeauovi liberáli naďalej klamú o potratoch, pretože im to konzervatívci umožňujú

41
Kultúra smrti

Pre zástancov života v Kanade je jedným z najviac frustrujúcich aspektov našej politickej diskusie to, že v otázke interrupcií neexistuje žiadna diskusia.

Trudeauova’Liberálna strana a ostatné ľavicové strany sú stopercentne pro-potratové a podporujú status quo, teda žiadne obmedzenia pre fetišizmus počas všetkých deviatich mesiacov tehotenstva, pričom vláda podporuje a financuje z peňazí daňových poplatníkov dokonca aj hrozné neskoré potraty. Tento status quo formálne podporuje aj Konzervatívna strana Kanady s niekoľkými významnými nesúhlasiacimi poslancami, ktorí sú ochotní dôsledne a odvážne vystupovať. 

Teda napriek tomu, že v Kanade’neexistuje takmer žiadna formálna opozícia voči radikálnemu potratovému režimu - najpovolnejšiemu zo všetkých demokratických krajín - musia Trudeauovi’liberáli dôsledne klamať kanadskú verejnosť v snahe rozdeliť konzervatívnu základňu. Liberáli obviňujú konzervatívcov, že sú tajne za život; konzervatívni lídri sa zaprisahávajú, že nikdy, nikdy neurobia nič, čo by zakázalo jediný potrat; tlač poslušne konštatuje, že otázka potratov je opäť horúcou politickou témou. Je to’politická hra, ktorá sa hrá s mŕtvolami plodov. 

Ukážkou A je reakcia liberálov na zákon poslankyne Cathay Wagantallovej’o násilí páchanom na tehotných ženách (Bill C-311), ktorý by nariadil vyššie tresty pre násilníkov, ktorí napadnú tehotné ženy. Návrh zákona bol starostlivo pripravený tak, aby sa vyhol riešeniu potratov, a namietať proti nemu mohli len tí najzarytejší potratoví aktivisti — preto sa Joyce Arthurová z Abortion Rights Coalition of Canada poponáhľala s jeho odmietnutím.  

Arthurová vyhlásila, že keďže konzervatívna frakcia hlasovala za návrh zákona o zdravom rozume, zrejme v nej nie sú žiadni poslanci za potrat. “[Návrh zákona] v podstate vyčleňuje tehotné osoby na osobitnú ochranu,” povedala v denníku Guardian. Podľa Arthura je to problematické, pretože Wagantallová je za život. Návrh zákona, povedal Arthur, je “chabo zahaleným pokusom zasiahnuť do dlhodobého názoru Kanady’že plody nemajú status osoby.” Zhrnieme: Návrh zákona, ktorý sa výslovne nezaoberá potratmi, sa nazýva “pro-life”, pretože najradikálnejší kanadský potratový aktivista má problém s “vyčlenením tehotných ľudí na osobitnú ochranu.” 

Samozrejme, liberáli — ktorí sú proti “vyčleňovaniu tehotných ľudí na osobitnú ochranu”, pretože sú takí zapálení pre právo zabíjať deti v maternici, že aj poskytovanie osobitnej ochrany ženám, ktoré nosia chcené deti, ide pre nich príliš ďaleko — skočili po tejto správe s radosťou a zrejme si nevšimli, ako gýčovo vyzerajú. Katie Telfordová, šéfka Trudeauovho’štábu, zverejnila správu Guardian na X (predtým Twitter) s slávnostné vyhlásenie: “Kanada má nula poslancov za voľby.”Čo by som si veľmi prial, aby bola pravda, ale bohužiaľ to tak nie je — dokonca aj Pierre Poilievre, ktorý sa kedysi nazýval pro-life, zmenil názor a dôsledne hlasuje za potraty. 

X’community guidelines čoskoro zverejnili overenie faktov k Telfordovmu’tweetu: “Návrh zákona C-311 má 78 slov, ktoré neobsahujú slovo potrat. Cieľom návrhu zákona je chrániť tehotnú ženu s priťažujúcimi okolnosťami na účely vynesenia rozsudku.” Poznámka obsahovala odkazna opis zákona o násilí páchanom na tehotných ženách. Dokonca aj mainstreamoví novinári sa Telfordovej’bizarnému tvrdeniu vysmievali, pričom Don Martin z CTV News na Twitteri napísal: “Nie som si istý, prečo šéfka kabinetu premiérky’retweetuje niečo, o čom vie, že je prinajlepšom zavádzajúce, ale v podstate nepravdivé.”Ostatní novinári vyjadrili podobné názory. Ako uviedol Alexander Raikin povedal: “Nazývať návrh zákona ‘pro-life’, pretože z trestného činu útoku na tehotnú ženu robí ‘priťažujúcu okolnosť’ je jednoducho úžasný logický výkon.” 

Ano. Niečo ako tvrdenie, že rozštvrtenie dieťaťa v maternici v 38. týždni’ tehotenstva je ľudským právom — ale aj to sa hovorí.