Untitled-7-810x500.png

Elon Musk chváli "sľubného kandidáta" Viveka Ramaswamyho na X

37
Neutral

Súper GOP v prezidentských voľbách Vivek Ramaswamy si tento týždeň v Iowe vyslúžil pochvalu od generálneho riaditeľa spoločnosti X Elona Muska za propagáciu svojho programu “PRAVDA”. 

“Jasne vyjadruje svoje presvedčenie,” Musk povedal o Ramaswamym na X.

Ramaswamy bol vo štvrtok na štátnom veľtrhu v Iowe v rámci podujatia Des Moines Register’s Political Soapbox.  

V priebehu svojho vyhradeného času 38-ročný multimilionár vyriekol zoznam bodov, ktoré tvoria jeho politickú platformu.

“Boh je skutočný. Existujú dve pohlavia. Fosílne palivá sú podmienkou ľudskej prosperity,” Ramaswamy vyhlásil

Vtedy povedal: “Obrátený rasizmus je rasizmus. Otvorená hranica nie je hranica. Rodičia určujú vzdelanie svojich detí. Nukleárna rodina je najlepšia forma riadenia, akú ľudstvo pozná. Kapitalizmus pozdvihuje ľudí z chudoby. Vláda [USA] má tri, nie štyri zložky. A ústava USA je najsilnejšou zárukou slobody v dejinách ľudstva. To je pravda. My sa za pravdu postavíme. Bojujeme za pravdu.” 

Napriek pozornosti, ktorú si Ramaswamy’výroky získali, jeho “10 právd” nevzniklo vo štvrtok. Už predtým boli uvedené na jeho stránke kampane a o viacerých z nich hovoril v posledných mesiacoch aj na iných miestach.  

Ramaswamy, ktorý sa narodil v Cincinnati v štáte Ohio, je hinduista. Hinduizmus tvrdí, že neexistuje jeden Boh, ale viacero bohov. Ramaswamy predtým vysvetlil, že U.USA sú “národom založeným na židovsko-kresťanských hodnotách” a že on “zdieľa[s] tie isté hodnoty.”  

Tiež povedal, že “skutočným rozdelením”v Amerike je “kresťanstvo;nie medzi tými, ktorí sú príslušníkmi rôznych tradičných náboženstiev”, ale “tými, ktorí prisahajú vernosť novému náboženstvu sekularizmu, woke-izmu, transgender-izmu, klimatizmu, COVID-izmu.

Podľa prieskumu, ktorý minulý štvrtok zverejnila republikánska prieskumná agentúra Cygnal, má Ramaswamy v súčasnosti 11 %, čím predbehol floridského guvernéra Rona DeSantisa’10 % podielom na voľbe voličov GOP’ za prezidenta. Donald Trump má medzitým stále obrovský náskok na úrovni 53-percentnej podpory. 

Trump včera oznámil, že sa nezúčastní na prvej debate GOP, ktorá sa uskutoční túto stredu, a namiesto toho urobí rozhovor s Tuckerom Carlsonom. Ramaswamy a DeSantis však majú vystúpiť.

Ramaswamy si vyslúžil pochvalu od Muska aj pri viacerých iných príležitostiach

V X príspevku vo štvrtok ho Musk označil za “sľubného kandidáta” po tom, ako propagoval rozhovor, ktorý urobil so spomínaným Carlsonom.  

Musk tiež pochválil Ramaswamyho ako “silného kandidáta” po tom, čo vysvetlil, ako sa bude snažiť oslabiť rusko-čínsku vojenskú alianciu a usilovať o mier na Ukrajine.

V rovnakom čase prišiel Ramaswamy pod kritiku od reportéra LifeSiteNews Douga Mainwaringa v článku z minulého týždňa za to, že opakuje liberálne tvrdenie, že homosexualita je “tvrdo-drôtovaná” pri narodení

Vo štvrtok Mainwaring poznamenal, že len 48 hodín po uverejnení svojho článku sa Ramaswamy od tohto názoru dištancoval

“V príspevku na X (predtým Twitter) o improvizovanom stretnutí so sebaidentifikujúcim sa ‘pansexuálnym” aktivistom na štátnom veľtrhu v Iowe zachytený na videu, Ramaswamy uviedol, že neexistuje ‘žiadny gén pre homosexuálov’, pričom citoval protichodné presvedčenia, ktoré zastáva politická ľavica LGBTQ+, aby ospravedlnila pokračujúcu eróziu nemennej pravdy ako záležitosti práva, regulácie a kultúry,” napísal Mainwaring.

Ramaswamy je bývalý generálny riaditeľ biotechnologickej spoločnosti Roivant Sciences, ktorá kupuje lieky opustené veľkou farmou a snaží sa ich revitalizovať, aby dosiahla zisk. Spoločnosť Roivant vyvinula najmä liečbu na cytokínové búrky vyvolané vírusom COVID-19. Ramaswamy predtým pôsobil vpracovnej skupine pre koronavírusy v štáte Ohio, hoci v kampani sa o tom vo všeobecnosti vyhýbal hovoriť.