tmp_249ba899-b1e9-4826-8087-379a9fed3dc0-810x500.jpeg

Biskup Strickland: K spoločenskému chaosu dochádza vtedy, keď ľudia nežijú cnostným a verným životom

43
Kultúra života

 V tohtotýždňovej epizóde The Bishop Strickland Show biskup Joseph Strickland vysvetľuje, že spoločenský chaos je dôsledkom toho, že ľudia nepočúvajú a nezachovávajú Božie slovo. 

Na začiatku epizódy Strickland ponúkol úvahy o ružencovom zhromaždení, ktoré predchádzalo hlasovaniu v Ohiu, pri ktorom bol porazený návrh na zmenu procesu novelizácie ústavy štátu, ktorý bol za život. Ak by návrh prešiel, na zmenu ústavy štátu by bola potrebná 60-percentná väčšina hlasov v referende, a nie jednoduchá väčšina 50 percent plus jeden hlas. K porážke došlo v čase, keď obyvatelia Ohia budú v novembri hlasovať o tom, či majú byť do ústavy štátu zakotvené práva na interrupciu, alebo nie. Na zhromaždení vystúpili Abby Johnsonová, Jim Caviezel a detrantistka Chloe Coleová. 

Pri úvahách o hlasovaní Jeho Excelencia povedal: “Myslím si, že je to“dôležitá pripomienka pre nás, že áno, musíme“pracovať na spravodlivých zákonoch, musíme pracovať na posvätnosti života vo všetkých jeho aspektoch“ale nezabúdať, že zákony nie sú“našou spásou– tou je“Ježiš Kristus.” 

Hovoriac o zhromaždení, Strickland sa vyjadril, že “hlásať pravdu nie je nikdy zbytočné. Mnohí ľudia by povedali – a… pravdepodobne aj povedali – Ježiš Kristus premárnil svoj život tým, že bol ochotný radšej zomrieť, než by sa vzdal hovorenia pravdy.” 

Strickland ponúkol aj komentár k článokz The Catholic Thing, ktorý zverejnil na X o výzve, aby Cirkev zmenila svoje učenie o homosexualite, a o tom, ako by to viedlo k celoplošnému spochybneniu katolíckeho učenia a morálky.  

Pripomínajúc, že Boh je vždy pripravený odpustiť hriech, Strickland uviedol: “Ak je hriech vážny, čo vieme, že je potom keď ho ignorujeme, len viac a viac deformujeme svoj život a stále viac sa vzďaľujeme od Boha. Nie je to tak, že… žijete hriešny život a veci zostávajú rovnaké, je to stále horšie a horšie.” 

Prirovnávajúc hriech k chorobe, Jeho Excelencia povedal, že ak človek nechá chorobu neliečenú,’jeho zdravie sa bude naďalej zhoršovať. “Ak“ste v smrteľnom hriechu, je len logické, že tento smrteľný hriech bude naďalej škodiť“ste“menej schopní milovať, ste“menej schopní milovať samých seba, ste“menej schopní“mať“svätý a správny pohľad na život.” 

“Bohužiaľ, práve v tomto”stave sa nachádza veľa ľudí,” dodal. 

Strickland sa tiež vyjadril, že ak sa zmení jeden aspekt Desatora, potom “je všetko’na spadnutie.” 

“Prečo môžeme povedať, ‘Nepokradneš,’ ak ostatné prikázania boli odsunuté do histórie a zrušené?"” opýtal sa Strickland. 

V ďalšej časti epizódy Strickland komentoval X príspevok, v ktorom vyzval americký episkopát, aby radšej hlásal evanjelium, než sa staral o veci, ako je chudoba a nelegálna imigrácia. Podľa Stricklanda síce existuje povinnosť pomáhať chudobným, “Chudobným budeme pomáhať lepšie, ak budeme poznať pravdu, o ktorú sa s nami podelil Ježiš Kristus, ak budeme poznať… morálny kódex, ktorý’máme žiť.” 

“Všetky neduhy spoločnosti pramenia z toho, že nežijeme podľa prikázaní,” povedal Strickland. “Našou“úlohou ako kazateľov je učiť prikázania a vyzývať ľudí, aby žili podľa pravdy, a potom budeme mať spoločnosť s väčšou spravodlivosťou a väčšou“láskou.”

Ak si chcete pozrieť všetky predchádzajúce epizódy The Bishop Strickland Showkliknite sem a navštívte stránku LifeSite’Rumble venovanú The Bishop Strickland Show.

Prisľúbte svoje modlitby za biskupa Stricklanda Tu