Hunter-810x500.jpg

Žaloba na CIA za zatajenie úlohy pri utajovaní príbehu o laptope Huntera Bidena pred voľbami v roku 2020

31
Kultúra smrti

Tento článok pôvodne uverejnilo spravodajské centrum WND.

CIA je žalovaná za to, že pomohla kampani Joea Bidena v roku 2020 vypustením takzvaného “Dirty 51” listu, prostredníctvom ktorého sa zoznam bývalých spravodajských dôstojníkov snažil zasiahnuť do volieb tým, že označil škandál s notebookom Huntera Bidena za ruskú dezinformáciu.

Skutočnosť je taká, že úrady v čase zverejnenia listu vedeli, že informácie z notebooku sú presné.

List bol zverejnený práve v čase, keď sa blížilo prezidentské hlasovanie v roku 2020, a desiatky bývalých vládnych úradníkov v ňom naznačili, že nie je pravdivý, a tvrdili, že nesie znaky ruskej dezinformačnej kampane.

V rovnakom čase FBI vyzývala sociálne a staršie médiá, aby cenzurovali správy o notebooku, hoci úrad s istotou vedel, že notebook patrí Hunterovi Bidenovi’a informácie boli presné.

Na základe zákona o slobodnom prístupe k informáciám teraz vládna watchdogová skupina Judicial Watch zažalovala CIA.

Organizácia uviedla, že žiada o prístup k “všetkej komunikácii špionážnej agentúry’Prepublication Classification Review Board” týkajúcej sa “e-mailovej žiadosti z 19. októbra 2020 o preskúmanie a ‘vymazanie’ listu podpísaného 51 bývalými predstaviteľmi spravodajskej komunity, ktorý charakterizuje príbeh o notebooku Huntera Bidena ako príbeh, ktorý má ‘všetky znaky ruskej dezinformačnej kampane.'”

Stalo sa to, že New York Post informoval, že notebook Huntera Bidena’opustený v opravovni, “obsahoval kompromitujúce a pravdepodobne usvedčujúce informácie o rodine Bidenovcov.”

Podľa watchdogu, “v správe z 10. mája 2023 justičný výbor Snemovne reprezentantov odhalil, že 19. októbra 2020, tri dni pred druhou prezidentskou debatou medzi prezidentom Donaldom Trumpom a demokratickým kandidátom Joeom Bidenom, vtedajší úradujúci riaditeľ CIA Michael Morell poslal PCRB na posúdenie dokončený list, ktorý označil za ‘urýchlenú prácu,’ a rýchlo zabezpečil jeho schválenie.’

Správne konanie nasleduje po tom, čo CIA’neodpovedala na otázky o svojej účasti na programe Demokratickej strany’.

Judicial Watch chce, “Záznamy a komunikáciu Rady pre kontrolu klasifikácie pred zverejnením, Ústrednej spravodajskej služby, vrátane e-mailov, reťazcov e-mailov, príloh e-mailov, textových správ, káblov, hlasových záznamov, korešpondencie, vyhlásení, listov, memoránd, správ, prezentácií, poznámok alebo inej formy záznamu, týkajúce sa e-mailovej žiadosti z 19. októbra 2020 o preskúmanie a ‘vymazanie’ listu týkajúceho sa príbehu o notebooku Huntera Bidena, ktorý môže mať ruskú účasť alebo je ruským dezinformačným sprisahaním.’

Predseda Súdneho výboru Snemovne reprezentantov Jim Jordan a predseda Stáleho výboru Snemovne reprezentantov pre spravodajské služby Michael R. Turner už CIA oznámili:

CIA má dokumenty, ktoré zodpovedajú našim požiadavkám a sú potrebné pre náš dohľad. Morell 19. októbra 2020 o 6:34 hod. predložil vyhlásenie Rade pre kontrolu klasifikácie pred zverejnením (PCRB) CIA’s pokynom, že ide o ‘urýchlenú prácu, pretože sa musí dostať von čo najskôr.’ Pracovníci PCRB odpovedali o 7:11 hod. ráno, že vyhlásenie dostali, a schválili ho na zverejnenie o 12:44 hod. v ten istý deň. Morell špekuloval, že rýchly obrat zo strany PCRB bol spôsobený tým, že ‘[sa] pravdepodobne obávajú, že sa’vrátim’ ako riaditeľ CIA. Dňa 9. mája 2023 CIA predložila výborom dva e-maily: Členovia Kongresu uviedli, že existujú dôkazy o tom, že CIA “mohla pomôcť získať signatárov pre vyhlásenie o Hunterovi Bidenovi“začiatkom 19. októbra 2023 a odpoveď PCRB’o 12:44. Výbory však majú dôvod domnievať sa, že v držbe CIA zostávajú ďalšie dokumenty.

Členovia Kongresu uviedli, že existujú dôkazy o tom, že CIA “mohla pomôcť získať signatárov pre vyhlásenie o Hunterovi Bidenovi.”

Toto podľa organizácie Judicial Watch “vyvoláva zásadné obavy o úlohe CIA pri pomoci falošne zdiskreditovať obvinenia o Bidenovej rodine v týždňoch pred prezidentskými voľbami v roku 2020.”

“Deep State CIA sa, zdá sa, zapojila do zasahovania do volieb a politickej operácie proti americkému ľudu s cieľom pomôcť Joeovi Bidenovi a poškodiť Trumpa,”povedal prezident organizácie Judicial Watch Tom Fitton. “A teraz CIA ignoruje zákon o slobodnom prístupe k informáciám, aby zakryla svoju úlohu v škandále, cenzuruje a potláča príbeh o notebooku Hunter Bidenovej/Joea Bidena tesne pred prezidentskými voľbami.”

The Daily Mail uviedol: “Jeden zo signatárov vyhlásenia, bývalý analytik CIA David Cariens, ‘prezradil výborom, že zamestnanec CIA spojený s agentúrou’Prepublication Classification Review Board (PCRB) ho informoval o existencii vyhlásenia a požiadal ho, či by ho podpísal.'”

Joe Biden použil list, ktorý klamal o laptope, na obhajobu seba a svojho syna Huntera počas vtedajšej prezidentskej debaty s prezidentom Trumpom.

“Vtedajší riaditeľ Národnej spravodajskej služby John Ratcliffe vtedy povedal, že Hunterov’laptop v skutočnosti nebol ‘súčasťou ruskej dezinformačnej kampane’ a dal to jasne najavo FBI a širšej spravodajskej komunite.”

Prevzaté so súhlasom WND News Center.