shutterstock_342815318-810x500.jpg

Pracovníčka na potratoch vo výpovedi na súde v DC tvrdí, že katolícka viera je "celý jej život

55
Kultúra smrti

Dnes sa katolicizmus dostal do centra pozornosti v čoraz spornejšom súdnom procese “Spojené štáty proti Handymu”, keď zamestnankyňa spoločnosti Cesare Santangelo, ktorá vykonávala potraty v neskorých štádiách, pod prísahou vypovedala, že je praktizujúca katolíčka. 

Vypovedajúc pod pseudonymom Tina Smithová, zamestnankyňa - ktorá pre Santangela pracovala od roku 1988 - povedala, že 22. októbra 2020 počas tzv. záchrannej akcie ukázala demonštrantom za život svoj ruženec.“Smithová povedala, že jednému zo záchrancov povedala: “Som katolíčka. Je to’celý môj život."” 

Nahrávky z bezpečnostných kamier predložené ako dôkazový materiál ukazujú, že demonštranti sa počas celého protestu modlili, recitovali kaplánku Božieho milosrdenstva, Salve Regina a modlitbu k svätému Michalovi. Na zázname z policajnej kamery je počuť, ako jeden z demonštrantov prosí ženu v neskorom štádiu tehotenstva: “Nemusíte to robiť. Deti sú darom od Boha." ” 

Počas prestávky v svedectve som na chodbe robil rozhovor so sestrou Deirdre “Dede” Byrneovou, keď okolo prešiel Smith. Sestra prerušila rozhovor, aby sa pomodlila Zdravas Mária. To vyvolalo hnev sudkyne Colleen Kollarovej-Kotellyovej, ktorá potom rehoľníčku napomenula za “zastrašovanie svedka”Sudkyňa tiež obvinila sestru Dedeovú, že použila “taktiku zastrašovania”tým, že počas Smithovej výpovede urobila znak kríža. Okrem toho Kollar-Kotellyová mala ostrú výmenu názorov s obhajcom Robertom Dunnom za to, že vzniesol námietky voči tomu, že pracovníčka vykonávajúca potraty sa označila za katolíčku.

“To“je veľmi neprofesionálne,”povedala Kollar-Kotellyová.“A vy“ste mi niekoľkokrát odvetili. Ste tu’ako obhajca, nie ako katolícky teológ. 

Dunn odvetil: “Ale ona nesprávne charakterizuje vieru.” 

Právom namietal. Katolícka cirkev považuje potraty—za zničenie nevinného ľudského života v tele dieťaťa’vlastnej matky—za také ohavné, že sú nielen hriechom, ale aj cirkevným zločinom, ktorý ukladá automatickú exkomunikáciu všetkým zodpovedným katolíkom. To by sa týkalo každého katolíka, ktorý sa zúčastňuje na potrate alebo dokonca len radí pri potrate. Nie je teda možné byť katolíkom s dobrým postavením a zároveň pomáhať pri potratoch. 

Sestra Deedee tiež vyjadrila údiv nad svedectvom “katolíckej” pracovníčky vykonávajúcej potraty.

“Je to také znepokojujúce pre pomýlené duše, ktoré si myslia, že sa môžu postaviť za mrzačenie detí v maternici a večer ísť domov a mať pocit, že si splnili svoju prácu katolíka,” povedala. 

“Odľudštila dieťa v maternici, tak ako to robili nacisti v Nemecku so Židmi,” pokračovala sestra Deedee. “To’nie je naša viera. Boh odpúšťa, ale ona musí požiadať o odpustenie.”

“Bojím sa o jej dušu. Je vo veľkom, vážnom nebezpečenstve.”  

Jim Hale sa pre LifeSiteNews hlási naživo zo súdneho pojednávania o FACE Act v DC