gateway-pundit-pictures-810x500.jpg

Federálni úradníci popierajú správnosť fotografií, ktoré údajne ukazujú brutálne životné podmienky väzňa zo 6. januára

58
Neutral

Údajné fotografie muža, ktorý bol údajne po zatknutí za účasť na výtržnostiach v americkom Kapitole 6. januára 2021 podrobený brutálnej samoväzbe, vyvolali na sociálnych sieťach pobúrenie a skepsu. Federálny úrad pre väzenstvo presnosť snímok poprel.

Dňa 17. augusta zverejnil portál The Gateway Pundit niekoľko “exkluzívnych” fotografií, na ktorých je údajne zobrazená cela vo filadelfskom”Federálnom väzenskom centre (FDC), kde bol 6. januára väznený Ryan Samsel.

Samsel, ktorý je vo väzbe od svojho zatknutia po nepokojoch v januári 2021, pre The Gateway Pundit povedal, že bol držaný v “cele s tvrdou rezerváciou” asi “päť, šesť mesiacov” a nepustili ho von ani na lekárske prehliadky. Povedal, že v cele bolo chladno, svetlo bolo stále zapnuté a neboli tam žiadne okná.

Na fotografiách zverejnených na stránke sa zdá, že Samsel sedí v cele veľkosti skrine bez košele alebo topánok a na podlahe má len tenkú modrú podložku, fľašu s vodou a vedro s mopom.

Fotografie vyvolali na internete pobúrenie aj skepsu.

Aj keď niektorí používatelia sociálnych sietí a konzervatívne osobnosti zdieľali príbeh a tvrdili, že federálna vláda sa dopúšťa mučenia a neľudského zaobchádzania s väzňami, iní poukazovali na to, že fotografie sa zdajú byť zinscenované, pričom si všimli, že v stene je elektrická zásuvka a že Samsel sa zdá byť čistý, nezranený, dobre nakŕmený a má na sebe oblečené šortky v civilnom štýle.

Zástupca Federálneho úradu pre styk s verejnosťou (BOP) pre LifeSiteNews povedal, že fotografie ne’zobrazujú celu vo FDC Philadelphia.”

Samsel bol zatknutý v roku 2021 a obvinený z násilného napadnutia, kladenia odporu, odporovania, bránenia, zastrašovania alebo zasahovania do činnosti federálneho agenta; spáchania alebo pokusu o spáchanie činu s cieľom brániť orgánom činným v trestnom konaní a marenia úradného konania za to, že údajne 6. januára počas výtržností v Kapitole pretlačil barikádu a spôsobil pád a otras mozgu jednej z policajtiek, Penn Live informoval.

V čase zatknutia v roku 2021 bol údajne v Pensylvánii podmienečne prepustený a mal nevybavený zatykač za napadnutie v New Jersey. 

Vlani bol obvinený z toho, že napísal list, v ktorom navrhol, aby sa skoncovalo s politikmi, a odporučil na to “drvičku dreva”.

Akkoľvek sa k fotografiám údajného Samselovho’väzenia pristupuje skepticky, nie je’sám, kto tvrdí, že bol vystavený neľudskému zaobchádzaniu.

Edward Jacob Lang, ktorý bol obvinený z napadnutia a ďalších trestných činov za to, že údajne udrel policajtov’so štítmi proti nepokojom bejzbalovou palicou, tvrdí, že bol zadržiavaný v “žalostných a neľudských podmienkach” vyšetrovacej väzby, vrátane samotky a obmedzenia možnosti hovoriť s novinármi, LifeSiteNews predtým reported.

Richard Barnett, muž neslávne vyfotografovaný, ako sedí pri stole Pelosi’tvrdí spolu s ďalšími obžalovanými, že boli zadržiavaní v zariadení s odpornými hygienickými podmienkami, ktoré sú opísané ako “plné čiernej plesne.”Barnett uviedol, že bol svedkom aj svedkom ťažkého fyzického týrania zo strany väzenských dozorcov.

Po vzbure zo 6. januára mnohí konzervatívci vyjadrili obavy zo zaobchádzania a neprimeraného, politicky motivovaného potrestania osôb zatknutých v súvislosti s nepokojmi.