Merrick-Garland-810x500.jpg

Biden Ministerstvo spravodlivosti monitoruje "napätie v komunite" v súvislosti s konzervatívnou rodovou politikou školskej rady vo Virgínii

14
Kultúra smrti

Ministerstvo spravodlivosti USA (DOJ) sa začalo zaujímať o nepriateľstvo, ktoré sprevádza školský obvod vo Virgínii pri zvažovaní konzervatívnej politiky týkajúcej sa transrodovej problematiky, čo vyvoláva otázky, či Bidenova administratíva nemá v úmysle opäť zasahovať do miestneho školstva.

The Daily Signal uvádza, že minulý mesiac sa v školskej rade okresu Roanoke uskutočnilo verejné zasadnutie týkajúce sa prijatia vzorovej politiky týkajúcej sa transrodovej problematiky, ktorú predložilo ministerstvo školstva Virgínie za vlády republikánskeho guvernéra Glenna Youngkina. Táto politika vyžaduje, aby sa študenti oslovovali svojimi zákonnými menami a skutočným pohlavím, ako aj aby používali biologické pohlavie na určenie toho, do ktorých kúpeľní, skriniek alebo športových tímov majú prístup.

Zasadnutie sa stretlo s nepriateľským prijatím zo strany LGBT aktivistov, z ktorých dvaja boli zatknutí za to, že sa pokúsili narušiť zasadnutie výkrikmi “chráňte trans životy” a odmietli odísť. Ale napriek tomu, že incident bol malou miestnou záležitosťou, upútal pozornosť Hannah Levineovej z DOJ’Community Relations Service, subjektu, ktorý pomáha orgánom činným v trestnom konaní “rozvíjať vzťahy a zlepšovať ich interakcie s transrodovými komunitami a jednotlivcami.”

“CRS si je vedomá pretrvávajúceho napätia v komunite v okrese Roanoke po zverejnení nových vzorových pravidiel pre transrodových študentov,” Levineová informovala Roanoke County Public Schools (RCPS) v e-maile z 31. júla. “Rád by som sa s vami spojil, aby sme zistili, či by sme vám mohli ponúknuť podporu a služby, keď sa budete snažiť zvládnuť konflikt v komunite, ktorý s tým súvisí.”

V reakcii America First Legal hľadá odpovede týkajúce sa záujmu a zámerov ministerstva spravodlivosti v tomto prípade.

“Nie je jasné, prečo by sa DOJ miešala do problému, ktorý je správne záležitosťou štátu Virgínia a verejných škôl okresu Roanoke,”napísala skupina v žiadosti o poskytnutie záznamov týkajúcich sa okresu podľa zákona o slobodnom prístupe k informáciám. Je však jasné, že CRS sa nepostavila do pozície neutrálneho rozhodcu v otázkach týkajúcich sa transrodových osôb, ale ako vládny subjekt, ktorý plne podporuje radikálnu transrodovú agendu Bidenovej administratívy.”

“Zdá sa, že ministerstvo spravodlivosti naznačuje, že ochrana ústavných práv rodičov a študentov povedie k ‘zločinom z nenávisti,” povedal pre Signal vedúci poradca skupiny Ian Prior. “Opäť sme svedkami toho, ako sa najvyššia organizácia na presadzovanie práva v krajine odtrhla od reality a odpojila od svojich základných funkcií, a to všetko v mene odporu voči každému, kto nesúhlasí s“jej štátom schváleným posolstvom.”

Bidenovo ministerstvo spravodlivosti sa v minulosti opieralo do školských obvodov kvôli šíreniu neschválených názorov na otázky vzdelávania.

V októbri 2021 vydal generálny prokurátor USA Merrick Garland memorandum uvádzajúcu nárasthrozieb pedagógom, ktorých dôvodom je odpor voči výučbovým materiálom založeným na “kritickej rasovej teórii” (CRT), ktorá tvrdí, že rasa je “sociálne konštruovaná (kultúrne vymyslená) kategória, ktorá sa používa na utláčanie a vykorisťovanie farebných ľudí” prostredníctvom amerických inštitúcií.

Táto správa nasledovala po liste vedúcich predstaviteľov Národnej asociácie školských rád (NSBA) prezidentovi Joeovi Bidenovi, v ktorom sa tvrdí, že smädné príklady údajného nedisciplinovaného správania na rôznych zasadnutiach školských rád, z ktorých všetky (ak sú nezákonné) spadajú do pôsobnosti miestnych orgánov činných v trestnom konaní, “by mohli byť ekvivalentom formy domáceho terorizmu a zločinov z nenávisti.” E-maily neskôr ukázali, že Biely dom sa k obsahu listu vyjadril’ešte pred Garlandovou’verejnou reakciou.

Situácia vyvolala ostrú reakciu Američanov, ktorí obvinili Bidenovu administratívu z využívania národného’aparátu orgánov činných v trestnom konaní na zastrašovanie znepokojených rodičov za uplatňovanie ich ústavných práv na prejav a zhromažďovanie, a neskôr vyšlo najavo, že jeden z hlavných podporných príkladov listu’neporiadnych”rodičov, Scott Smith z okresu Loudoun vo Virgínii, bol skutočne snažil konfrontovaťčlenov školskej rady o tom, že okres kryje znásilnenie jeho dcéry “transrodovým” študentom na dievčenských’ toaletách.