johncarpay-810x500.jpg

Predsedovi Centra pre spravodlivosť, ktoré je proti uzamknutiu, uložili pokutu 5 tisíc dolárov a zakázali mu vykonávať právnickú prax v Manitobe

40
Kultúra smrti

Predseda Centra pre ústavné slobody (Justice Centre for Constitutional Freedoms - JCCF), ktorý je proti zablokovaniu, dostal pokutu 5 000 dolárov a doživotný zákaz vykonávať právnickú prax v provincii Manitoba, pretože si v roku 2021 najal súkromného detektíva, aby sledoval sudcu, či dodržiava diktát COVID.

JCCF dnes v tlačovej správe oznámilo, že “Právnická spoločnosť Manitoby ukončila disciplinárne konanie proti” Johnovi Carpayovi.

“Pán Carpay prevzal plnú zodpovednosť za svoje konanie a prijal trest uložený Právnickou spoločnosťou Manitoby, a to pokutu vo výške 5 000 USD a doživotné pozastavenie výkonu právnickej praxe v Manitobe,” uviedla JCCF.

Carpay si začiatkom júla 2021 vzal dvojmesačnú dovolenku z funkcie prezidenta JCCF;po tom, ako priznal, že nechal sledovať predsedu súdu Manitoba Queen Court of Queen’Bench Glenna Joyala a ďalších vládnych úradníkov súkromným vyšetrovateľom, aby zistil, či neporušujú miestne pravidlá COVID.

V Kanade podľa Horúca linka pre vyšetrovanie, je najatie súkromného detektíva legálne, pokiaľ sa dodržiavajú určité pravidlá a vyšetrovateľ má licenciu na výkon povolania v provincii, kde sa vyšetrovanie uskutočňuje.

JCCF poznamenala, že v júli 2021 sa Carpay “verejne ospravedlnil predsedovi súdu Joyalovi na súde za túto chybu v rozhodovaní.”

“Odvtedy pán Carpay plne spolupracuje s Právnickou spoločnosťou Manitoby, na ktorú Právnická spoločnosť Alberty delegovala právomoc viesť disciplinárne konanie,” uviedla JCCF.

Carpay nedávno podrobne opísal svoj takmer celý deň strávený vo väznici v Calgary po tom, ako bol zatknutý za to, že v roku 2021 počas vrcholiacej krízy COVID nechal sledovať sudcu z Manitoby.

Dňa 30. decembra 2022 sa dozvedel, že polícia vo Winnipegu naňho vydala zatykač v súvislosti s incidentom z roku 2021, pri ktorom si najal súkromného detektíva, aby sledoval sudcu po tom, ako dostal tipy, že sudca porušuje pravidlá COVID.

Poprel akékoľvek trestné činy a poznamenal, že si svoju právnu obhajobu zaplatil z vlastných prostriedkov.

JCCF bola v posledných troch rokoch jednou z najvýznamnejších kanadských’právnych skupín, ktorá podala na súd rôzne vládne oddelenia a úradníkov kvôli ich zavádzaniu drakonických mandátov COVID.

JCCF uvádza, že “aktívne reaguje na vládne’prísne uzávery a obmedzenia COVID, ktoré zastavili Kanaďanom možnosť zhromažďovať sa, uctievať, združovať sa, pracovať, cestovať a pokojne sa zhromažďovať.”