Climate-action-now-810x500.jpg

Nemecké a rakúske spravodajské služby sa dohodli, že budú informovať o "klimatickej kríze" v zhode

48
Kultúra smrti

(LifeSiteNews) - Rakúske a nemecké mainstreamové spravodajské stanice sa dohodli, že o takzvanej “klimatickej kríze” budú informovať takmer jednotne a nedovolia odchýlky od hlavného prúdu. 

Pre každého, kto dáva pozor, je to už nejaký čas verejné tajomstvo. Médiá hlavného prúdu v celej Európe a Severnej Amerike jednotne presadzujú určité naratívy; “klimatické zmeny” aj podvody COVID to dôkladne preukázali.  

Ale už sa to nesnažia skrývať, ako ukázali nedávne príklady z nemecky hovoriaceho sveta. Mnohé významné rakúske spravodajské médiá sa dohodli na podpísaní “klimatického kódexu”, v ktorom sa zaviazali informovať o “klimatickej kríze” spôsobom, ktorý ju vykresľuje ako “najnaliehavejšiu krízu v tomto storočí.” 

Za kódex je zodpovedná “Sieť klimatickej žurnalistiky” vypracovala “Klimatickú chartu” o tom, ako o tejto problematike informovať “spolu s kolegami zo Siete klimatickej žurnalistiky v Nemecku.” 

Podľa tohto klimatického kódexu je “klimatická kríza” najnebezpečnejšou krízou storočia a “ohrozuje naše živobytie, a preto je najvyššou prioritou.”Klimatický kódex tiež uvádza, že výstupy, ktoré dokument podpíšu, zároveň “uznávajú vedecké fakty o klimatických zmenách.” 

To dokazuje, že mainstreamové médiá už plne súhlasili s alarmistickým príbehom. Každý údaj alebo argument, ktorý je v rozpore s týmto naratívom, sa buď ignoruje, alebo sa nepovažuje za “vedecký fakt.” 

Kreditovaní vedci, ktorí s týmto postojom nesúhlasia, ako napríklad nositeľ Nobelovej ceny za fyziku Dr. John Clauser, klimatológ Judith Curry, alebo niektorý z výskumníkov a vedcov z CO2 Coalition, budú teda buď ignorovaní, alebo zdiskreditovaní mainstreamovými novinármi — všetko samozrejme v mene “vedy,”. 

Predseda rakúskej “Siete klimatickej žurnalistiky” uviedol v diskusia, že “klimatická kríza” nesmie byť vnímaná len ako ďalšia téma, ale ako “rozmer”, ktorý by mal byť zahrnutý všade. Tento názor podporil aj “referent pre udržateľný rozvoj” rakúskej’verejnoprávnej vysielacej siete ORF , ktorý uviedol, že “problematika klimatických zmien” nie je zahrnutá len v spravodajstve, ale aj v mnohých iných programoch.  

Zjednodušene povedané, pripúšťajú, že konzumenti mainstreamových médií budú neustále bombardovaní klimatickou panikou na každej úrovni — ale nebojte sa, všetko je to&nbspv záujme záchrany planéty. 

Mainstreamoví novinári sa zaväzujú, že nebudú ‘bagatelizovať’ ‘klimatické zmeny’

“Monitor,” jedna z hlavných politických spravodajských relácií nemeckej verejnoprávnej siete ARD, navrhol používať nové slová, aby “nezľahčoval” klimatické problémy. Namiesto výrazu “klimatická zmena,” ktorý podľa Monitoru neznie dostatočne desivo, by sa malo radšej používať “klimatická kríza.”  

Slovné spojenie “klimatický skeptik,” pre niekoho, kto neverí, že v najbližších rokoch pravdepodobne nastane koniec sveta (aspoň nie kvôli “klimatickej zmeny,” pardon, myslím KLIMATICKEJ KRÍZY), by sa mal nahradiť urážlivejšie znejúcim výrazom “klimatický popierač.”  

Mimochodom, zastaraný výraz “globálne otepľovanie” znie pre Monitor príliš “pohodlne a pozitívne”, takže odteraz bude nahradený výrazom “globálne otepľovanie.” Vtip’im, lebo U.Generálny tajomník OSN Antonio Guterres je už na rebríčku stupňovania propagandy o krok vpred, keďže nedávno vyhlásil, že teraz vstupujeme do éry “globálneho varu.”  

V slovami klimatickej aktivistickej megastar Grety Thunberg: “Chcem, aby ste spanikárili.” 

O tom, aby sa ľudia nenechali v súvislosti s “klimatickou krízou príliš upokojovať, má čo povedať aj “klimatický kódex” pre rakúskych novinárov.” 

Uvádza sa v ňom, že slová a obrázky používané pri informovaní o “klimatickej kríze” by nemali bagatelizovať “rozsah a dôsledky” poveternostných udalostí“ktoré možno pripísať globálnemu otepľovaniu spôsobenému človekom.” 

Teda hoci novinári hlavného prúdu nesmú “bagatelizovať” žiadnu prírodnú udalosť, ktorá by mohla súvisieť s “klimatickou krízou”, neexistuje žiadne ustanovenie, ktoré by hovorilo, že nesmú výrazne zveličovať údajný vplyv globálneho otepľovania (alebo otepľovania, alebo varu) na takéto udalosti. Inými slovami, môžete vyvolať toľko paniky okolo “klimatickej krízy”, koľko len chcete, ale neopovážte sa bagatelizovať žiadnu poveternostnú udalosť!" 

Tento modus operandi samozrejme nedávno ilustrovali mainstreamové médiá, keď sa poponáhľali obviniť lesné požiare v Kanada a Grécko na “klimatické zmeny spôsobené človekom,” hoci, ako potvrdili neskoršie správy, väčšinu požiarov založili podpaľači. 

Myslím si, že môžeme oficiálne vyškrtnúť tvrdenie, že mainstreamové médiá v celom západnom svete konajú v takmer úplnej zhode v otázke “klimatických zmien” (a vo väčšine ďalších otázok) zo zoznamu nedokázaných “konšpiračných teórií” a namiesto toho ich považovať za “vedecký fakt.”