Screenshot-2023-08-23-153137-e1692801170462-810x500.png

Boli požiare na ostrove Maui dôsledkom úmyselného záberu pôdy?

88
Kultúra smrti

HISTÓRIA NA POKRAČOVANIE

Osmeho augusta 2023 vypuklo v západnej a strednej časti ostrova Maui viacero požiarov, pri ktorých zhorelo približne 2 000 hektárov vrátane historického prístavného mesta Lahaina. Je zvláštne, že satelitné snímky ukazujú, že všetky požiare vznikli približne v rovnakom čase.

Požiare - poháňané hurikánom Dora, ktorý prešiel asi 500 míľ južne od Havaja, s rýchlosťou 60 až 90 míľ za hodinu - sa šírili krajinou rýchlosťou 1 míľa za minútu (to je 60 míľ za hodinu, vážení). Okrem rýchleho šírenia požiarov zlyhal aj miestny varovný systém. Mnohí obyvatelia si preto neuvedomili, že im hrozí nebezpečenstvo, až kým im do domovov nevnikol dym.

Počet obetí zrejme ešte zvýšila skutočnosť, že školy boli zatvorené a deti poslali domov. Mnohí rodičia zostali v práci, a keďže sa výstražné sirény’nespustili, mnohé deti zaživa uhoreli vo vlastných domoch.

Podľa guvernéra Josha Greena mohli byť výstražné sirény “znehybnené” teplom z požiaru, ale presná príčina zlyhania je stále predmetom vyšetrovania. Maui však má aj výstražný systém mobilných telefónov. Možno si spomínate, že obyvatelia Maui dostali pred piatimi rokmi na svoje telefóny falošné varovanie o hrozbe prichádzajúcej rakety. Aj keby sirény zničil požiar, prečo nebolo&nbspvysielané varovanie cez mobilný telefón?

núdzové upozornenie
C/O: Mercola

Najsmrteľnejšia prírodná katastrofa za posledných sto rokov

K 22. augustu bol počet obetí 115, čo z neho robí najsmrteľnejší lesný požiar v USA za posledných sto rokov a najhoršiu prírodnú katastrofu v histórii Maui’s. Keďže bola prehľadaná len štvrtina spálenej oblasti a 1 300 ľudí je stále nezvestných, očakávalo sa, že počet mŕtvych výrazne stúpne.

V meste Lahaina bola zničená väčšina budov, vrátane mnohých domov 13 000 obyvateľov, z ktorých mnohí sú pôvodní obyvatelia a žijú tam už celé generácie.

Podľa Greena sa straty na majetku odhadujú na 5,6 miliardy dolárov. Keď reportér Bloomberg požiadal komentár k historickej katastrofe, prezident Joe Biden, ktorý bol v tom čase na dovolenke, nemal “žiadny komentár.”

Táto tragická udalosť ma zarmucuje, keďže som na Maui strávil mnoho chladných chicagských zím a Lahainu som navštívil desiatky, ak nie stovky, krát. Kúpil som pozemok na kopci nad mestom, kde požiar vypukol prvýkrát, ešte predtým, ako sa zosunul do Lahainy.

Pred pätnástimi rokmi som sa ho rozhodol predať, pretože časové pásma mi nevyhovovali pri spravovaní bulletinu. Celá oblasť, kde sa nachádzal môj pozemok, zhorela do tla.

Čo spôsobilo túto bezprecedentnú katastrofu?"

Kým sa niektorí vládni predstavitelia vrátane guvernéra Greena snažia z katastrofy obviniť globálne otepľovanie, klimatológovia sa domnievajú, že zohralo len malú úlohu. Ako píše ABC News:

Klimatické zmeny možno zosilnili podmienky, ktoré viedli k peklu, ktoré zdecimovalo veľkú časť ostrova Maui, ale nemožno ich z toho obviňovať.

Neznáma iskra v utorok večer rýchlo zapálila časti ostrova a cez historickú štvrť Lahaina a domy ľudí’poslala plamene, ktoré poháňala kombinácia silného pasátu a krajiny vyprahnutej suchom.

Napriek tomu, ako rýchlo sa ničivé udalosti odohrali, klimatológovia varujú, že klimatické zmeny mohli zohrať len malú úlohu. Navyše, podľa Národného úradu pre oceány a atmosféru majú požiare ‘najnižšiu dôveru’ medzi prírodnými katastrofami, ktoré vedci pripisujú klimatickým zmenám podľa.

‘Nemali by sme sa pozerať na požiare na Maui ako na plagátové dieťa súvislosti so zmenou klímy,’ povedal Daniel Swain, klimatológ z Kalifornskej univerzity v Los Angeles… Faktory počasia a klímy, ktoré sa podieľajú na udalostiach spojených s požiarmi na Maui, sú zložitejšie, povedal Swain.

Očividné a nie až tak očividné faktory

Dva očividné faktory sú, že a) na Maui je’obdobie sucha (čo je úplne normálne) a b) prudký vietor z hurikánu Dora rozdúchal plamene, čo umožnilo, aby sa požiar šíril skokom. Menej zrejmým faktorom je rozhodnutie umožniť, aby nepôvodné, vysoko horľavé trávnaté savany prevzali kontrolu nad pôvodnými ekosystémami.

Clay Trauernicht, profesor na Havajskej univerzite v Manoa a odborník na environmentálne riadenie, pred tým varoval v roku 2019 v liste redakcii The Maui News, uvádzajúc, “Palivá – všetka tá tráva – je jediná vec, ktorú môžeme priamo zmeniť, aby sme znížili riziko požiaru.”

Robert F. Kennedy, Jr. tiež zdôraznil úlohu, ktorú mohlo zohrať zlé obhospodarovanie pôdy pri tejto katastrofe. V článku Substack zo 14. augusta 2023 Kennedy písal:

Konkrétne opatrenia, ktoré môžu obmedziť ničivosť lesných požiarov, podľa odborníkov na tropické požiare, zahŕňajú budovanie protipožiarnych priesekov, opätovné zavádzanie ohňovzdornej vegetácie a umožnenie chovu hospodárskych zvierat, aby sa trávy udržali na zvládnuteľnej úrovni. V súčasnosti skrátka Maui potrebuje rozsiahly program obnovy pôdy…

Zdravé ekosystémy regulujú cyklus záplav a sucha a zmierňujú požiare. Odčerpávajú aj uhlík. Obnova pôdy je dosiahnuteľný cieľ, ktorý bude mať okamžitý účinok na lesné požiare, na rozdiel od dlhodobého úsilia o riešenie klimatických zmien, ktoré sú prispievajúcim faktorom, ale nie hlavnou príčinou týchto požiarov.

V uvedenom videu Kennedy vedie rozhovor s obyvateľom Maui Edom Dowdom o situácii. Ďalšou pomerne častou, ale zriedkavo priznanou príčinou požiarov sú zle udržiavané zariadenia energetických spoločností a/alebo spustené alebo poškodené elektrické vedenia.

V tomto prípade, keď sa blížil hurikán Dora, miestne spravodajstvo predpovedalo, že riziko vzniku požiarov bude vysoké kvôli spusteným elektrickým vedeniam, suchému kroviu a nízkej vlhkosti vzduchu, a obyvatelia Maui teraz žalujú energetickú spoločnosť za to, že počas predpovedaného vysokého nebezpečenstva požiaru udržiavala “elektrické vedenia pod napätím.”

V roku 2022 spoločnosť Hawaiian Electric, ktorá poskytuje služby na ostrove Maui, navrhla podrobný plán na zmiernenie následkov divokých požiarov s cenou 2,5 milióna dolárov, ale podľa investigatívneho novinára Leeho Fanga “štátna komisia pre verejné služby otáľala keď prišlo na realizáciu.

Maui sa má stať ‘inteligentným ostrovom’?

Iní navrhujú, že abnormálne divoký požiar mohol byť úmyselne zapálený pomocou zbrane s usmernenou energiou, aby sa uľahčil záber pôdy. Ako už bolo spomenuté, mnohí z obyvateľov Lahainy tam žijú už celé generácie a dlho sa bránia predaju svojich pozemkov developerom, ktorí tam chcú postaviť nové rezorty a výškové budovy.

Viacero používateľov Twitter/X tvrdí, že v januári 2023 sa konala “Smart City konferencia” na Maui. Žiadna konferencia s týmto názvom však’neexistuje a niektorí sú nepravdivo zobrazujú banner z konferencie Havajská digitálna vláda 2023 Summit, ktorý sa bude’konať až 25. septembra 2023.

Po ďalších kopanie, sa mi podarilo potvrdiť, že konferencia, na ktorú sa ľudia odvolávajú, je Hawaii International Conference on System Sciences (HICSS) 2023. HICSS sa koná každoročne v januári v letovisku Hyatt Regency na Maui. Na tohtoročnom podujatí sa okrem iného diskutovalo o digitálnej vláde a systémoch elektrickej energie.

To, že sa na Maui plánuje “Veľký reset”, je nesporné. V auguste 2018 podpísali havajskí starostovia a guvernéri dohodu, aby sa stali prvým štátom USA, ktorý sa zaviazal k 100-percentnému plánu čistej obnoviteľnej energie.

Maui bolo tiež miestom demonštračného projektu inteligentných sietí, ktorý sa uskutočnil v rokoch 2011 až 2016. Projekt, s názvom JUMPSmartMaui, sa snažil zaviesť obnoviteľnú energiu a elektrické vozidlá vo väčšom meradle. Projekt, podrobne opísaný v prípadovej štúdii inteligentnej komunity papier, ktorú vypracoval výskumný ústav Mitsubishi, bol neskôr rozšírený.

Hawaii má tiež plány na zavedenie “digitálnej vlády s umelou inteligenciou.”To’je témou havajského samitu o digitálnej vláde v septembri 2023.

Bol požiar založený na uľahčenie záberu pôdy?"

Žurnalista a podcaster Efrat Fenigson tiež tvrdí, že v roku 2022 bola podpísaná zmluva “o výstavbe výškových bytov a podnikov v Lahaině, čo bolo historické mesto, v ktorom sa nemohla’uskutočniť žiadna nová výstavba.” Keďže celé mesto je teraz v tlejúcich ruinách, obyvatelia oveľa skôr predajú svoje pozemky a nová výstavba musí byť povolená tak či tak. Green sa vyjadril, že Lahaina bude obnovená podľa “vlastných hodnôt,” čo môžeme predpokladať, že bude zahŕňať zameranie na plnenie požiadaviek OSN’ ciele udržateľného rozvoja.

Ciele trvalo udržateľného rozvoja sú zasa neoddeliteľnou súčasťou Programu Veľký reset, ktorý zahŕňa prechod na “inteligentné” (čítaj sledované) 15-minútové mestá a komúny, kde ľudia zdieľajú životné priestory.

Niektorí obyvatelia majú podozrenie, že bola použitá zbraň s usmernenou energiou

Akkoľvek sa požiar týkal anomálií, ktoré sa ťažko vysvetľujú, nevidel som’priame dôkazy, ktoré by naznačovali, že na podpálenie mesta boli použité zbrane s usmernenou energiou (DEW). Reinette Senumová zverejnila komentár k videu po ktorom nasleduje 20 minút videí z mobilných telefónov miestnych obyvateľov, ktorí prešli požiarom, ktoré sú celkom výnimočné a vrelo vám ich odporúčam pozrieť.

Podľa toho je to z pohľadu globalistickej kabaly určite podozrivo “výhodná” katastrofa. Teraz môžu vtrhnúť a kúpiť predtým nedosiahnuteľnú pôdu od ľudí, ktorí sú možno príliš zúfalí na to, aby odmietli.

A hoci nie som’pripravený z tejto katastrofy obviniť DEW, niektorí obyvatelia Maui robia práve to. V príspevku z 12. augusta 2023 na sieti LinkedIn post Dr. Kathy J. Fortiová, klinická psychologička, ktorá žije na Maui, opisuje svoju skúsenosť:

V utorok 8. augusta mi skoro ráno zavolal priateľ a povedal mi, že v ten deň má silné nutkanie navštíviť Lahainu. Pokúšal ma obedom v reštaurácii Cool Cats… povedal som ‘Dobre. Poďme!’

Tridsaťminútová cesta prebehla bez incidentov, bez vetra a bez akýchkoľvek výstražných upozornení. Hneď ako sme dorazili do Lahainy, všetka elektrina vypadla. Mobilný telefón, internet, semafory, GPS, núdzový systém 911 (ktorý by nikdy nemal vypadnúť) a výpadok prúdu spôsobili, že všetky obchody a nákupné centrá boli okamžite zatvorené…

Vtedy sa pridal vietor, ktorý so sebou priniesol zriedkavý hurikán bez dažďa s nárazmi od 60–80 km/h. Všade sa vyvracali stromy a padali konáre spolu so stĺpmi elektrického vedenia…

V ten deň, keď sa začali požiare, sa nikdy nerozozvučali žiadne evakuačné sirény. Zlyhali aj… Tieto požiare boli skutočne zvláštne. Noc predtým môj priateľ aj mnohí ďalší tvrdili, že mali veľmi nepokojný spánok.

Osobne som zažil zvláštnu záplavovú vlnu energie v hlave, takmer ako záchvatovú aktivitu… Táto záplavová energia pokračovala aj nasledujúce ráno, viac keď som bol v Lahaine. To mi napovedalo, že na tom, čo sa dialo, sa podieľala usmernená energia.

Nebol to len náhodný čin matky prírody. Pripomenulo mi to zvláštne požiare v Paradise v Kalifornii spred niekoľkých rokov, ktoré sa ním prehnali a vymazali ho z mapy. Ich jediným zločinom bolo, že sa postavili do cesty projektu vysokorýchlostnej železnice, ktorá mala cez mesto prechádzať.

Troška histórie, aby ste si mohli urobiť vlastné závery: historická Lahaina je kľúčovým prístavným námorným prístavom na ostrove. Odtiaľto premáva trajekt na Lanai tam a späť, odtiaľto vyplávajú všetky komerčné firmy zaoberajúce sa šnorchlovaním a potápaním a denne sa sem hrnú húfy turistov.

Problémom historickej Lahainy bolo, že v nej žila veľká stará havajská komunita, ktorá stála v ceste developerom. Teraz je to’ako zemeguľa, vyhlásená za oblasť postihnutú katastrofou, a federálne a štátne pravidlá budú pravdepodobne zahodené nabok. Je to toxický neporiadok. Nepochybne to všetko zvrátia na klimatické zmeny a privítajú developerov, ktorí to tam úplne zbulvarizujú a zrovnajú so zemou.

Na celom ostrove skupujú pozemky korporácie a nikto nevie, kto za nimi stojí. Zahraničné záujmy? Ľudia na tomto ostrove si začínajú skladať kúsky skladačky a tušia, že išlo o veľké mocenské zaberanie pôdy.

Ďalšie náhody a anomálie

Dalšou zaujímavou zhodou okolností je skutočnosť, že na ostrove Maui sídli Riaditeľstvo pre výskum zameranej energie amerického letectva (AFRL) opísaný AFRL ako “centrum excelentnosti vzdušných síl’pre technológie smerovanej energie.”

V uvedenom videu Ryan Cristian s Posledným americkým tulákom recenzuje, čo o tomto požiari vieme a môžeme dokázať už teraz. Ako poznamenal Cristian, hoci podozrenia o použití DEW sa bežne odmietajú ako “konšpiračná teória,” DEW sú zjavne realitou, a ak existujú a fungujú, zdá sa, že je spravodlivé predpokladať, že sa jedného dňa môžu použiť.

Ako reported by Motherboard, Pentagon vynakladá 1 miliardu dolárov ročne na DEW, ako sú vysokoenergetické lasery, časticové lúče a vysoko výkonné mikrovlnné zbrane, a riaditeľstvo pre riadenú energiu Maui tvrdí, že dodalo americkému letectvu vôbec prvé funkčné DEW.

Použilo sa DEW a načasovalo sa tak, aby sa zhodovalo s hurikánom a zabezpečilo úplné vyhladenie Lahainy? Podľa policajného šéfa Maui Johna Pelletiera horel lesný požiar dostatočne horúco na to, aby roztavil kov, a väčšina typických požiarov jednoducho nemôže dosiahnuť teplotu potrebnú na roztavenie ocele a niektorých iných kovov.

Ďalšou alternatívou je, samozrejme, že požiare úmyselne založili podpaľači. Nech už požiar v Lahaine vznikol akokoľvek, jednoznačne prospieva tým, ktorí majú v úmysle prebudovať Maui na “inteligentný ostrov.” Čo môže byť jednoduchším spôsobom, ako prerobiť celé mesto, než ho nechať vyhorieť do tla? Zatiaľ máme len nepriame podozrenia, a ak bol DEW skutočne použitý, páchatelia sa k tomu pravdepodobne nikdy nepriznajú.

Pretlačené so súhlasom Mercola.