shutterstock_1702221619-810x500.jpg

Dva týždne na spomalenie šírenia? Americká vysoká škola slobodných umení opätovne zavádza mandáty COVID so začiatkom jesenného semestra 2023

52
Kultúra smrti

Súkromná vysoká škola v Georgii začala minulý týždeň jesenný semester 2023. Nasledujúcu nedeľu jej vedenie opätovne zaviedlo plnú masku COVID-19, sociálnu dištanciu a izoláciu údajne na nasledujúce dva týždne. 

Morris Brown College, metodistická humanitná inštitúcia v Atlante, v nedeľu oznámila, že mandáty budú dočasne platiť v plnej miere, “s okamžitou platnosťou,” s odvolaním sa na “správy o pozitívnych prípadoch medzi študentmi v univerzitnom centre v Atlante.”Počet pozitívnych prípadov nebol v oznámení uvedený. 

“Všetci študenti a zamestnanci sú povinní nosiť masky na tvári (zamestnanci si ich môžu odložiť vo svojich kanceláriách, keď sú sami),” uvádza sa v správe prezidenta univerzity Dr. Kevina Jamesa, ktorá bola zverejnená na Facebooku. “Študenti musia dodržiavať fyzický odstup.” 

Počas pandémie platili všeobecné “požiadavky na odstup “od ostatných ľudí, ktorí zostávajú vo vzdialenosti šesť metrov. Okrem toho sa “v areáli univerzity nebudú konať žiadne večierky ani veľké študentské podujatia” najmenej počas nasledujúcich 14 dní. K týmto nariadeniam patrí aj politika izolácie a karantény, ktorú diktuje americké Centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb(CDC), účasť na “sledovaní kontaktov” a monitorovanie symptómov, ktoré zahŕňa požiadavku, aby každý študent a zamestnanec “po príchode na akademickú pôdu podstúpil kontrolu teploty.” 

Izolačné protokoly vyžadujú, aby tak študenti a zamestnanci robili “najmenej 5 dní,” a študenti sú požiadaní, aby “informovali svojho inštruktora o opatreniach na virtuálnych hodinách.”Prezident školy’na konci svojho odkazu dodal, že takéto opatrenia pomôžu “zabrániť ďalšej pandémii.” 

Na príspevok reagovalo takmer 300 ľudí na Facebooku, ale získal len 10 lajkov. Väčšinu reakcií tvoril buď smiech, alebo nahnevané emotikony. Podobne drvivá väčšina z 206 komentárov (podľa stavu v čase tlače) vyjadrovala pocity sklamania z vedenia školy’vyzývala študentov, aby opustili inštitúciu, a poskytovala odborné svedectvo o tom, že masky v skutočnosti nezabraňujú šíreniu koronavírusu. 

Posolstvo sa od nedele hojne šírilo na sociálnych sieťach a na X, predtým známom ako Twitter, začala trendovať fráza “nedodržiavať”. S takýmito názormi sa stotožnil aj republikánsky poslanec z Georgie Marjorie Taylor Greene, ktorá povedala, že “Američania už majú dosť hystérie COVID.” 

Napriek rozprávaniu mainstreamových médií a tvrdeniam národných lekárskych “expertov,” výskum a zdravotnícki pracovníci dokázali, že masky nielenže málo zabraňujú kontaminácii COVID-19, ale aj výrazne škodia jednotlivcom. 

Americký inštitút pre ekonomický výskum (AIER) vydal rok po vypuknutí pandémie “varovanie pre verejné zdravie”, v ktorom informuje občanov USA, že dlhodobé nosenie masiek môže mať za následok zdravotné problémy, spôsobené vdychovaním mikroplastov. Toxické plesne, huby a baktérie sa môžu cez masky dostať do organizmu a priamo do nervového systému a pľúc. Toxické materiály potom predstavujú riziko, že sa usadia v tele a spôsobia ďalšie problémy, čo je hrozba týkajúca sa najmä mladých ľudí. 

Experti tiež kritizujú nútené maskovanie u detí, pretože u nich je veľmi nízke riziko vzniku závažnej infekcie a je u nich väčšia pravdepodobnosť, že sa u nich prejavia nežiaduce účinky, ako sú ťažkosti s dýchaním a úzkosť. Lekár a profesor epidemiológie argumentoval v roku 2021, že “potenciálne výchovné škody politiky povinného maskovania sú aspoň v tejto chvíli oveľa pevnejšie stanovené ako jej možný prínos pri zastavení šírenia COVID-19 v školách.” 

Ako už poznamenal portál LifeSiteNews, existuje najmenej 47 štúdií, ktoré potvrdzujú, že maskovanie nie je účinným spôsobom prevencie šírenia COVID-19, zatiaľ čo najmenej 32 ďalších overuje negatívne výsledky dlhodobého používania masiek. Počas vrcholu hystérie okolo COVID v rokoch 2020 a 2021 boli americké batoľatá – niektoré dosť malé na to, aby boli ešte v plienkach – násilne maskované v škôlkach, v lietadlách a na iných verejných miestach.  

V rozpore s dostupnými dôkazmi však Morris Brown College a ďalšie začali opätovne zavádzať mantinely. Rutgers University nedávno oznámila, že študenti, ktorí odmietnu podstúpiť experimentálne očkovanie COVID, budú vyradení. Hollywoodske štúdio Lionsgate tiež požiadalo zamestnancov, aby nosilimasky po tom, ako sa objavil ďalší nešpecifikovaný počet pozitívnych prípadov.  

Objavili sa aj dôverné zprávyo tom, že vláda USA opätovne nariadila používanie COVID-19. V utorok sa v Atlante konalo zasadnutie Poradného výboru pre postupy kontroly infekcií v zdravotníctve (Healthcare Infection Control Practices Advisory Committee - HICPAC).  

Veřejné pripomienky, ktoré odzneli počas virtuálneho stretnutia, v drvivej väčšine požadovali, aby federálna agentúra vyžadovala od zdravotníckych pracovníkov a zdravotníckych zariadení dodržiavanie smerníc o maskovaní a izolácii s odôvodnením, že ich nedodržiavanie vedie k nevyhnutnému šíreniu koronavírusu a iných infekcií, prenášaných z lekárov na pacientov. 

Písomné pripomienky verejnosti zaslané výboru elektronickou poštou je možné predkladať do piatka 25. augusta. Ďalšie podrobnosti o zasadnutí a spôsobe zasielania pripomienok nájdete na webovej stránke CDC. 

Kontaktné informácie pre rešpektujúcu komunikáciu:

Morris Brown College
404-458-6085 

RELEVANTNÉ: 

YouTube rozširuje politiku COVID na všetky formy ‘lekárskych dezinformácií’ 

Vyrába sa ďalšia vírusová vlna, aby sa presadilo viac očkovaní? 

Milióny žiakov sa ešte’nespamätali zo zatvorenia škôl pre COVID, zistila štúdia 

Bidenova administratíva vraj plánuje jesenné obmedzenia COVID, keďže médiá propagujú nový variant