lgbt-flag-810x500.jpg

Sudca dočasne zablokoval školy v New Jersey, aby informovali rodičov o údajnej "rodovej identite" detí

55
Kultúra smrti

Sudca v New Jersey minulý týždeň dočasne zakázal trom školským obvodom v štáte presadzovať pravidlá, podľa ktorých musia učitelia informovať rodičov, ak sa ich deti v škole identifikujú ako opačné pohlavie.

Sudca David Bauman z okresu Monmouth vydal v piatok predbežné opatrenie, v ktorom vyhlásil, že “štát preukázal primeranú pravdepodobnosť úspechu svojho tvrdenia, že zmenené pravidlá, ak sa budú uplatňovať, budú mať rozdielny vplyv na transrodovú, rodovo nekonformnú a nebinárnu mládež,” informoval denník New York Post.

Rozhodnutie Baumana’prišlo po tom, čo demokratický generálny prokurátor štátu New Jersey Matthew Platkin zažaloval tri verejné školské obvody - Middletown Township, Marlboro Township a Manalapan-Englishtown - za zavedenie pravidiel, ktoré vyžadujú oznámenie rodičom, ak si dieťa chce zmeniť meno, preferované zámená a výber toalety v škole kvôli údajnej alternatívnej “rodovej identite.”

Právny zástupca Marlboro Board of Education povedal, že rada je “sklamaná” rozhodnutím, ktoré blokuje presadzovanie pravidiel, kým sa nevyrieši väčší občianskoprávny prípad týkajúci sa tejto záležitosti.

Advokát Marc Zitomer povedal Fox News Digital, že čakanie na vyriešenie problému zo strany Oddelenia pre občianske práva v New Jersey “môže trvať roky.”

“Medzitým je teraz školský obvod vážne obmedzený v možnosti informovať rodičov o dôležitých záležitostiach týkajúcich sa ich maloletých detí, čo je v rozpore s ustáleným právom,” povedal. “Skúmame naše možnosti odvolania.”

Bruce W. Padula, právny zástupca školských obvodov Manalapan-Englishtown a Middletown, sa stotožnil so Zitomerovými”pocitmi, ale zdôraznil, že rozsudok stále podporuje postoj obvodu, že informovanie rodičov o”rodovej identite” ich dieťaťa nie je “diskrimináciou.”

“Dôrazne nesúhlasíme s rozhodnutím súdu”a veríme, že existuje niekoľko dôvodov na odvolanie,” povedal Padula pre Fox. “Dôležité však je, že súd sa rozhodol zachovať status quo a nerozhodol o podstate politiky. Jednoducho, nie je diskrimináciou informovať rodičov, ak sa ich dieťa rozhodne zmeniť pohlavie v žiackych záznamoch. Zákon podporuje náš postoj.”

Podľa nedávneho prieskumu verejnej mienky väčšina obyvateľov New Jersey podporuje požiadavku, aby školy informovali rodičov, ak ich deti vyjadrujú alternatívnu “rodovú identitu”, keď sú mimo domova.

InsiderNJ uvádza, že 77 % dospelých obyvateľov New Jersey a 85 % rodičov maloletých detí v New Jersey sa domnieva, že rodičovské oznamovanie by malo byť povinné. Päťdesiatpäť percent dospelých a 59 % rodičov maloletých detí tvrdí, že školy by mali oznamovať, aj keď to nie sú povinné zo zákona. 

Vzdor tomu demokratická guvernérka J. S. Phil Murphy vyhlásil, že školský obvod’zásady oznamovania rodičom’ktoré sú podobné mnohým, ktoré boli prijaté v celej krajine, keďže rodičia žiadajú väčšiu transparentnosť a zapojenie do vzdelávania svojich detí’najmä v súvislosti so sexuálnymi otázkami’boli porušením ústavných a občianskych práv študentov’a produktom tzv. kultúrnej vojny’.”

Ako LifeSiteNews už obšírne informoval, problémom nie je’len to, že by sa žiaci mohli v škole samostatne identifikovať ako LGBT, ale aj to, že malé deti v celej krajine boli aktívne povzbudzované v ich triedy aby prijali “transgenderovú,” “gender-fluid,” alebo “nebinárnu” identitu. Transgenderová identifikácia medzi deťmi v posledných rokoch prudko vzrástla, a miera chirurgického mrzačenia neplnoletých astronomicky vzrástla.

Viac, školské obvody po celej krajine zistili, že deti’odlišnú “rodovú identitu” držia tajnosť pred rodičmi, a to aj tým, že dieťa v škole oslovujú iným menom a používajú alternatívne zámená. Približne 6 000 škôl v celej krajine údajne utajuje pred rodičmi údajnú “transrodovú”identifikáciu detí. 

Fenomén vyvolal odpor rodičov a konzervatívnych zákonodarcov, ktorí sa na občianskej a legislatívnej úrovni snažili vytvoriť legislatívu, ktorá by od škôl vyžadovala informovať rodiny o zámene pohlavia dieťaťa’stiahnuť sexuálne explicitné a pro-LGBT učebné osnovy a materiály z classrooms a school libraries, protect girls’ sports a priestory a zákaz sexualizovaných predstavení zameraných na deti.