Macgregor-810x500.png

Plukovník Douglas Macgregor hovorí Tuckerovi, že postup USA vo vojne na Ukrajine sa "obrátil proti nám

47
Kultúra smrti

Podľa hodnotenia amerického plukovníka vo výslužbe Douglasa Macgregora spôsobili neokonzervatívci v Bidenovej administratíve na Ukrajine “strašné” škody a posilnili ruskú armádu nad sily USA, ohrozujú svet potenciálnou výmenou jadrových zbraní a podporili “zničenie celej našej [americkej] republiky.”

“To, čo sme”urobili, sa obrátilo proti nám,” povedal vyznamenaný vojnový veterán Tuckerovi Carlsonovi v súvislosti so zástupnou vojnou USA proti Rusku na Ukrajine.

V pondelok večer uviedol Carlson na Twitteri novú epizódu Tuckera, v ktorej zdôraznil, že “takmer všetko”, čo mainstreamové médiá uviedli “o vojne na Ukrajine, je lož.” To zahŕňa správy, ktoré naznačujú, že ruská armáda je slabá a prehráva vojnu s Ukrajinou, ktorá je “demokraciou.”

“Nič z toho nie je pravda. Každé tvrdenie je nepravdivé,” pokračoval. “Ukrajinská armáda nevyhráva. V skutočnosti”veľmi prehráva. Ukrajina je ničená. Jej obyvateľstvo je zabíjané v nerovných bojoch s technologicky silnejším nepriateľom alebo je po miliónoch rozptyľované do zvyšku sveta ako utečenci. Ukrajine dochádzajú vojaci.”

Dospel tak k záveru, že americká armáda bude nútená zasiahnuť a bojovať priamo proti Rusku vo východnej Európe, čo je vojna, ktorú podľa Macgregora USA nemajú kapacitu vyhrať.

‘Ukrajinské sily sú zmietané pred Rusmi’

Popisujúc súčasný stav vojny na Ukrajine, vojenský vedec a autor informoval, že “klamstvá, ktoré boli vyslovené” za posledných 18 mesiacov vládou a médiami, sa “rúcajú, pretože to, čo sa’deje na bojisku, je hrozné.”Ide pravdepodobne o “400 000 ukrajinských mužov zabitých v boji” vrátane “najmenej 40 000 zabitých” v “údajnej protiofenzíve, ktorá mala zmiesť bojisko.”

Bez toho, že by Macgregor vedel určiť, koľko mužov bolo zranených, s určitou mierou istoty odhadol, že “40 až 50 tisíc vojakov je amputovaných.”

Dodatočne sa ukrajinskí vojaci na úrovni čiat “vzdávajú Rusom nie preto, že by nechceli”bojovať, [ale] preto, že už”nemôžu bojovať” kvôli vysokému počtu zranených. A “Rusi sa od začiatku vždy správali k ukrajinským vojakom veľmi férovo a veľmi jemne,” povedal. “Takže vedia, že’ich nebudú zneužívať ani s nimi zle zaobchádzať.”

Pripustil síce, že k číslam ruských obetí je ťažšie dospieť, ale plukovník vo výslužbe odhadol “40 až 50 tisíc zabitých, [a] možno ďalších 40 až 50 tisíc zranených.” Všimol si výrazný pomer 1:8 a Carlson ho označil za “groteskný.”

Západná intervencia by znamenala ‘ničivé’ následky pre USA a NATO ‘pretože nie sme pripravení bojovať proti Rusom’

“Namiesto toho, aby sme si priznali, že ide o strašnú tragédiu, ktorú treba ukončiť z humanitárnych dôvodov, ak nie je iné …, budeme v tom ’pokračovať,” povedal. “A to stavia Rusov do nešťastnej pozície, že budú pochodovať ďalej na západ,” dokonca nakoniec až k hraniciam s Poľskom.

Macgregor ďalej vysvetlil, že “[prezident Vladimir] Putin a jeho poradcovia nikdy nemali záujem o vojnu s NATO alebo Spojenými štátmi. Preto ste’mali taký inkrementalizmus, tento pomalý postup vpred, obranné operácie na dlhé obdobie, aby sa vybudovali sily, a potom pokračujúce útočné operácie.”

Plukovník armády, ktorý napísal doktorskú dizertačnú prácu na tému súvisiacu s ruskou armádou, vysvetlil, že Putin predpokladal možnosť, že USA a NATO zasiahnu na západnej Ukrajine.

Ak sa tak stane, “Rusi budú pripravení,” povedal Macgregor. “A dôsledky pre nás a pre NATO budú zničujúce, pretože nie sme pripravení bojovať proti Rusom” kvôli tomu, čo charakterizoval ako “trvalý, neprerušovaný pokles disciplíny, ktorá núti vojakov bojovať.”

Takisto politika “delenia síl na rasovom základe” a povyšovania jednotlivcov “ktorí sú zjavne nekvalifikovaní” na základe kritérií, ktoré nemajú nič spoločné so spôsobilosťou a charakterom, “je demoralizujúca [a] deštruktívna pre vojenské zariadenia.”Podkopávajú súdržnosť, ktorá “je v súčasnosti len trhlinou, [ale] ak sa pustíte do vojny, stane sa obrovskou trhlinou.”

Macgregor ďalej vyjadril názor, “že z hľadiska morálky a disciplíny sme blízko toho, kde sme boli koncom 70. rokov” po tom, čo sme “stratili zmysel pre to, čo”je správne.” A “od roku 2001 sa väčšina bojov odohráva vo veľmi malom rozsahu proti prchavému nepriateľovi.”Súčasná americká armáda nie je “zvyknutá bojovať proti komukoľvek, kto sa môže brániť”

‘Najrozumnejšie, čo by sme mohli urobiť, je ukončiť túto vojnu’

Bývalý veliteľ tankovej vojny, ktorý bol za svoju statočnosť pod paľbou v prvej irackej vojne ocenený bronzovou hviezdou, navyše podrobne hovoril aj o tom, že americké tanky sú zastarané, a preto veľmi zraniteľné modernými zbraňami. Ich motory bežia tak horúco, že ich možno ľahko sledovať satelitmi. “Takže ak si myslíte, že sa’skryjete alebo ukryjete alebo niekoho predbehnete, ste’len žiarivým terčom z vesmíru.”

V modernej vojne je “jediným obmedzením” armády “v jej schopnosti “zamerať a zničiť nepriateľa” munícia” a “Rusi jej nemajú vôbec nedostatok”, niekoľko tovární ju pumpuje vo veľmi veľkých objemoch. Naopak, USA nemajú “žiadne nárazové kapacity”, aby dokázali držať krok s takýmito výrobnými požiadavkami.

Macgregor spresnil, že “svet sa zmenil [a] vojna sa zmenila. Integrovaná protivzdušná obrana zlikviduje prakticky všetko, čo lieta z oblohy,” a potom sa on a mnohí ďalší obávajú, že USA a NATO “sa potom vrátia k jadrovému odstrašovaniu”, čo by mohlo viesť k rýchlej katastrofickej eskalácii.

“Takže teraz žijeme v strašnej dileme. Najrozumnejšie, čo by sme mohli urobiť, je ukončiť túto vojnu,” povedal.

Neokoni sú ‘ako boľševici’ a ‘majú permanentne sekeru na Rusov’

V odpovedi na Carlsonovu otázku bývalý armádny plukovník opísal úradujúcu námestníčku ministra zahraničných vecí Victoriu Nulandovú ako “dlhodobo oddanú neokonku”, podobne ako jej manžel Robert Kagan a švagor Fred Kagan, z ktorých posledného Macgregor podľa svojich slov pozná osobne. “Kamkoľvek príde, zvyčajne je tam konflikt, kríza a boj. A ona’je silnou zástankyňou boja do posledného Ukrajinca.”

Podľa kongresmana na dôchodku a bývalého prezidentského kandidáta Rona Paula sú neokonzervatívci ideologickými dedičmi ranonovovekých teroristických Leon Trockij vo viere v “permanentnú revolúciu, násilnú aj intelektuálnu,” v presadzovanie amerického impéria prostredníctvom “tvrdej politiky” a v to, že “lož je nevyhnutná na prežitie štátu.” Podporujú tiež agresívny “imperializmus” na presadenie “progresívneho” (t. j.LGBTQ) agendu iným národom a “použitie americkej sily na vynútenie” realizácie týchto cieľov.

Na inom mieste Macgregor povedal, že neokonzervatívci “mi veľmi pripomínajú boľševikov”, ktorí v roku 1917 násilne zvrhli cára v Rusku, aby založili Sovietsky zväz. “Boli neústupní, nekompromisní. A presne to’máme vo Washingtone. Títo ľudia sú absolútne nekompromisní.”

Do tej istej skupiny neokonzervatívcov v administratíve patrí aj minister zahraničných vecí Antony Blinken a poradca pre národnú bezpečnosť Jake Sullivan. Plukovník vo výslužbe ďalej Carlsonovi povedal, že “Rusko má osobitnú príťažlivosť [pre neokonzervatívcov], pretože si myslím, že títo ľudia majú predkov, ktorí pochádzali z tohto regiónu sveta, a majú permanentnú sekeru na Rusov.”

Väčšina Američanov podľa Macgregora nezdieľa takúto nevraživosť voči Rusku a naznačil, že je neetické, aby sa takáto skupina ľudí chopila moci a potom “formovala politiku na základe nešťastia, ktoré ich predkovia zažili na mieste, ako je Rusko.”

Americkí politici musia ‘pochopiť, že to, čo sme’urobili, sa nám vypomstilo, ’Rusko sa pripravuje na boj s NATO

Ak Sullivan bude neustále navrhovať, že “Rusi sú slabí” a “stačí, aby sme pokračovali v tlaku, a oni sa zrútia,” povedal Macgregor, “to’bola pekelne nevydarená stratégia. A’zabila veľké množstvo ľudí, vytvorila milióny utečencov a zničila krajinu, ale Rusku to neublížilo.”Dnes je Rusko “silnejšie ako za posledných 30 alebo 40 rokov. Máte ruské vojenské zriadenie, ktoré je teraz silnejšie a schopnejšie, než bola ruská armáda v polovici 80. rokov.”

Navyše, kvôli “neústupnosti”vlády USA” a “demonštrovanej nenávisti a nepriateľstvu voči Moskve a Rusku,” ruský ľud, ako aj vedenie nadobudli presvedčenie, “že budú musieť bojovať proti nám a proti každému, kto je s nami spojenec. Takže’sa pripravujú na túto možnosť.”

V súčasnosti je na Ukrajine a v jej okolí až 750 000 ruských vojakov a očakáva sa, že v priebehu budúceho roka sa ich počet zvýši na 1,2 milióna, Macgregor povedal, že“je veľmi dôležité, aby sme sa zobudili a pochopili, že to, čo sme urobili, sa nám vypomstilo. Čokoľvek sme chceli dosiahnuť, zlyhalo. Teraz to musíme zastaviť a dospieť k dohode”skôr, než sa táto situácia vymkne “spod kontroly.”

“Nakoniec, [ak] v tom budete pokračovať, v priebehu nasledujúcich šiestich [alebo] ôsmich mesiacov uvidíte na poľských hraniciach státisíce ruských vojakov. To nie je to, čo sme chceli dosiahnuť,” povedal.

Zelenskij ‘komik’, ktorý sa často hral na ‘transvestitu,’ blahoslavený Nulandovou a ministerstvom zahraničných vecí USA

Na otázku o ukrajinskom prezidentovi Volodymyrovi Zelenskom ho Macgregor opísal ako “komika, ktorý sa živil vystupovaním na javisku a často predstieral, že je transvestita, pričom robil veci s rôznymi časťami tela, ktoré nebudem’rozoberať.” Podporovaný miliardárom a oligarchom Ihor Kolomojskij — ktorý bol podľa plukovníka pravdepodobne najviac zodpovedný za financovanie neonacistický batalión Azov — a bol “požehnaný Victoriou Nulandovou a ministerstvom zahraničných vecí ako ich človek,” Zelenskyj pôvodne kandidoval na post prezidenta na platforme uzavretia mieru s Ruskom a bol do funkcie zvolený veľkou väčšinou.

“Samozrejme, keď už tam bol, vybral sa inou cestou. A nemôžem si pomôcť, ale myslím si, že túto cestu mu určila [vláda USA],” Macgregor povedal.

Zprávy v júni odhalili, že v apríli 2022 Ukrajinci a Rusi dospeli k mierovej dohode a v zjavnej reakcii britský premiér Boris Johnson urobil dramatický návštevu Kyjeva, po ktorej Zelenského režim mierovú dohodu zrušil a prijal radšej plnohodnotný plán vojny proti susednému gigantovi.

V súčasnosti sa Macgregor domnieva, že “čoraz viac Ukrajincov chce tento konflikt len prežiť”, zatiaľ čo “Zelenskyj a radikáli okolo neho sú v podstate odhodlaní viesť túto vojnu do posledného Ukrajinca” a okrem toho plukovník uvádza: “Som si istý, že pán Zelenskyj je v tejto vojne presvedčený o tom, že sa mu to podarí. Zelenskyj a jeho priatelia sa v určitom okamihu túžia odobrať na svoje majetky na Floride, v Benátkach alebo na Cypre, aby si mohli vybrať miliardy, ktoré sa im podarilo ukradnúť alebo odčerpať zo všetkej pomoci, ktorú sme im poskytli. Nezabúdajte, že Ukrajina je pravdepodobne jedným z najzkorumpovanejších miest na svete.”

Transvestitný hovorca Ukrajiny’kontrastoval s Putinovou’prácou na obnove ‘Ruska ako pravoslávneho kresťanského štátu’

Carlson neskôr ukázal videoklip s novým hovorcom ukrajinskej armády, ktorého opísal ako “Američana, ľavičiara, prezlečeného za ženu, ktorý’teraz nosí uniformu ukrajinskej armády a hovorí o zabití Putina.”

V reakcii na klip Carlson povedal “je na tom niečo také dokonalé,” a navrhol, aby video tohto “chlapíka s umelými prsiami” predstavovalo “konvergenciu všetkých škaredých antihumánnych trendov v modernom živote.”

Macgregor uviedol, že Rusko je naopak úplne iné, než bolo za čias Sovietskeho zväzu, a argumentoval tým, že Putin sa snaží obnoviť “Rusko ako pravoslávny kresťanský štát s pravou národnou identitou a silnou národnou kultúrou.”

“To”je pravdepodobne ďalší dôvod, prečo chce toľko ľudí zničiť Rusko, pretože”je to posledný európsky štát, ktorý nebol zaplavený cudzincami a premenený na akýsi polyglotský experiment, ktorý veľmi zlyháva,” povedal.

Ak sa Putin snažil všetkými možnými prostriedkami vyhnúť vojenskej konfrontácii v tejto kríze po tom, čo USApodporovanom štátnom prevrate d’état ukrajinskej vlády v roku 2014, vrátane zabezpečenia rovnakých práv pred zákonom pre Rusov, ukrajinskej neutrality a ukončenia vojny kyjevskej vlády’proti etnickým ruským východným provinciám, Macgregor hovorí, že tieto ciele sa teraz prirodzene zmenili.

Ciele Moskvy’sa zmenili a táto vojna by mohla ‘zasiahnuť aj nás tu v Spojených štátoch’

Kokoľvek z Ukrajiny zostane, bude musieť zostať neutrálna a nebude členom NATO. “Rusi nikdy nebudú tolerovať sily NATO na ukrajinskom území, pretože [USA] presvedčivo preukázali, že sme zásadne nepriateľskí voči Rusku.”

Plukovník napríklad spomenul prirodzené obavy Kremľa’z toho, že na východnej Ukrajine by mohli byť umiestnené rakety NATO, ktoré by ich “umiestnili “pár minút od všetkých ruských”miest a celého ruského”jadrového odstrašenia, ”čo je absolútne neprípustné.

Nakoniec sa domnieva, že Moskva bude musieť zaviesť nejaké prostriedky, ktorými bude mať vplyv na to, kto bude vládnuť novej “rumpálovej Ukrajine”, aby “zabezpečila, že v zákulisí nebudú opäť vystavení zaobchádzaniu, ktorému sme ich vystavili v Minských dohodách” (viac tu).

Napokon Macgregor poskytol ostré varovanie, že keďže USA nemajú “veľmi dobrú protivzdušnú obranu”, keďže “sme nebojovali proti nikomu, kto by nás nútil brániť sa pred raketovým a leteckým útokom,” americká vlasť je značne zraniteľná modernými zbraňami.

“Inými slovami, ak budete túto vojnu s Ruskom tlačiť v stredovýchodnej Európe, dosiahne aj nás tu v Spojených štátoch,” povedal. A “ľudia na to’nemyslia.”

Tucker Carlson: Trump obvinený z toho, že odmietol ‘neokonzervatívnu vojnovú agendu,’ zradili Pence a Pompeo

Zahraniční politickí experti opakujú Trumpa, apelujú na diplomaciu, aby sa skončila ‘nezmieriteľná katastrofa’ na Ukrajine

Najlepšou cťou pre našich veteránov je opozícia všetkým neoconmi-orchestrovaným vojnám, počnúc Ukrajinou

Trump sa vzoprel ‘tajnej spoločnosti GOP’ tým, že zrušil rozsudok Roe v. Wade a vyzval na mier na Ukrajine